Janiika Toivoniemi aloitti elämäntaparemontin pienin askelin.
Janiika Toivoniemi aloitti elämäntaparemontin pienin askelin.

Janiika Toivoniemen elämänmuutos käynnistyi niin, että hän opetteli syömään säännöllisesti. Aiemmin hän söi pahimmillaan kerran päivässä.

Janiika Toivoniemi, 35, kertoo:

”Olen aina ollut ylipainoinen ja vähän jopa naureskellut liikunnalliselle elämäntyylille.

Neljä vuotta sitten olin kaverin kanssa Lontoossa. Jalkani tulivat kävelystä niin hirveän kipeiksi, että piti välillä ottaa taksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aloin miettiä, että mitä sitten, kun olen 50 tai 60. Tuli huoli, miten yritykselleni käy, jos minulle sattuu jotain.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ateria kerran päivässä

”Teen istumatyötä kosmetologina. Ennen en pitänyt työpäivän aikana yhtään taukoja, ja pahimmillaan söin kerran päivässä. Elämäni oli vain sitä, että kävin töissä. En jaksanut innostua mistään. Viikonloppuisin vedin herkkuja ja alkoholia kavereiden kanssa.

Kaksi vuotta sitten osallistuin painonpudotusryhmään paikallisella salilla. Siihen kuului treenit ryhmän kanssa kahdesti viikossa, ravintoneuvontaa, henkisen puolen motivointia ja yleistä tsemppausta.

Aloitin sillä, että söin aamupalan ja lisäksi neljästä viiteen kertaan päivässä. Liikunnan aloittaminen oli vaikeaa, koska minulla siihen liittyi niin paljon negatiivisia tunteita, nöyryytystä ja ennakkoluuloja. Aloitimme pikkuhiljaa, ja alkoi löytyä sellaisia juttuja, joista tykkäsin.

Puolen vuoden aikana oma oloni parani paljon. Henkinen hyvinvointi ja energisyys olivat suurimmat palkinnot, painonpudotus lisäplussa.

Sain tasapainoisemman elämäntyylin ja ruokarytmin sekä järkeä työhön ja nukkumiseen.”

Esimerkiksi muille

”Painonpudotusryhmän vetäjän kanssa tuli puheeksi, että mitä jos minäkin opiskelisin personal traineriksi ja auttaisin muita muutoksessa.

Tein tänä vuonna pt-opinnot, ja nyt olen töissä samalla salilla, jossa aloitin liikunnan.

Minulle mieleisimmät asiakasryhmät ovat painonpudottajat, joilla on useampi kymmenen kiloa ylipainoa, ja aloittelijat, joilla on korkea kynnys lähteä liikkumaan.

Haluan olla esimerkkinä siitä, että ylipainoinen voi syödä terveellisesti, olla sinut itsensä kanssa ja liikkua säännöllisesti.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla