Sport
Mirja on säilyttänyt vanhat housunsa muistona. Hän mahtuu nykyään lähes kokonaan yhteen lahkeeseen. Kuvat: Aleksi Muraja.
Mirja on säilyttänyt vanhat housunsa muistona. Hän mahtuu nykyään lähes kokonaan yhteen lahkeeseen. Kuvat: Aleksi Muraja.

Tietokonepelit ja pizzat hallitsivat Mirja Seppälän, 32, arkea seitsemän vuoden ajan. Kun terveys romahti, alkoi elämänmuutos. Nyt hän jakaa kolme tärkeää oivallustaan matkalta. 

1. Unen voimaa ei voi aliarvioida

Ennen elämänmuutostaan Mirja Seppälä, 32, vietti pitkiä aikoja pelaten tietokonepelejä ja nukkui usein vain muutaman tunnin yössä. Empaattisen lääkärin kanssa keskustellessaan hän alkoi nähdä, miten paljon univaje ja väsymys vaikuttivat mielenterveyteen. 

Kun unta alkoi vihdoin tulla riittävästi, muutos oli huikea. Mieliala kirkastui innokkaaksi ja toiveikkaaksi.

”Eräänä päivänä havahduin huomaamaan, etten ollut itkenyt moneen viikkoon! Hyvä mieli ja positiivisuus koukuttivat ja kannustivat jatkamaan.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Helppo kikka auttaa syömään hyvin

Mirja oli tottunut syömään kerran tai kahdesti päivässä, mutta nyt tavoitteena on syödä viisi ateriaa. Kaloreita saa tulla enemmänkin, kunhan ne on jaettu tasaisesti pitkin päivää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Leivonnaiset ovat heikkouteni, ja alussa oli vaikeaa kävellä paistopisteen ja rahkataskujen ohi. Säännöllinen ateriarytmi auttoi hillitsemään mielitekoja.”

Mirjan viikkoon kuuluu säännöllinen kuntosalitreeni.
Mirjan viikkoon kuuluu säännöllinen kuntosalitreeni.

3. Myönteinen ajattelu ei ole klisee

Useampi läheinen on ihmetellyt matkan varrella, mitä Mirjalle on tapahtunut – mistä valtava voima ja valoisuus tulevat?

”Puheet positiivisesta ajattelusta kuulostivat aiemmin hieman noloilta, mutta olen huomannut sen voiman. Olen tietoisesti jättänyt pois kaikki negatiivisuutta lietsovat asiat, kuten riitaisat harrastusporukat. Jos minua alkaa kiukuttaa, lähden salille tai lenkille.”

Miten Mirja pääsi irti tietokonepelikoukusta ja sai treenin osaksi arkeaan? Miten elämänmuutos vaikutti ihmissuhteisiin? Lue koko tarina Sport-lehden numerosta 3/19. Tilaajana voit lukea lehden osoitteessa digilehdet.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla