Lola Odusogan mielestä sosiaalista mediaa seuraamalla saa usein valheellisen kuvan todellisuudesta.

Ex-missi Lola Odusoga, 40, kritisoi tänään julkaisemassa Instagram-päivityksessään sosiaalisen median pinnallisuutta.

– Tässä oudossa pinnallisessa some- ja ulkonäkökeskeisessä maailmassa on monen nuoren ja aikuisenkin helppo hukkua erinäisten villitysten, vouhotusten ja muiden asettamien vaatimusten ja oletusten maailmaan, Lola kirjoittaa.

Lola on julkaissut päivityksensä yhteydessä itsestään kuvan, jossa hänellä on yllään vain urheilurintaliivit. Kuvalla hän haluaa muistuttaa, että usein somefiidi on täynnä liian siloteltuja kuvia. Hän toivoo, että ihmiset olisivat ylpeitä itsestään sellaisina kuin he ovat.

– Ainoo kenen täytyy hyväksyy, tykätä ja olla ylpee sun kropasta, kaikist tatskoista, arvista, muodoista, lihaksista tai niiden puutteista, on SÄÄ IHAN ITTE! Ja VAIN sä! Sinä riität koska olet ainutlaatuinen yksittäispainos, sinä, Lola kirjoittaa.

 

Tämä on itsetunto- ja kroppapäivitys. Kuva on pakollinen asian yhteydessä. (varoitus, media saattaa kiinnostua koska "paljasta pintaa") Tässä oudossa pinnallisessa some- ja ulkonäkökeskeisessä maailmassa on monen nuoren ja aikuisenkin helppo hukkua erinäisten villitysten, vouhotusten ja muiden asettamien vaatimusten ja oletusten maailmaan. Mutta tiettex mitä? No ainoo kenen täytyy hyväksyy, tykätä ja olla ylpee sun kropasta, kaikist tatskoista, arvista, muodoista, lihaksista tai niiden puutteista... ja arvostaa sen kaikkia kokemuksia ja sitä mitä se on saavuttanut ja saanut aikaan, on SÄÄ IHAN ITTE! Ja VAIN sä! Sinä riität koska olet ainutlaatuinen yksittäispainos, sinä. Some on täynnä illuusiota ja fiktiota, valheellisuutta ja epäaitoutta. Feedin valtaavat peppu- ja tissikuvat (ja joku laskee ehkä tämänkin sellaiseksi, mutta ei jaksa aina rajata vaan jotta ei päätyisi taas median otsikoihin), ja etenkin niitä kuvia, jotka monesti ovat hyvin lähellä erästä toista taiteen lajia. Me "julkiset" ihmiset olemme vastuussa sisällöstä esimerkillämme. Peppukuvia tai fotoshopattuja kasvo- tai kokovartalokuvia en edes harrasta, enkä myöskään jaa. (ammattikuvaajien ottamat lehti/mainoskuvien käsittelyt ovat tietysti poikkeus, työt ovat töitä) Mutta se on minun valintani, ja kukin tehköön tyylillään päätöstensä takana ylpeänä seisten ja vastuunsa kantaen. It's your body, do what you want with it, and be proud of it! #yourbody #beyou #loveyourbody #acceptyourself #loveyourlife #stopcomparing #sizedontmatter #tattoosdontmatter #tattoos #scars #scarstellstories #confidence #nofilter #peaceofmind #nophotoshop #enjoying #onelife #mylife #yourlife #mychoises #yourchoises #eatwhatyouwant #yourownopinion #40andproud #justme #whatithinkmatters

Henkilön Lola Odusoga (@lolaodusoga) jakama julkaisu

Liikaa tissi- ja peppukuvia

Lola on myös harmissaan, että somessa julkaistaan niin paljon epäaitoja ja valheellisia kuvia.

– Feedin valtaavat peppu- ja tissikuvat (ja joku laskee ehkä tämänkin sellaiseksi, mutta ei jaksa aina rajata vaan, jotta ei päätyisi taas median otsikoihin), ja etenkin niitä kuvia, jotka monesti ovat hyvin lähellä erästä toista taiteen lajia, Lola kirjoitta.

Hän kertoo, että pyrkii itse välttämään peppukuvia ja photoshopattuja kuvia. Hän ei niitä julkaise eikä myös jaa – ellei kyse ole ammattikuvaajan ottamista mainos- tai lehtikuvista.

Lola on aikaisemmin kertonut ottaneensa silikonirinnat vuonna 2010. Vuonna 2014 hän kritisoi kauneuskirurgiaa Kauneus ja terveys -lehden haastattelussa.

– Kauneuskirurgiaa kammoan ja toivon, etteivät nuoret tytöt lähtisi siihen helposti. Seurauksista ei tiedetä tarpeeksi, ja maailman on täynnä huonoja esimerkkejä. Minun naamaani ei koskaan laiteta mitään! Ei muuallekaan, Lola sanoi lehden haastattelussa.

Vierailija

Lola Odusoga kritisoi somen tissi- ja peppukuvia: ”Sinä riität, koska olet ainutlaatuinen yksittäispainos”

Ottaa kuvan silikonirinnoistaan ja kritisoi tissikuvia? Paasaa siitä, että on hyväksyttävä itsensä sellaisena kuin on? Ja minkäköhän laista esimerkkiä tässä nyt annetaan nuorisolle? Ei hyvää päivää, aina oon pitänyt Lolaa bimbona, mutta tää ei enää edes naurata!
Lue kommentti

Boss lady tietää, mitä tekee ja on itsevarma, mutta huomioi samalla myös muut.

Jennifer Aniston, Ellen DeGeneres, huippumalli Ashley Graham, Paula Vesala – siinä muutama mahtava ja vahva ”boss lady” eli johtajanainen, jota oikeastaan kuka tahansa voi huoletta katsoa ylöspäin. Boss leideillä on yhteistä ainakin kadehdittavan hyvä asenne sekä rohkeus tehdä juuri sitä, mitä itse haluaa.

Lue myös: ”Sellainen asenne, että kaikkien sietäisi ottaa mallia” – 10 naista, joita suomalaiset pitävät esikuvinaan

Boss leideistä on kyllä puhuttu jo pitkään, mutta mitä se ihan oikeasti tarkoittaa? Entä mistä tietää, onko itse todella sellainen, ja voiko sellaiseksi tulla?

Onneksi kuka tahansa voi olla oman elämänsä boss lady. Kokosimme 8 asiaa, joista boss ladyn tunnistaa:

  1. Luota itseesi. Boss lady on itsevarma eikä pelkää olla oma itsensä. Se jos jokin tekee johtajan. 
  2. Pukeudu tehdäksesi vaikutus – itseesi. Aito boss lady ei pukeudu muita vaan itseään varten. Se ei tarkoita töihin menemistä verkkarit päällä, vaan sitä, että pukeutuminen ei ole jotain millä miellyttää muita. Toiset ovat itsevarmoja farkuissa ja t-paidassa, toiset kynähameessa ja korkokengissä. Sinä päätät!
  3. Opi sanomaan ei. Varsinkin töissä ein sanominen voi olla toisinaan vaikeaa, koska toisten pettymys tuntuu pahalta. Boss lady kuitenkin tietää, milloin omat rajat tulevat vastaan, eikä ota esimerkiksi jokaista pientä tehtävää vastaan vain sen takia, että joku pyytää. Priorisointi ja omien voimavarojen tunnistaminen ovat tärkeitä ominaisuuksia.
  4. Opi sanomaan kyllä. Boss lady ei jätä hienoja mahdollisuuksia väliin, vaikka olisi vähän peloissaan. Rohkeasti kohti uusia kokemuksia ja menestystä sekä virheitä ja niistä oppimista!
  5. Tiedä, mitä haluat. Päättäväisyys pitää boss ladyn keskittyneenä ja tavoitteellisena, mitkä tekevät usein myös menestyneeksi. Esteet ovat vain kuoppia matkalla, eikä kukaan ole oikeutettu estämään boss leidiä pääsemästä sinne, minne hän haluaa.
  6. Unelmoi. Oikea boss lady uskaltaa unelmoida isosti, mutta tekee myös töitä niiden eteen. Ensin suunnitellaan mahtavia asioita, sitten tehdään itselle palvelus ja toteutetaan ne!
  7. Ole empaattinen. Boss leidit ovat tietenkin itsevarmoja, mutta se ei tarkoita tylyä tai tunteetonta, päinivastoin. Empatiakyky on boss ladyn yksi tärkeimmistä työkaluista: se tekee esimerkiksi johtajan työkavereiden silmissä helposti lähestyttäväksi ja samastuttavaksi. Boss lady ei kuitenkaan koskaan sallisi kenenkään kävelevän noin vain ylitseen, vaikka ymmärtäisikin muita.
  8. Ole rehellinen. Niin kauan kuin rehellisyys on ystävällistä eikä tuomitsevaa, rehellisyydestä boss ladya soimaavat eivät ehkä vain halua kohdata totuutta. Kukaan ei loppujen lopuksi hyödy siitä, että taputellaan päähän ja sanotaan, että meni ihan kivasti – boss lady uskaltaa kertoa esimerkiksi alaiselleen, missä voisi kehittyä.

Lähteet: Elite Daily ja Odussey

Mietityttääkö, onko uusi tuttavuus oikeasti luotettava? Vilkaise, mitä hänen kasvonsa asiasta kertovat.

Eleistä ja ilmeistä voi tunnetusti päätellä paljon. Ei tarvitse kuulla lainkaan puhetta, jotta voi tunnistaa esimerkiksi hymystä tai kulmien rypistämisestä, mitä toinen ajattelee.

Kasvoista voi kuitenkin päätellä paljon muutakin kuin tunteita. Monet tutkimukset kertovat, että pelkästään kasvojen muodon perusteella on mahdollista tietää ihmisestä mitä erikoisempia asioita.

Lue myös: Onko sinullakin viininaama? Näin alkoholinkäyttö voi näkyä kasvoistasi

Kokosimme 4 asiaa, jotka on mahdollista päätellä pelkästään kasvojen perusteella:

1. Kasvojen muoto voi paljastaa, kuinka todennäköisesti pettää

Huolettaako, että uusi kumppani ei ehkä sittenkään ole ihan niin luotettava kuin olisit toivonut? Siitä voi saada viitteitä myös kasvojen muodosta. Newsweek-sivusto kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan ne, joilla on lyhyet ja leveät kasvot, ovat seksuaalisesti motivoituneempia ja aktiivisempia kuin muut. Erityisesti miehet, joilla on leveät kasvot, ovat tutkimuksen perusteella avoimempia kevyille suhteille. He myös myönsivät muita useammin pettäneensä kumppaniaan.

Ihan pelkästään kasvojen muodon perusteella ei kannata ketään ruveta syyttämään pettämisestä, mutta ainakin tutkitusti voi todeta, että leveäkasvoisilla pettäminen voi tapahtua todennäköisemmin.

2. Tekoäly voi oppia tunnistamaan mielipiteitä ja älykkyyttä kasvojen perusteella

The Gurdian -sivusto kertoo, että uuden teknologian ansiosta lähitulevaisuudessa on mahdollista selvittää kasvojen perusteella esimerkiksi ihmisten poliittiset mielipiteet ja älykkyysosamäärä. Homma toimii niin, että tekoälylle näytetään kasapäin ihmisten kasvoja sekä kerrotaan, mitä puoluetta kukakin kannattaa. Tekoäly oppii tunnistamaan, millaiset kasvot esimerkiksi vihreiden kannattajilla on. Jos siis haluat pitää poliittiset mielipiteet itselläsi, pidä varasi: pian ei ehkä riitäkään puheenaiheen vaihtaminen!

3. Seksuaalinen suuntautuminen voi paljastua nenästä

Tsekkiläisessä tutkimuksessa vertailtiin hetero- ja homoseksuaalien kasvonpiirteitä sekä selvitettiin, millaiset asiat olivat kellekin ominaisia. Tutkimuksessa selvisi, että homoseksuaaleilla oli heteroita useammin melko leveät ja lyhyet kasvot sekä pienet ja lyhyet nenät. Kaikki oman elämänsä salapoliisit siis neniä tarkkailemaan – mitä ne muista ihmisistä oikein kertovatkaan?

4. Kulmakarvat kertovat persoonallisuudesta

Kasvojen ja ilmeiden tutkija Jean Haner on Byrdie-sivuston mukaan esittänyt, että kulmakarvoista on mahdollista päätellä paljon ihmisten luonteesta. Esimerkiksi kaarevat kulmakarvat kertovat kiltteydestä, suorat kulmakarvat kuuluvat yleensä loogisille ihmisille ja paksut kulmakarvat viittaavat hyvään itsetuntoon ja -luottamukseen. Olisikohan mahdollista nyppiä tai piirtää kulmansa tietyn muotoisiksi, jotta antaisi itsestään esimerkiksi itsevarman kuvan?