Sport
Bosu-puolipallon avulla myös kehonhallinta kasvaa kohisten. Kuvat: Amanda Aho
Bosu-puolipallon avulla myös kehonhallinta kasvaa kohisten. Kuvat: Amanda Aho

Bosu-puolipallo tekee punnerruksesta vielä tehokkaamman: se haastaa tasapainon ja pistää syvät vatsalihakset töihin. 

Punnerrus omalla kehonpainolla on tehokkaimpia ja monipuolisimpia yläkropan liikkeitä: se vahvistaa sekä rintaa, ojentajia, hartioita että selkää, ja vatsalihaksetkin tekevät töitä. Punnerrus on siksi myös teholiike hyvän ryhdin tavoittelijalle. 

Jos tahdot punnerruksesta vielä tehokkaamman, kokeile helppoa kikkaa: käytä käsien alla lisähaasteena bosu-puolipallolla.

Puolipallo tekee alustasta epävakaan ja haastaa tasapainon, eli joudut tekemään rutkasti enemmän töitä syvillä lihaksilla. Saat samalla tehokkaan coretreenin kuin huomaamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Aloittelijalla huomio menee tasapainon ylläpitämiseen, mutta pian keho tottuu epävakaaseen alustaan ja pystyt tekemään monipuolisesti liikkeitä laudan päällä, personal trainer Hanna Antti-Poika kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bosu-puolipallo sopii aloittelijalle hyvin, sillä se on alustana suhteellisen vakaa, mutta haastaa kuitenkin sopivasti.

Tee se näin: 

1. Asetu lankkuasentoon, kädet bosun ulkoreunoilla, pallopuoli lattiaan päin. Vartalo on suorassa linjassa ja vatsassa hyvä tuki.

2. Laske hitaasti ylävartaloa niin alas kuin mahdollista. Punnerra hallitusti takaisin ylös. 

Vinkki: voit tehdä liikkeen myös polvet maassa.

Hanki hyvä ryhti ja vahvat tukilihakset kuntosalilta! Nappaa koko treeni Sport-lehden numerosta 10/19. Tilaajana voit lukea lehden myös osoitteessa digilehdet.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla