Sport

Pehmeää joustoa vai jämäkkää tukea? Testasimme syksyn parhaat sporttiliivit eri kokoisille liikkujille joogeista juoksijoihin.

1. Tukea juoksuun

Shock Absorber Run, 70 e

Erikoisuudet Voimakkaasti tukeva malli intensiivisiin lajeihin, kuten juoksuun ja pallopeleihin. Pehmeä, saumaton sisäosa ja säädettävät, leveät olkaimet. Rintojen ympärillä kahdeksikkotuki. Selkäpuolella kahdet avattavat hakaset. Koot 65 A-85 G.

Testaajan koko 75 E.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miltä tuntuu Nämä ovat "ongelmakokoisen" juoksijan paras kaveri! Tuki riittää, liivit tuntuvat mukavilta päällä ja pukeminen onnistuu helposti avaamatta ylempää solkea. Testin pisin oli 25 km juoksulenkki hellepäivänä, materiaali ei märkänäkään tuntunut päällä oikeastaan miltään. Painijanselkäolkaimet asettuvat nätisti hihattomankin juoksutopin alle. Sykemittarin kanssa juoksevana suosin samaa liivin mallia, johon saa napsautettua sykesensorin kiinni nepparilla. Superominaisuus! Bonusta oli pirteä väri. Itselläni toimii normiliivejä yhtä kokoa suurempi ympärysmitta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kenelle Monenkokoisille liikkujille. Jämäkkää tukea vaativiin lajeihin.

 

2. Jämäkän pehmeä

Puma Control High Impact Bra, 45 e

Erikoisuudet Korkean tukitason toppimallinen liivi pehmustetuilla kupeilla. Selästä avattava malli, säädettävät olkaimet. Ohutta verkkoa ja nopeasti kuivuvaa, kosteutta siirtävää materiaalia. Koot 34 A-38 D.

Testaajan koko 75 D.

Miltä tuntuu Ensimmäinen mieleen tuleva sana on superpehmeä. Silti liivit ovat jämäkät päällä ja pitävät paketin paikallaan jopa burpeessa. Olkaimet ovat kapeat, mutta eivät painaudu ihoon. Pukeminen ja riisuminen on hakasten ansiosta helppoa, tosin selän ympäri kulkeva hihna on turhankin kapea. Koon kanssa saa olla tarkka, muuten selkäosa liukuu ylös käsiä nostaessa. Parhaiten liivit toimivat juoksun tapaisissa lajeissa ja vaikkapa kyykkytreenissä, jossa käsiä ei joudu liikuttelemaan. Muotoillut kupit imartelevat päällä ja istuvat hyvin t-paidan alle. Plussaa tyylikkäästä murretun vihreästä väristä ja rintakehän mesh-yksityiskohdasta.

Kenelle Toppimallisista liiveistä pitävälle, joka kaipaa kuitenkin vahvaa tukea.

 

3. Kevyttä pitoa

Adidas All Me Bra, 45 e

Erikoisuudet Kevyttä tukea joogaan ja muihin lempeisiin lajeihin. Tekninen materiaali pitää ihon kuivana. Irrotettavat toppaukset. Joustava, hengittävä naru rinnan alla. Pään yli pujotettava malli, selässä ristikkäiset narut. Koot XS-XL.

Testaajan koko 75 A.

Miltä tuntuu Tyylikkäät kuin mitkä! Etenkin kaksivärinen selkäosa ja ristikkäin solmitut olkaimet näyttävät hyviltä avoselkäisen treenitopin alla. Tuki on todellakin kevyt: päällä malli tuntuu ennemmin topilta. Crossfit-tunnilla ja salilla jäin kaipaamaan vahvempaa tukea, mutta syvävenyttelyyn malli sopii mainiosti. Kangas on suht ohutta, eli liivit kaipaavat topin kaverikseen. Toppaukset liikkuvat ohuen kankaan sisällä ja niitä saa olla vähän väliä asettelemassa uudestaan. Liivien koko kannattaa valita hiukan alakanttiin, jotta rintamuksen kangas ei pussita.

Miltä tuntuu Kevyeen liikuntaan pienirintaiselle, joka kaipaa liiveiltä enemmän huomaamattomuutta ja pehmeyttä kuin tukea.

Kenelle Kevyeen liikuntaan pienirintaiselle, joka kaipaa liiveiltä enemmän huomaamattomuutta ja pehmeyttä kuin tukea.

 

4. Kuin kakkosiho

Under Armour Seamless, 44 e

Erikoisuudet Toppimalliset, pehmeät liivit ovat päällä kuin toinen iho. Säädettävät naruolkaimet ja kevyt/keskivahva tuki. Kevyttä, nopeasti kuivuvaa teknistä materiaalia. Koot XS-XL.

Testaajan koko 70 B.

Miltä tuntuu Lupaus pitää paikkansa: liivit ovat napakat mutta niin mukavat, että unohdan ne salitreenin jälkeen päälleni. En tavallisesti fanita kapeita olkaimia, mutta nämä naruolkaimet eivät paina ihoa. Leveä resori rinnan alla pitää liivit hyvin paikoillaan. Ne pysyvät kiitettävästi menossa mukana joogatunnilla, mutta joustavat ihanasti. Hypyissä ja juoksussa tukea on turhan vähän jopa pienille rinnoille. Toppaukset kannattaa ottaa pesun ajaksi pois. Pikku miinus siitä, että niiden uudelleen asettelu käy työstä. Rinnanympärys on suht pieni verrattuna moniin muihin malleihin.

Kenelle Huomaamattomia liivejä kaipaavalle ja mukavuutta arvostavalle pehmeisiin lajeihin.

 

5. Toppifanille

Kari Traa Ness, 39 e

Erikoisuudet Keskitason tukea antava toppimallinen liivi, kosteutta imevää materiaalia. Leveä resori ja painijanselkä. Koot XS-XL.

Testaajan koko 70 B.

Miltä tuntuu En ole ikinä ennen tohtinut pukea liivejä treenitopiksi yksinään, mutta Ness tekee poikkeuksen. Superpehmeä, mukava ja silti tukeva toppimalli ulottuu juuri navan yläpuolelle. Pelko siitä, että hikoillessa liivit alkaisivat kääriytyä ylös, on turha: leveä resori pitää liivit luotettavasti paikallaan. Tuki riittää juuri ja juuri juoksuunkin.

Ribbimäinen materiaali vaikuttaa käytössä kestävältä. Kupit on muotoiltu kauniisti, eivätkä ne jätä ikäviä rajoja ohuenkaan topin alle. Kangas on niin jämäkkää, että liivit toimivat hyvin yksinään treenitoppina.

Kenelle Kevyeen liikuntaan tai pienirintaiselle keskivahvaa tukea kaipaaviin lajeihin. Toppimallista pitäville.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla