Vahvista jalat ja core Janni Hussin pallotreenin avulla. Myös kehonhallinta paranee – ja kaapinnurkkaan unohtunut pallo tulee hyötykäyttöön.

Fitnessmallina, mediapersoonana ja yrittäjänä tunnettu Janni Hussi pelasi jalkapalloa viisivuotiaasta 18-vuotiaaksi, kunnes polvivamma johti pelikieltoon.

– Pystyn tanssimaan, hyppimään ja kyykkäämään, ja reisilihasten vahvistaminen on auttanut. Silti polvet eivät enää kestä kovaa potkimista ilman kipua. Joudun tekemään tosi hyvät lämmittelyt ja verryttelyt, kylmiltään en voi edes kuvitella lähteväni tekemään mitään.

Jalkapallon avulla voi kuitenkin treenata muutenkin. Jannin kuntopiiritreeni vahvistaa jalkoja ja corea, ja myös kehonhallinta paranee, kiitos jalkapallon. Katso treeniohjeet alta!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Jalkojen nosto

Laita vatsamakuulla pallo nilkkojen väliin. Käännä häntäluuta lattiaan ja pidä niska pitkänä. Aktivoi sisäreisiä puristamalla palloa ja lähde nostamaan palloa ylös jännittämällä pakaralihaksia. Tee 10–15 toistoa.

Teho: Alaselkä, pakarat, sisä- ja takareidet.

2. Syväkyykky pallolle

Asetu leveähköön haara-asentoon, pallo on pari jalanmittaa takana. Lähde laskeutumaan keskivartalo tiukkana kyykkyyn. Työnnä polvia ulos ja lantiota taakse. Kyykkää pallolle, pysäytä kevyesti ja palaa hallitusti ylös. Tee 10–15 toistoa.

Teho: Alakroppa ja keskivartalo.

3. Varpaat pallolle

Tee oikealla jalalla nopea sivuaskel, jousta hiukan polvesta ja käytä vasemman jalan varpaat nopeasti pallolla. Vaihda sitten nopeasti suuntaa. Tee noin 20 toiston sarja hyvällä sykkeellä.

Teho: Alakroppa ja keskivartalo

4. Seinäpito

Aseta pallo selän ja seinän väliin, jalat ovat muutaman jalanmitan päässä seinästä. Laskeudu hallitusti kyykkyyn, reidet noin 90 asteen kulmaan. Yritä pysyä ala-asennossa 60 sekuntia. Pallo pysyy paikallaan selässä.

Teho: Alakroppa ja keskivartalo.

5. Lantionosto

Purista palloa selinmakuulla polvien välissä, jalkapohjat ja selkä lattiassa. Käännä häntäluuta kohti kattoa ja lähde nostamaan lantiota hallitusti ylös. Aktivoi lopuksi pakarat ja palaa hallitusti alas. Tee 10–15 toistoa.

Teho: Pakarat, takareidet, sisäreidet ja keskivartalo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla