Sport
Pää alaspäin, siinä pikavirkistäjien kuningas. Kuvitus: Laura Savioja
Pää alaspäin, siinä pikavirkistäjien kuningas. Kuvitus: Laura Savioja

Jos iltapäivällä alkaa väsyttää, kokeile täsmävenytystä. Se parantaa verenkiertoa ja tuo nopeasti virkeän fiiliksen ja hyvän olon. 

Liikunta virkistää, mutta siihen ei tarvita kahden tunnin megatreeniä salilla. Jo pari minuuttia lempeää liikettä avaa jumeja ja herättää aineenvaihdunnan. 

Tiettyjen lihasryhmien venyttäminen virkistää erityisen nopeasti. Jos olo on uuvahtanut, pilates- ja joogaohjaaja, urheiluhieroja Elena Kaskiaro vinkkaa kippaamaan pään alaspäin.

Jos olet konkari, hypähdä siis päällä- tai käsilläseisontaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tosin on helpompikin venytys, jolla saat asennon kaikki hyödyt: eteentaivutus

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Pää alaspäin -asennot saavat veren kiertämään tehokkaasti ja tuottavat nopeasti mielihyvän tunteen, Kaskiaro kertoo.

Eteentaivutuksella on muitakin hyötyjä: istumisesta kireät takareidet venyvät ja alaselkä rentoutuu. Yhdistä asentoon pumppaavaa, dynaamista likettä. Se virkistää ja lämmittää lihaksia lempeästi. Jos kroppa on jumissa, pumppaava liike myös vauhdittaa palautumista.

Pitkä, staattinen eteentaivutus sen sijaan rauhoittaa, eli säästä se iltaan.

Tee virkistävä eteentaivutus tarkoituksellisen hitaasti ja keskittyneesti, jolloin myös kehotietoisuus paranee. Ota kaveriksi hengitys, niin saat meditaation hyödyt samalla. Jo muutama minuutti syvähengittelyä laskee stressitasoja.

– Kun tekee makean eteentaivutuksen, veri kiertää taas paremmin aivoihin, jolloin on vahvemmin läsnä ja stressinsieto paranee. Liikkuminen vaikuttaa hermostoon, ja hermostolla on valtava vaikutus mieleen, Kaskiaro toteaa.

Tee eteentaivutusta aina kun väsyttää, aamuisin, kesken työpäivän ja ennen unia. Lopulta rutiinista alkaa tulla niin rakas, ettet enää halua olla ilman.

Tee näin:

1. Seiso jalat kapeassa haarassa ja taivuta eteen.

2. Jää roikkumaan hetkeksi, aktivoi pakaraa, pidä vatsa tiukkana ja niska rentona.

3. Tee pieniä, pehmeitä joustoja kohti lattiaa.

4. Rullaa selkä nikama nikamalta ylös, aktivoi samalla tueksi kaulaa. Toista liike pari kertaa.

 

Muokattu 19.6.2019 klo 15.35 // Jutun otsikosta on poistettu virheellinen sana ”fysioterapeutti”.

Vierailija

Missä kohtaa tässä oli haastateltu fysioterapeuttia? Missä noista koulutuksista on käyty fysioterapeutin koulutus? Jooga? Pilates? Vai urheiluhieroja?

Aika hyvä uutisointi

Vierailija

Fysioterapeutti olisi muistanut varoittaa että ischiasvaivaiset eivät sitten tätä liikettä tee, saattaa ärsyttää aika vahvasti hermokivun uudelle tasolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla