Sport

Vatsarutistukset ovat aina hyvä alku, mutta timanttisen keskivartalon saat, kun haastat lihaksia monipuolisesti.

Vatsarutistus, lankku, istumaannousu... oletko jumittunut hinkkaamaan samoja vatsalihasliikkeitä? Siinä tapauksessa sekä kehitys että motivaatio tuppaavat kuihtumaan ennen pitkää.

Helppo, mutta turhan vähän hyödynnetty keino virkistää keskivartalotreeniä on nousta välillä ylös jumppamatolta. Vatsoja kannattaisi treenata välillä myös seisaallaan, kävellen ja kiertäen. Silloin vahvistat kaikkia vatsalihasten neljää osaa yhdellä kertaa – ja  muutakin kroppaa. 

– Samalla pääset kehittämään tärkeitä, mutta usein aliarvostettuja ominaisuuksia, kuten kehonhallintaa ja koordinaatiota, personal trainer Joosua Visuri kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keskivartalon kannattelu tapahtuu yleensä pystyasennossa. Esimerkiksi hiihtäjälle, juoksijalle tai tanssijalle vatsojen treenaaminen seisaaltaan on lajinomaista treeniä. Olet sitten joogi tai juoksija, hyvää kehonhallintaa tarvitaan. Se vähentää loukkaantumisen riskiä, lisää treenitehoja ja parantaa ryhtiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Testaa heti teholiike mittarimato, jolla piristät coretreeniä hetkessä. Liike parantaa kehonhallintaa, vahvistaa keskivartaloa ja samalla ylä- ja alavartalonkin lihaksia. 

Tee näin:

1. Taivu eteen, kädet ja jalat ovat lähellä toisiaan. Jousta hiukan polvista.

2. Pidä lantio hallittuna ja lähde kävelemään käsiä eteenpäin yksi kerrallaan. Jatka niin pitkälle, että pystyt vielä pitämään asennon hallittuna.

3. Kävele sitten jalat lähelle käsiä ja jatka liikettä. Tee 3 x 8 toistoa.

Huom! Liike voi olla alkuun haastava. Jätä silloin liikerata suosiolla lyhyemmäksi ja kävele pidemmälle aina sitä mukaa kun kehityt. 

 

Treenaa vatsoja uudella tavalla, saat tuloksia nopeasti! Nappaa Joosua Visurin coretreeni kokonaisuudessaan Sport-lehden numerosta 1/19. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla