Hyvä terveys
Mahtava liike vahvistaa tehokkaasti hartiaseudun lihaksia. Kuva: <span class="photographer">Mikkoa Hannula.</span>
Mahtava liike vahvistaa tehokkaasti hartiaseudun lihaksia. Kuva: Mikkoa Hannula.

Älylaitteiden tuijotus vetää ryhdin huonoksi, ja ennen pitkää hartioita alkaa kivistää. Tee pieni täsmäliike säännöllisesti, niin säilytät vahvan yläkropan.

Kukapa ei haaveilisi hyvästä ryhdistä ja vahvasta, kivuttomasta selästä. Ota kuminauha avuksi ja pieni, tehokas jumppaliike osaksi arkeasi. Liike vahvistaa koko selkää, erityisesti yläselän ja hartiaseudun lihaksia.

Tee näin: 

Seiso haara-asennossa ja sujauta kuminauha jalkaterien alle. Ota päistä napakka ristikkäinen ote (A). Aktivoi keskivartalo ja vie kädet kohti kattoa (B). Kaikki kehon lihakset tekevät töitä, jotta saat vedettyä kuminauhan pinkeään x-asentoon. Keskity erityisesti ryhtilihaksiin vetämällä lapaluita taakse ja alas. Palaa hallitusti alkuasentoon. Pidä ranteet suorina yläasennossa. Tee 10–12 kertaa ja 3 sarjaa. Jumppaa 3–4 kertaa viikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Asiantuntija ja malli fysioterapeutti Dinah Bedretdin, Auron.

Selkäterveysasiantuntija

Yläselän jumppa ei ole läheskään niin tehokas yläselän kuntouttaja kuin istuminen hyvässä ryhdissä.
Tavallisella tuolilla se ei onnistu. 90/90 asteen lonkka - polvi kulmien takia se on käytännössä mahdotonta.

Sen sijaan keskiraollinen, hyvin muotoiltu (ei paina sisäreisiä) keinuva satulatuoli ja lantiosta puristamaton vaatetus sen sijaan tuottavat hyvän ryhdin ja terveen selän. 

Siinä yläkroppa on seisomaryhdissä automaattisesti jos pöytä, monitori ja näppis ovat oikealla korkeudella.

Selän hyvinvointi on ensisijassa kiinni nivelterveydestä selässä, ei niinkään lihasvoimasta. Selässä on kaikkiaan 48 nikamaa eli niveltä. 

Istuimen keinuvuus taas lisää "automaattista" lihasaktiivisuutta ja siten lisää verenvirtausta erityisesti alaselässä, jossa sitä on liikepassiivisuudesta johtuen tavallisesti liian vähän, mikä taas tuottaa nivelrappiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla