Sport
"Ystävän vakava sairastuminen nuorella iällä oli järkytys", Joanna sanoo.
"Ystävän vakava sairastuminen nuorella iällä oli järkytys", Joanna sanoo.

Joanna Kuvaja, 34, tasapainottelee juontotöiden, perheen ja ison ystäväpiirin välillä. "Joskus tuntuu, että olen laittanut ystävien elämän oman ja perheen edelle."

Ruuhkavuosiaan viettävän Joannan voi vapaalla tavata todennäköisesti juoksulenkiltä. Juokseminen pitää pään kasassa ja auttaa jaksamaan. Nuorempana hän kilpaili aitajuoksussa.

– Kilpaurheiluvuosistani on jo aikaa, mutta niiltä ajoilta jäivät hyvä rutiini ja tekniikka. Ja toisen rakkaan harrastukseni, ratsastuksen, ansiosta myös vahvat reidet, Miss Suomen perintöprinsessanakin tunnettu Joanna kertoo.  

MTV3:n Huomenta Suomen juontaja on kahden pikkupojan äiti, joka näkyy ruudussa myös Fort Boyard Suomi -kilpailuohjelmassa ja kuuluu Radio  Novan liikennelähetyksissä. Aikaiset aamut tv:ssä sujuvat, kun menee hyvissä ajoin nukkumaan eli poikien kanssa yhtä aikaa yhdeksältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Työn ansiosta olen oppinut arvostamaan nukkumista enemmän. Ja onneksi nukun sikeästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Ystävän puolesta voi vaikka juosta

Liikunnan ohella Joanna on pitänyt kiinni myös rakkaista ystävistään, joita on kertynyt niin lapsuusaikojen Mikkelistä kuin missiympyröistäkin.

–  Välillä mietin, että sosiaalisen piirin pyörittäminen vie aikaa jopa liikaakin. Vasta viime vuosina olen oppinut nauttimaan enemmän rauhallisista, yksinäisistä hetkistä.

Joanna on huomannut, että elämän kolhuissa ja kriisitilanteissa ystävien merkitys on kuitenkin korvaamaton. Pari vuotta sitten hän suunnitteli Heidi Sohlbergin kanssa Tukholman puolimaratonin juoksemista, mutta Heidin sairastuttua rintasyöpään hän juoksi matkan lopulta yksin – vähän kuin myös ystävänsä puolesta.

– Tosiystäväni olisivat myös minun rinnallani ja auttaisivat, jos tulisi tarvis. Se tieto antaa minulle voimia tosi paljon.

Mitä Joanna ajattelee ulkonäöstään ja itsevarmuudesta? Mikä saa hänet nauramaan? Lue koko haastattelu Sport-lehdestä 10/2018! Tilaajana voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla