Testaa takareisien ja lonkankoukistajien liikkuvuus kahdella helpolla liikkeellä, niin säästyt kivuilta etkä telo itseäsi treeneissä.

Onko selkäsi kipeä? Lintsaatko venyttelystä? Tuntuuko, että coresi ja pakarasi laiskottelevat ja ryhti on toivottoman lysy? Teetkö vielä kaiken päälle istumatyötä?

Jos vastasit yhteenkään kohtaan kyllä, niin selvitä heti kahden lihaksen liikkuvuus: lonkankoukistajat ja takareidet. Nämä tärkeät lihakset jumittuvat usein istumatyöstä ja yksipuolisesta treenistä, ja se taas voi kostautua selkävaivoina ja loukkaantumisina. 

Siispä testaamaan, millä tolalla liikkuvuus on! Personal trainer, bloggaaja Laura Laukka näyttää mallia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Lonkankoukistajat 

Asetu selinmakuulle korkealle alustalle (esim. pöytä, sohva) ja ota toinen jalka syliisi. Anna toisen jalan roikkua vapaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulos

Roikkuvan jalan etupinta on lattian suuntainen tai jalka roikkuu sen alapuolella = hyvä

Roikkuvan jalan etupinta jää lattian tason yläpuolelle = heikko

2. Takareidet 

Ota n. 30 cm korkea laatikko tai muu taso eteesi. Istu lattialla jalat suorina ja laita jalkapohjat tasoa vasten. Taivuta eteen niin pitkälle kuin pystyt.

Mittaa tulos penkin reunasta siihen saakka, mihin taivutuksesi yltää. Positiivinen tulos tarkoittaa matkaa, jonka verran tulevat laatikon reunan yli. Negatiivinen tulos tarkoittaa matkaa, joka jää sormenpäiden ja laatikon etureunan väliin, jos sormenpäät eivät ulotu laatikkoon asti.

Tulos 

5 cm tai enemmän = hyvä

-15–4 cm = kohtalainen

-16 cm tai vähemmän = heikko
 

Tee myös yläkropalle vastaava kahden liikkeen testi, jolla selvität rintarangan ja olkanivelen liikkuvuuden.

Sen jälkeen treenaamaan! Ota talteen kuuden liikkeen tehotreeni, jolla saat lisää liikkuvuutta ja lihasta samassa paketissa.

Uusin Sport-lehden numero 5/17 on tuhti treenipaketti! Ota kesäohjelmaan neljän viikon porras-HIIT ja 20 minuutin tehokkaat kotitreenit jaloille, käsille ja corelle. Tilaajana voit lukea lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla