Sport
Tea Tervo perusti Outdoor Siskot -ryhmän, kun hän haaveili yhteisöstä, josta saisi helposti retkiseuraa. Kuva: Tean kotialbumi
Tea Tervo perusti Outdoor Siskot -ryhmän, kun hän haaveili yhteisöstä, josta saisi helposti retkiseuraa. Kuva: Tean kotialbumi

Luontoliikuntaa rakastava Tea Tervo kaipasi retkilleen samanhenkistä seuraa, joten hän päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. 

Tea Tervo on liikkunut luonnossa koko ikänsä. Kolmekymppisenä hän toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja opiskeli eräoppaaksi.

Yksi asia kuitenkin hankaloitti luontoharrastusta: retkille oli välillä vaikea löytää seuraa. Monta vuotta Tea retkeili aina joko yksin tai miesseurassa.

Tea haaveili yhteisöstä, jossa samanhenkiset naiset löytäisivät matalalla kynnyksellä retkiseuraa. Lopulta hän päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Näin syntyi Facebook-ryhmä Outdoor Siskot vuonna 2011.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime vuosina ilmiö on ollut pinnalla muuallakin: erityisesti naisliikkujat ovat perustaneet omia someyhteisöjään. Myös Tean ryhmään ilmaantui nopeasti kiinnostuneita jäseniä. Alkuvuosina ydinporukka oli aina sama, mutta vähitellen mukaan uskaltautui uusiakin. Nykyisin siskojen suosio kasvaa nopeasti: jäseniä on jo yli 5 000. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös Tean alkuperäinen toive on toteutunut.

– Jäsenmäärän kasvettua joka reissulla tapaa varmasti myös uusia ystäviä.

Mökkiviikonloppuja ja hiihtovaelluksia

Siskot ovat alusta asti pitäneet kiinni muutamista perinteistä. Talvella he viettävät hiihtovaellusviikonlopun ja suunnistavat Venlojen viestissä. Syksyisin järjestetään porukalla mökkiviikonloppu. Jäsenmäärän kasvettua siskot ovat perustaneet myös paikallisryhmiä.

Vaikka ryhmäläisissä on kaikenikäisiä eri puolilta Suomea, heitä yhdistävät samanlaiset ekologiset arvot.

– Kunnioitamme jokamiehen oikeuksia ja suosimme kimppakyytejä.

Ei tarvitse olla konkaripartiolainen lähteäkseen mukaan. Jotkut ovat uskaltautuneet siskojen seurassa elämänsä ensimmäiselle telttareissulle. 

– Siskoilta saa aina myös loistavia eräruokaideoita. Hiihtovaelluksella eräs jäsenistämme loihti taivaallisia aamiaispannareita retkikeittimellä, ja resepti lähti heti jakoon. On ollut myös hienoa tsempata ensi kertaa ulkona nukkuvia.

Ryhmän kautta kuka vain voi järjestää omia reissuja. Siskot ovat käyneet keskenään niin jäätikkövaelluskurssilla Norjassa kuin melomassa Päijänteen päästä päähän.

– Minulle mieleenpainuvin kohde oli telttaretki karulle Jurmon saarelle, jolla ei meidän lisäksemme ollut kuin muutama hassu lintubongari.

Tea on huomannut, että luonto riittää yhdistäväksi tekijäksi, vaikka seuralaiset olisivat toisilleen tuntemattomia. Iltanuotion äärellä keittimet pöhisevät ja nauru on aina herkässä. 

– Paras palaute on se, että on saanut ryhmän kautta aikuisiällä uusia ystäviä. Ja näitä palautteita on monia!

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla