Sport
No nyt tuntuu! Kahvakuulakouluttaja Kukka Laakso näyttää, miten vauhtipunnerrus ja etuheilautus tehdään. Kuvat: Satu Kemppainen.
No nyt tuntuu! Kahvakuulakouluttaja Kukka Laakso näyttää, miten vauhtipunnerrus ja etuheilautus tehdään. Kuvat: Satu Kemppainen.

Ota haltuun superväline kahvakuula ja treenaa itsellesi vahvat kädet.

Jos et vielä ole kokeillut ihmevälinettä nimeltä kahvakuula, tee se viimeistään nyt. Saat tehokkaan treenin koko kropalle paikallaan seisten, eikä aikaakaan tuhraannu liikaa.

Kahvakuulan heiluttaminen voi näyttää tylsältä, mutta monipuolisempaa välinettä saa hakea.

– Kun yhdistää oikeat liikkeet, tekniikan, hengityksen ja liikkeen jatkuvuuden, saa ainutlaatuisen treenitavan, joka kehittää sekä lihaskuntoa, aerobista kestävyyttä että keskivartaloa, kertoo lajin pioneeri Kukka Laakso.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisin kuin käsipainolla, jo yhdellä kuulalla saa treenattua koko kropan. Kuula mahtuu pienimpäänkin olohuoneeseen, ja treeni onnistuu vaikka kesämökin laiturilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos haaveilet timmeistä käsivarsista, opettele nämä kaksi superliikettä: vauhtipunnerrus ja yhden käden etuheilautus.

Alkuun kannattaa hankkia 2 kuulaa, esimerkiksi 8 ja 12 kilon kuulat. Etuheilautukseen voit ottaa vähän enemmän painoa. Valitse kuula, jolla saat tehtyä hyvällä tekniikalla n. 10–15 toistoa ja 3 sarjaa.

Vauhtipunnerrus

Nosta kuula olkapään eteen käsivarren päälle niin, että käsivarsi muodostaa V-kirjaimen. Pehmennä polvista kevyeen kyykkyyn, ponnista jaloilla voimaa ja punnerra kuula yhdellä liikkeellä ylös suoralle kädelle.

Yhden käden etuheilautus

Seiso leveässä haarassa, ponnista vauhtia jaloilla ja heilauta kuula jalkojen välistä noin rinnan korkeudelle ja siitä takaisin jalkojen väliin. Pidä selkä suorana ja kuulan kahva noin 45 asteen kulmassa. Voit helpottaa liikettä pitämällä kuulasta kahdella kädellä.

 

Käsipainot käteen – valmentaja Oona Tolppasen supertehokkailla yhdistelmäliikkeillä saat vahvan yläkropan ja keskivartalon. Katso kotitreeni Sport-lehden numerosta 3/19!

Vierailija

Oi kiitos kovasti..Onko ne noin painavia...Kuvittelin ,että 2-4 kiloa.. Uskaltaiskohan sen 8 kiloisen hankkia?  Jaksaakohan sen edes kotiin kantaa,heh heh....

Vierailija

Tuossa oli että 8- ja 12-kiloiset, varmaan sillä pienemmällä kannattaa aloittaa ja ottaa vaikka se toinen käsi avuksi liikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla