Sport
Skorpionissa kehityt nopeasti. Myös olkapäiden liikkuvuus kasvaa kohisten. Kuvat: Päivi Ristell.
Skorpionissa kehityt nopeasti. Myös olkapäiden liikkuvuus kasvaa kohisten. Kuvat: Päivi Ristell.

Kokeile dynaamista venyttelyä, jos tahdot helpotusta lihasjumeihin. Ryhtikin tykkää!

Kehonhuollon ei tarvitse olla puuduttavan pitkiä venytyksiä. On tehokkaampikin tapa hyräyttää lihasten aineenvaihdunta käyntiin ja petrata liikkuvuutta.

Dynaaminen venyttely on staattisen vastakohta: asennoissa pysytään jatkuvassa liikkeessä. Kun otat muutaman hyvin valitun dynaamisen venytyksen ohjelmaan, rasitusvammat ja jumit pysyvät poissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Jos paikat ovat jäykät eivätkä liiku kunnolla, treenin tekee helposti väärillä lihaksilla ja kehoon kehittyy vähitellen epätasapainoja, ohjelman suunnitellut personal trainer Kata Pulkka toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liikkuva venyttely sopii myös muun liikunnan pariksi. Se lämmittää lihakset ennen harjoitusta ja vetreyttää ne treenin jälkeen.

– Venyttelysarja on loistava stressiä poistava harjoitus esimerkiksi lepopäivälle, Pulkka vinkkaa. 

Jos kaipaat uusia keinoja selkäjumeihin, testaa superliike skorpioni. Se on yksinkertainen mutta tehokas dynaaminen venytys, jossa pysytään liikkeessä koko ajan. Selkäranka saa kiertoa, ja samalla jumiset hartiatkin aukeavat. 

– Kun otat dynaamista venyttelyä ohjelmaan, kehityt nopeammin myös muissa lajeissa. Viimeistään parissa kuukaudessa tuntuu jo huomattavaa muutosta.

Skorpionilla lämmittelet myös selän ennen treeniä ja vetreytät treenin jälkeen. Testaa myös aamulla, niin saat veren liikkeelle nukkumisen jälkeen, tai kesken työpäivän. 

Tee näin: 

1. Aseta kädet t-asentoon vatsamakuulla, kämmenet ja hartiat lattiassa. Paina lantiota kohti lattiaa aktivoimalla keskivartaloa.

2. Koukista oikea polvi ja tuo se kaaressa varpaat edellä vartalon yli. Pyri koskettamaan varpaalla lattiaa. 

3. Palaa alkuun, tee toiselle puolelle ja jatka liikettä. Tee noin 10 toistoa per puoli.

Katso liike Instagram-videolta tästä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla