Kuvat
Panu Pälviä
Sport
Kaksin treenaaminen tekee hyvää kropalle ja mielelle – ja kutkuttaa nauruhermoja!
Kaksin treenaaminen tekee hyvää kropalle ja mielelle – ja kutkuttaa nauruhermoja!

Totta se on: yhdessä ylittää itsensä. Kaverin kanssa treenaamalla tuotte treeniin tehoa – ja se on samalla superhauskaa.

Miksi treenata kaverin kanssa?

  1. Ylität itsesi. Kun kaveri tsemppaa, pääset helpommin epämukavuusalueellesi kuin yksin liikkuessa. Ja vain epämukavuusalueella syntyy tulosta!
  2. Hauskaa vaihtelua. Kuntosalin jalkaprässi on toki tehokas, mutta yhtä hyvät hiet – ja naurut – saat kaverin toimiessa prässinä.
  3. Treeni lisää yhteistä aikaa. Koskaan ei ole liikaa aikaa kavereille tai omalle kumppanille. Yhteisissä treeneissä saatte hyvän mielen lisäksi hyvän kunnon.
  4. Motivaatio nousee. Kun on sopinut yhteisistä harjoituksista, niitä ei jätä väliin kovin heppoisin tekosyin.
  5. Parempi suhde. Jos haluat parantaa parisuhdettasi, sovi sporttihetki kumppanisi kanssa. Yhdessä hikoileminen voittaa aina penkkiurheilun.

Näin treenaatte!

  • Lämmitelkää ennen ohjelmaa 5 minuuttia vaikka hyppynarulla.
  • Parhaat tulokset saatte treenaamalla 3 kertaa viikossa.

Punnerruskättely

Asettukaa punnerrusasentoon kasvotusten. Voit pitää polvet maassa tai suoristaa jalat. Laskekaa rintakehä yhtä aikaa kohti lattiaa. Kyynärpäät voivat pysyä kiinni kyljissä tai avautua sivuille. Punnertakaa ylös. Ylhäällä kättele pariasi. Toista 20 x 3.

Tuntuu: Ojentajissa ja rintalihaksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Askelkyykky + yläfemmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seisokaa kasvotusten kädenmitan päässä toisistanne. Astukaa toinen jalka taakse askelkyykkyyn niin, että polvet ovat 90 asteen kulmassa. Kyykyn aikana anna kaverillesi yläfemma. Ponnistakaa yhtä aikaa ylös ja toistakaan toisella jalalla. Toista 10 x 3.

Tuntuu: Etu- ja takareisissä sekä pakaroissa.

Kaveriprässi

Käy selinmakuulle ja pyydä kaveria tarttumaan nilkkoihisi ja asettumaan etunojaan. Hänen rintakehänsä nojaa jalkapohjiisi. Kaverin pitää pysyä suorana ja hänen painonsa jalkojesi varassa. Koukista ja ojenna polvet. Toista 10 x 3.

Tuntuu sinulla: Etu- ja takareisissä ja pakaroissa.
Tuntuu kaverilla: Core-lihaksissa.

Ojentajadippi + lankku

Pyydä kaveria asettumaan lankkuasentoon. Aseta kämmenet kaverisi selälle, sormet omaa selkääsi kohti. Pidä selkä ja jalat suorina ja laske peppua mahdollisimman lähellä kaverin vartaloa. Punnerra takaisin ylös. Liike helpottuu, jos pidät jalat koukussa. Toista 20 x 3.

Tuntuu sinulla: Ojentajissa.
Tuntuu kaverilla: Core-lihaksissa.

Hyppy lankun yli

Tämä liike kehittää myös luottamusta! Pyydä kaveria asettumaan lankkuasentoon ja käy seisomaan hänen viereensä. Ponnista hypyllä kaverin toiselle puolelle. Toista 10 x 3. Vaihtakaa rooleja. 

Tuntuu sinulla: Reisi- ja pakaralihaksissa. Tuntuu kaverilla: Reisi- ja selkälihaksissa.

Vatsat sylissä

Hyppää kaverisi syliin niin, että kiedot jalkasi tämän ympärille. Pyydä kaveria nojaamaan eteenpäin polvet kevyesti koukussa. Pidä kädet rinnan päällä ja laskeudu varovasti alas. Jarruttele vatsalihaksilla. Rutista sitten vatsalihaksilla takaisin ylös. Toista 15 x 3.

Tuntuu sinulla: Vatsalihaksissa.
Tuntuu kaverilla: Reisissä ja vatsalihaksissa.

Ohjelman laati personal trainer Jari Valkama, fitnet.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla