Sport
Täsmäliike herättää kehon nopeasti ja vaikuttaa voimakkaasti hermostoon. Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Täsmäliike herättää kehon nopeasti ja vaikuttaa voimakkaasti hermostoon. Kuva: Shutterstock

Kun olo on nuutunut, asiantuntija vannoo superliikkeen nimeen. ”Veri kiertää taas paremmin aivoihin, jolloin olet vahvemmin läsnä ja stressinsieto paranee.”

Liikunta virkistää, mutta siihen ei tarvita kahden tunnin megatreeniä salilla. Jo pari minuuttia lempeää liikettä avaa jumeja ja herättää aineenvaihdunnan. 

Tiettyjen lihasryhmien venyttäminen virkistää erityisen nopeasti. Jos olo on uuvahtanut, pilates- ja joogaohjaaja, urheiluhieroja Elena Kaskiaro vinkkaa kippaamaan pää alaspäin. Helpoin tämä on toteuttaa yksinkertaisella venytyksellä, eteentaivutuksella

– Pää alaspäin -asennot saavat veren kiertämään tehokkaasti ja tuottavat nopeasti mielihyvän tunteen, Kaskiaro kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eteentaivutuksella on muitakin hyötyjä: istumisesta kireät takareidet venyvät ja alaselkä rentoutuu. Yhdistä asentoon pumppaavaa, dynaamista likettä. Se virkistää ja lämmittää lihaksia lempeästi. Jos kroppa on jumissa, pumppaava liike myös vauhdittaa palautumista.

Pitkä, staattinen eteentaivutus sen sijaan rauhoittaa, eli säästä se iltaan.

Tee virkistävä eteentaivutus tarkoituksellisen hitaasti ja keskittyneesti, jolloin myös kehotietoisuus paranee. Ota kaveriksi hengitys, niin saat meditaation hyödyt samalla. Jo muutama minuutti syvähengittelyä laskee stressitasoja.

– Kun tekee makean eteentaivutuksen, veri kiertää taas paremmin aivoihin, jolloin on vahvemmin läsnä ja stressinsieto paranee. Liikkuminen vaikuttaa hermostoon, ja hermostolla on valtava vaikutus mieleen, Kaskiaro toteaa.

Tee eteentaivutusta aina kun väsyttää, aamuisin, kesken työpäivän ja ennen unia. Lopulta rutiinista alkaa tulla niin rakas, ettet enää halua olla ilman.

Tee näin:

1. Seiso jalat kapeassa haarassa ja taivuta eteen.

2. Jää roikkumaan hetkeksi, aktivoi pakaraa, pidä vatsa tiukkana ja niska rentona.

3. Tee pieniä, pehmeitä joustoja kohti lattiaa.

4. Rullaa selkä nikama nikamalta ylös, aktivoi samalla tueksi kaulaa. Toista liike pari kertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla