Sport
Crossfit-harjoittelu lisää lihasmassaa, joka on rasvanpolttoa haikailevan ylin ystävä.
Crossfit-harjoittelu lisää lihasmassaa, joka on rasvanpolttoa haikailevan ylin ystävä.

Crossfit-valmentaja Steffi näyttää, miten teet thrusterin, linkkuveitsen ja korokepunnerruksen.

Haluatko lisää lihasta vai kiinteämmän kropan? Salitreeni on kummassakin tapauksessa paras kaverisi.

– Mitä enemmän lihaksia, sitä enemmän keho polttaa energiaa ja rasvaa myös levon aikana, crossfit-valmentaja Stefanie "Steffi" Hagelstam summaa.

Tehokkaat crossfit-liikkeet lisäpainoilla ja omalla kehonpainolla on kuin luotu tähän tarkoitukseen: aineenvaihdunta kiihtyy ja lihakset kasvavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Treenit ovat kovia, joten tuloksetkin näkyvät nopeasti – aloittelijoilla jopa kuukaudessa, jos treenaa suositusten mukaan kolmesti viikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Useimmat perusliikkeet onnistuvat vaikka omalla kotisalilla. Nämä kolme liikettä jopa kotona. Tarvitset vain levytangon, pumppitangon tai kahvakuulan, ja minkä tahansa korokkeen, kuten rahin tai porrasaskelman.

– Tärkeintä on luottaa omaan fiilikseen. Kun treenaa kovaa, syö paljon ja terveellisesti, nukkuu tarpeeksi ja ei stressaa, kehokin kyllä muokkaantuu itsestään.

Voit tehdä treenin crossfit-tyylisesti aikaa vastaan, eli jokaista liikettä 10–20 toistoa putkeen ja 1–3 kierrosta. Yritä parantaa aikaasi joka kerralla.

1. Thruster tangolla

 

 

 

 

Ota tangosta myötäote eli rystyset itseesi päin. Seiso hartioita leveämmässä haarassa, varpaat osoittavat hieman etuviistoon. Kyykkää niin alas kuin pääset selkä suorana. Kyynärpäät ovat kääntyneet suoraan eteenpäin tai hieman sivuille. Nouse takaisin ylös ja nosta tanko suorille käsille pään yläpuolelle.

Vinkki: Voit tehdä liikkeen myös kahvakuulalla. Haasta valitsemalla painavampi tanko.

2. V-up eli linkkuveitsi

 

 

 

 

Aloittelijan versio: Käy selinmakuulle ja ojenna kädet ja jalat suoriksi vartalon jatkeeksi, irti lattiasta. Pidä jalat paikallaan lähellä lattiaa ja nosta yläkroppaa sekä käsiä suorina ylös.

Edistyneempi linkkuveitsi: Nosta yläkroppa ja jalat yhdessä ylös V-kirjaimeksi ja kosketa samalla käsillä sääriäsi.

3. Korokepunnerrus

 

 

 

Aseta kädet korokkeen reunalle ja laske kroppa suorana niin, että rinta hipaisee koroketta. Kyynärpäät osoittavat suoraan taakse tai takaviistoon.

Vinkki: Mitä korkeampi koroke, sitä helpompi liike on tehdä. Jos haluat haastetta, tee liike ilman koroketta, kädet maassa kämmenet hiukan hartioita leveämmällä. Pidä kroppa ja jalat suorina ja laske yläkroppa niin alas, että rinta hipaisee maata.

Sport-lehden numerossa 8/2017 aloittelijalle sopiva, rasvaa polttava PHA-kotitreeni ja 8 viikon ohjelma, jolla parannat kuntoasi ja pudotat jopa 5 kiloa. Muista, että tilaajana voit lukea Sanoman aikakauslehtiä maksutta osoitteessa digilehdet.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla