Tämän parempaa unikaveria ei voi olla. Kuva: Shutterstock
Tämän parempaa unikaveria ei voi olla. Kuva: Shutterstock

Kärsitkö nukahtamisongelmista? Karvaisen kaverin kanssa unihuoletkin on helppo unohtaa!

Koiraihminenhän sen jo tietää: rakas karvakuono vaikuttaa hyvinvointiimme monin tavoin. Koira toimii personal trainerina, sillä sen kanssa on lähdettävä lenkille monta kertaa päivässä. Se laskee stressitasoja, varsinkin kun sitä rapsuttaa, ja siitä on suunnattomasti iloa elämässä muutenkin.

Mutta mikä tärkeintä: koira vaikuttaa myös omistajansa uneen. Kylminä talvipäivinä riittää jo lämpimän turkin silittely, kun unelias olo iskee. Ja nyt tieteessä on todistettu, että koira vaikuttaa myös unenlaatuumme – kunhan se saa nukkua kanssamme.

Anthrozoös-julkaisussa esitelty amerikkalaistutkimus väittää, että koiran kanssa nukkuminen parantaa naisten yöunia. Tutkimuksen mukaan koira on parempi unikaveri kuin ihminen tai kissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkimuksessa oli mukana 962 naista, joiden yöunet olivat tasaisempia, kun heillä oli sänkykaverina koira.  Yksi syy levollisimpiin yöuniin on varmasti mukavuudessa ja turvallisuudentunteessa, joista koiran kanssa nukkuvat koehenkilöt kertoivat. Koirat eivät herättäneet heitä keskellä yötä. Todennäköisimmin lemmikinomistajat heräsivät kissansa tai kumppaninsa ääniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koiranomistajat heräsivät aamulla myös aiemmin kuin kissojen omistajat tai he, joilla ei ole lemmikkiä.

– Koiran pitäminen ja siihen liittyvät velvollisuudet voivat tuoda omistajille tiukemmat rutiinit, tutkijat sanovat New York Postissa.

Ja rutiinit sen sijaan… No, nehän sopivat varsinkin heille, jotka rakastavat pysyvyyttä. Samat aamu- ja iltakävelyt, leikkirutiinit ja hemmotteluhetket koiran kanssa tuovat arkeen eheyttä. Niiden avulla voi myös luoda säännöllisen nukahtamisaikataulun, jota ihmiskeho rakastaa.

Ah, koiraseura! Se vaikuttaa vaan niin mahtavasti kaikkeen.

 

Nukutko sinä koiran kanssa? Lähetä kuvasi

Lähetä alla olevaan galleriaan unikuva koirasi kanssa ja kerro samalla, oletko huomannut jotain hyötyjä koiran kanssa nukkumisesta.

Jack Russell

Jutusta on jäänyt pois tärkeä terveysvaikutus. Selän lämmitys. En tarvitse mitään sähköhärpäkkeitä, kun pyydän koiraani nukkumaan selkäni kohdalla. Se tottelee, ja on niin kiltti ja levollinen, ettei herättele minua ennen aamua. Tulee hyvät unet ja selkäkivut lievittyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla