Hyvä terveys
Pilates tekee kehosta jäntevän ja vahvan. Kuminauhalla saat lisää tehoa liikkeisiin.
Pilates tekee kehosta jäntevän ja vahvan. Kuminauhalla saat lisää tehoa liikkeisiin.

Haluatko hyvän ryhdin ja vahvan, jaksavan kehon? Kokeile helppoa pilatesliikettä, joka venyttää ja vahvistaa koko kroppaa.

Pilates on hämmästyttävän tehokas laji, ja erityisesti se vahvistaa keskivartalon lihaksia. Kehon keskusta eli pilateskielellä powerhouse kannattaa jumpata vahvaksi, koska se on kaiken voiman äiti.

Pilatesliike alkaa aina vatsan ja lantionpohjan tiivistyksellä, ja vasta sitten liikutetaan kehon muita osia. Tämä takaa, että lihakset aktivoituvat oikeassa järjestyksessä ja tekevät sitä työtä, mihin ne on tarkoitettu – syvät lihakset tukevat, pinnalliset liikuttavat kehoa. Nivelet eivät kuormitu, ja kehosta saadaan enemmän voimaa.

Kun harjoittelet säännöllisesti, saat tuloksia nopeasti. Täsmällinen ja tietoinen harjoittelu parantaa hermotusta, eli voimat saadaan paremmin käyttöön. Istumaan rullaus tuntuu hyvältä koko kropassa. Se venyttää rankaa sekä vahvistaa keskivartaloa ja käsivarsia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Istumaan rullaus

Tee näin Asetu selinmakuulle kuminauha jalkapohjien alla. Tiivistä lantionpohjaa ja alavatsaa, pyöristä alaselkää ja venytä se pitkäksi. Uloshengityksellä tiivistä alavatsaa lisää ja rullaa pyöreällä selällä ylös ja eteen venytykseen. Hengitä sisään. Uloshengityksellä rullaa takaisin alas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muista Venytä koko ajan pitkäksi päälaesta varpaankärkiin.

Toista 10 x

Asiantuntijana ja mallina Tuula Schoultz, fysioterapeutti, Somatic Pilates -kouluttaja, Somatic Studio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla