Hyvä terveys
Hyvä kunto kannattaa! Monet naiset huomaavat sen helpottavan muun muassa vaihdevuosioireita.
Hyvä kunto kannattaa! Monet naiset huomaavat sen helpottavan muun muassa vaihdevuosioireita.

Kun pidät hyvää kestävyyskuntoa yllä, suoriudut päivän askareista helpommin. Olet virkeä, mieli on positiivinen ja olo energinen.

Haluatko lisää virtaa ja jaksamista arkeesi ja ehkä paremmat yöunetkin? Hyvä kestävyyskunto näkyy fyysisenä ja psyykkisenä jaksamisena ja nopeana palautumisena arjen ponnistuksista tai liikuntaharrastuksista. Vähällä hapella elimistö kitkuttelee.

Myös tutkimusnäyttö on vakuuttava: kestävyysharjoittelulla voi ehkäistä sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia ja diabetesta, sillä se parantaa veren rasva-arvoja, laskee verenpainetta ja tasaa verensokeria. Myös unenlaatu paranee, ja monet naiset ovat huomanneet vaihdevuosioireiden helpottuvan. Mikä parasta, kestävyysharjoittelu tuo lisää energiaa. Työt sujuvat virkeästi, ja mieliala pysyy helpommin positiivisena.

Sydän vahvistuu tehokkaasti, kun syke pysyy koholla vähintään 30 minuuttia. Aloittelijalle riittää 5–10 minuutin pätkät. On tärkeää, että hieman hengästyt.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vuorikiipeilijä-liike on yksinkertainen ja tehokas kunnonkohottaja, joka onnistuu missä vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuorikiipeilijä

Tee näin Asetu etunojaan. Aktivoi keskivartalo vetämällä vatsalihaksia voimakkaasti sisään ja laske takapuoli alas linjaan muun kehon kanssa. Pidä käsivarret vahvoina työntämällä itseäsi käsillä poispäin lattiasta. Vedä vuorotellen oikeaa ja vasenta polvea kohti rintaa. Voit tehdä liikkeen askeltaen tai jos kunto kestää, tee liike juosten vaihtaen polvea nopeaan tahtiin.

Muista Älä anna pään roikkua vaan pidä se kohotettuna selän jatkeena, katse lattiassa.

Toista 1 min x 3. Pidä pieni tauko välissä. Voit jatkaa kierroksia niin kauan kuin jaksat.

Asiantuntijana Johanna Eskola-Oliva työfysioterapeutti ja personal trainer, Mehiläinen Oy.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi liikkeen epäselvä ohjeteksti ja kuvat ovat ihan eri maailmoista?

Miten niin? Ihan hyvin vastaavat toisiaan. Jos näillä ohjeilla ei pärjää niin pitää varmaan googlettaa joku video aiheesta.

Vierailija

Aloittelijalle 3xminuutti on aika paljon. Enemminkin kannattaa aloittaa vaikkapa 4 x 20 toistoa. Muutaman kerran jälkeen voi toistojen määrää lisätä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla