Sport
Sporttiliivitrendit: pirteän punaista, sähäkkää kuosia ja pehmeää tukea. Kuvat: valmistajat
Sporttiliivitrendit: pirteän punaista, sähäkkää kuosia ja pehmeää tukea. Kuvat: valmistajat

Sporttiliiveissä hallitsee nyt toppimalli, joka lupaa jämäkkää tukea ja mukavuutta samassa paketissa. Testasimme viisi mallia eri lajien tarpeisiin. 

1. Kätevä vetskarimalli

Under Armour Eclipse High Zip, koot 32A–38DD, 53 e.

Erikoisuudet

Ultraohut korkean tukitason urheiluliivi. Säädettävät, liukumattomat olkaimet. Edessä vetoketju. Avoin selkä ja ristikko-olkaimet. Erittäin nopeasti kuivuvaa, pehmeää materiaalia. Hengittävät kupit, joista saat ekstratukea ja peittävyyttä. Sopii koviin treeneihin, kuten juoksuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Testaajan koko: 85D (38D)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miltä tuntuu:

Erittäin tukeva, pehmeä, hengittävä ja huomaamaton liivi. Kupit tukevat povea mutta eivät paina. Iso plussa etuvetoketjusta, sillä se helpottaa huomattavasti pukemista. Pieni koukku lukitsee vetoketjun paikoilleen, eli ei tarvitse pelätä, että se lävähtää auki kesken jumpan. Ainoastaan olkaimissa olisi parannettavaa.

Pituuden säätäminen on kankeaa, ja olkaimet ovat oudon leveällä verrattuna muihin kokeilemiini treeniliiveihin. Olkaimia täytyy kiristää jatkuvasti, ja parin tunnin käytön jälkeen ne painautuvat ihoon.

Arvosana: 8 ½

2. Istuu kuin sukka

Shock Absorber Fly Bra, koot B70–DD85, 58 e.

Erikoisuudet:

Korkean tukitason liivit, jossa on kolme rintojen mukaan muotoutuvaa kerrosta. Kevyt materiaali siirtää kosteutta iholta. Painijanselkä ja säädettävät olkaimet. Takana hakaskiinnitys. Yhdistelmä keveyttä ja hyvää tukea tekevät liiveistä lähes huomaamattomat käytössä.

Testaajan koko: 85B

Miltä tuntuu:

Juuri tällaista sporttiliiviä olen kaivannut. Ohut liivi solahtaa ylle kuin sukka ja tuntuu todella hyvältä ihoa vasten – sitä ei juoksutopin alla oikeastaan edes tunne. Lämpimällä kelillä ohut materiaali on myös omiaan eikä tunnu hiostavalta. Leveät olkaimet pysyvät jämäkästi paikoillaan, ja tuki on kauttaaltaan hyvä, muttei liian napakka.

Keveytensä ansiosta liivi on myös helppo riisua, vaikka iho olisi hiestä nahkea. Plussaa nopeasta kuivumisesta. Sopii kaikenlaiseen sporttailuun, mutta ennen kaikkea juoksulenkille, jossa tarvitaan hyvää tukea.

Arvosana: 10

3. Riittääkö tuki isolle kuppikoolle?

Kari Traa Liv, koot 70B–95G, 59 e.

Erikoisuudet:

Urheilurintaliivit vahvalla tuella. Kompressio ja jämäkkä, tukeva kangas antavat tukea kaikessa liikunnassa. Pehmeää, pikavauhtia kuivuvaa materiaalia ja hengittävyyttä parantavat verkkoyksityiskohdat. Leveät, pehmustetut olkahihnat ja muotoillut saumat jakavat painon ja parantavat istuvuutta. Takana hakaskiinnitys.

Testaajan koko: 80E

Miltä tuntuu:

Liivit tuntuvat päällä hikisenäkin pehmeän mukavilta ja leveä kolmen hakasen kiinnitys napakalta, vaikka vähän kaipailinkin kaaritukia. Toimivat loistavasti pihakoriksessa lapsen kanssa sekä pitkällä maantiepyörälenkillä, mutta miellyttävään juoksuun tuki ei tällä kuppikoolla riittänyt. Valitsisin itse yhtä kokoa tavallista suuremman ympäryksen.

Arvosana: 8

4. Pehmeän jämäkkä ja tyylikäs

Björn Borg Soft Top Sindi, koot 34–42, 45 e.

Erikoisuudet:

Medium-tuen pehmeässä liivitopissa on ristikko-olkainselkä ja leveä resori. Kosteutta siirtävä tekninen materiaali. Tyylikäs käärmekuosi. Topatut kupit ja irrotettavat toppaukset.

Testaajan koko: 80B (36)

Miltä tuntuu:

Pehmeä liivi joustaa todella paljon ja pukeminen on helppoa. Etuosan kangas on aika ohutta, ja leveä resori osa painaa välillä vatsaa. Usein naruolkaimilla on paha tapa porautua ihoon, mutta näissä liiveissä ongelmaa ei ole.

Liivi pysyy hyvin paikallaan venyttelyissä ja joogatunnilla. Hyppyihin ja muihin kovempiin treeneihin valitsisin jämäkämmät liivit. Testin tyylikkäin liivi: ristikko-olkainselkä ja kuosi näyttävät hyvältä vaikka topin alla. Resori on todella leveä, toppi yltää itselläni melkein napaan.

Arvosana: 9-

5. TOIMITUKSEN VALINTA: Näitä ei tahtoisi riisua

New Balance Speed Run Crew Bra Top, koot XS–XL, 69 e.

Erikoisuudet:

Medium-tuen urheiluliivitoppi, joka on suunniteltu erityisesti juoksuun. Pään yli vedettävä malli ja painijanselkä. Nopeasti kuivuvaa materiaalia, jossa ilmanvaihtoa parantavat rei’itykset. Heijastavia yksityiskohtia. Käytä lempiliiviesi päällä tai sellaisenaan.

Testaajan koko: 75B (S)

Miltä tuntuu:

Mistä tunnistaa hyvät urheiluliivit? Siitä, että unohtaa niiden olevan edes päällä. Jämäkässä liivitopissa ei ole kiinnityshakasia, joten pukeminen ja riisuminen käy urheilusuorituksesta. Vaivannäkö kuitenkin palkitaan: kangas on pehmeä mutta jämäkkä, saumat eivät hierrä. Keskivahva tuki riittää erinomaisesti juoksuun. Liivi pysyy jämptisti paikallaan.

Kuumallakin kelillä toppi tuntuu viileältä päällä ja kuivuu nopeasti. Plussaa pirteän punaisesta väristä. Etumuksen kangas on niin paksu, että liivi käy treenitopiksi yksinäänkin. Tästä tulee heittämällä uusi luottoliivi juoksulenkeille.

Arvosana: 10

Sport-lehden numerossa 9/2019 treenataan vyötärö esiin teholiikkeillä. Tilaajana voit lukea Sanoman lehtiä maksutta osoitteessa digilehdet.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla