Ota rappuset haltuun porrashiitillä, joka kehittää voimaa, kestävyyttä ja räjähtävyyttä.

Portaiden kapuaminenko tappavan tylsää ja rankkaa? Mieti uusiksi. Rappusia kokonaisvaltaisempaa alakropan kuntosalia ja kiinteyttäjää saa hakea.

– Kun porrastreenin tekee hiit-tyyppisesti eli nostaa sykkeet ylös ja välissä palauttelee hölkkäämällä tai kävelemällä alas, treeni myös polttaa tehokkaasti rasvaa. Aineenvaihdunta pysyy käynnissä monta tuntia treenin jälkeenkin, personal trainer Miira-Mari Muukkonen sanoo.

Corekin tekee töitä, kun polvi nousee. Hyppimällä ja loikkimalla kehität koordinaatiota ja tasapainoa. Koska porrastreeni nostattaa tehokkaasti sykettä, hapenottokyky kohenee pikavauhtia. Myös voima, kestävyys ja räjähtävyys kasvavat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Porrashiit käy treeniksi yksinään, mutta se hyödyttää muitakin lajeja. Juoksija saa uutta ärsykettä vetämällä porrashiitin liikkeet kerran läpi lenkin lopuksi. Salitreenikin piristyy, kun välillä korvaa kyykyt rappusilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Viiden liikkeen porrastreeni

Valitse portaiden pituus kunnon mukaan ja tee 3–5 kierrosta. Pidä kierrosten välissä 2–3 minuutin aktiivinen palauttelu, eli pysy kevyesti liikkeessä.

 1. Juoksuspurtti
  Juokse portaat ylös niin, että astut joka rappuselle.
 2. Loikat
  Loiki portaat ylös niin, että astut joka toiselle tai joka kolmannelle rappuselle.
 3. Päkiähyppely
  Hypi jalat kapealla ja lähes suorana joka rappuselle. Pidä liike jatkuvana.
 4. Tasajalkahyppy
  Hypi jalat noin hartianlevyisessä haara-asennossa joka toiselle tai kolmannelle rappuselle. Hyppy lähtee pienestä kyykystä. Mitä syvempi kyykky, sitä ­tehokkaampi liike.
 5. Luisteluhyppy
  Hypi viistosti eteenpäin joka toiselle tai kolmannelle rappuselle. Hyppy lähtee aina yhdellä jalalla ponnistaen kohti seuraavan rappusen vastakkaista reunaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla