Hyvinvointibloggaaja Vilma Peltonen paljastaa parhaat vinkkinsä, miten menestynyt blogi luodaan.

Vilma Peltonen jos kuka tietää, mikä on menestyneen blogin salaisuus. Naisen Vilma P -hyvinvointiblogi valittiin lokakuussa Pohjoismaiden suosituimmaksi sekä toistamiseen Suomen parhaaksi hyvinvointiblogiksi.
Tässä Vilman vinkit kaikille, jotka haaveilevat omasta treeniblogista.
 

1. Aloita! Hyväksi oppii vain tekemällä. Mitä aikaisemmin aloitat bloggaamisen, sitä nopeammin sinusta tulee siinä hyvä. Harvan bloggaajan ensimmäiset postaukset ovat erinomaisia.

2. Löydä intohimosi. Mieti, mistä olet aidosti innostunut ja mistä sinulla riittää sanottavaa. Tee blogisi intohimosi ympärille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Älä vahtaa lukijamääriä. Bloggaa itsesi, älä lukijoiden takia. Jos blogillasi ei ole alussa suurta lukijamäärää, käännä se eduksesi: voit rauhassa harjoitella!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Muista 90 %:n sääntö. On parempi julkaista säännöllisesti jotain kuin ei mitään. Usein on parempi lopettaa postauksen hiominen ja painaa julkaise-nappia. Lukijamäärät kasvavat vain, jos julkaiset säännöllisesti.

5. Tee kaikkea hullua! Jos olet mallina kuvissasi, uskalla hullutella ja kokeilla kaikkea uutta. Virheruudut eivät haittaa, mutta jos pelaat aina varman päälle, et löydä myöskään helmiä.

6. Kehitä itseäsi ja ole utelias. Matkusta, lue, harrasta, opiskele... Kun kehität itseäsi jatkuvasti, saat ideoita myös blogiisi.

7. Älä luovuta! Jos blogi ei nouse heti lentoon, yritä uudelleen myöhemmin. Joskus on kerättävä lisää kokemusta ja sanottavaa ennen kuin voi jakaa niitä muille. Älä pelkää epäonnistumista – jo se on onnistuminen, kun olet yrittänyt.

8. Ota valokuvaus haltuun. Hyvät ja laadukkaat kuvat ovat kiinnostavan blogin perusta. Kuvaan lähes kaikki kuvat itse (myös treenikuvat ajastimella), mutta asukuvat ottaa poikaystäväni. Myös kuvankäsittelyn Photoshopilla oppii harjoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla