Sport
Tämän hetken ruokamantra: mikään ei ole kiellettyä.
Tämän hetken ruokamantra: mikään ei ole kiellettyä.

Syksyn treeni- ja hyvinvointitrendit ovat vastaisku hifistelylle ja paluu mutkattomuuteen. Listasimme seitsemän ilmiötä, joista puhutaan kaikkialla.

1. Ei kiiltokuville

Kehopositiivisuus rynnii nyt myös treenimaailmaan. Urheilujätti Nike lanseerasi hiljattain osastolleen ensimmäisen pluskokoisen mallinukkensa. Huippusuosittu Aerie-vaatemerkki on monia nettikauppoja edellä, eikä enää editoi treenivaatemalliensa vatsamakkaroita piiloon.

2. Naposteluliikuntaa

Kiitos fitness snacking -trendin, liikunta tarjoillaan pikkupätkissä. Tähän kannustavat myös juuri julkaistut uudet liikuntasuositukset, joissa minuutinkin liikuntapätkät lasketaan. Vihdoin! 

3. Netflixiä kuntoilijalle

Kotitreenien suurinta huutoa ovat nyt kuukausimaksulliset sovellukset, kuten Peloton, joista voit etsiä tilanteeseen sopiva hikitreenin ja näpäyttää esinauhoitetun treenivideon käyntiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kuplivaa

Kuplatee, kuplasuklaa, kuplavohveli... ja seuraavaksi tulevat kuplapohjaiset lenkkarit. Niillä juokseminen tuntuu kuulemma siltä, kuin kulkisi, no, kuplilla. Emme ole kokeilleet, mutta arvelemme sen tarkoittavan lennokkuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. #pöpelikössä

Some tekee eräilystä entistä yhteisöllisempää, ja aikuiset rynnivät joukolla partioon. Jos kaipaat kevyempää laskua luontoon, nappaa riippumatto mukaan ja suuntaa lyhytkurssille, jossa opetellaan metsässä yöpymistä porukalla.

6. Lupa lotrata

Nyt saa lisätä öljyä! Smoothieen lorautetaan huipputerveelliseksi väitettyä, hampusta valmistettua CBD-öljyä, ja kookosöljyyn pohjautuva MCT kokee uuden tulemisen. 

7. Paluu normaaliin

Gluteenittomien ja sokerittomien buumien jälkeen heivataan rajoittavat ruokavaliot. Ravitsemusgurut kertovat nyt, miten siirryt sääntöviidakosta mutkattomaan syömiseen, jossa mikään ei ole kiellettyä ja avainsana on kohtuus. Tähän  ”antitrendiin” kuuluu myös intuitiivinen eli kehon viestien mukaan syöminen.

Simppeli suhde ruokaan tukee myös terveyttä: tutkimusten mukaan painonhallinnassa parhaiten onnistuvat ne, jotka eivät rajoita syömisiään. 

Sport-lehden numerossa 10/19 testasimme kiinnostavimmat uutuusjumpat ja selvitämme, miksi naiset hurahtivat yhtäkkiä kamppailulajeihin. Tilaajana voit lukea lehden maksutta myös osoitteessa digilehdet.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla