Sport

Lohi maistuu simppelin salaatin kera, kun maustajana on superkasvi kurkuma.

300 g ruodotonta kirjolohifileetä

1 rkl kurkumaa raastettuna

ripaus suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

ripaus mustapippuria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

7 dl salaattisekoitusta

kourallinen tuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa, minttua)

8 retiisiä

kastike:

1 rkl kurkumaa raastettuna

1 rkl tahinia

2 rkl öljyä

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

  1. Valmista kastike. Kuori ja raasta kurkuma. Mittaa ruokalusikallinen kurkumaa pieneen kulhoon ja lisää joukkoon tahini, öljy, sitruunanmehu ja suola. Sekoita.
  2. Leikkaa lohi kahdeksi annospalaksi. Laita palat kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja laita levy keskilämmölle. Ripottele ruokalusikallinen kurkumaa lohipalojen pinnoille. Paista 5–7 minuuttia lohen paksuudesta riippuen. Käännä lopuksi lohipalat, laita levy kuumimmalle ja paista toiselta puolen kauniin ruskeaksi noin minuutin ajan. Mausta.
  3. Pese ja leikkaa salaatit sopiviksi suupaloiksi salaattivadille. Sekoita joukkoon tuoreyrttejä makua antamaan. Viipaloi retiisit ja lisää salaattiin.
  4. Poista lohipaloista nahka ja nosta palat salaatin päälle. Lusikoi lopuksi kastike salaatin joukkoon.

Sportissa 6/2017 neljä kesäistä mansikkareseptiä. Tilaajana voit lukea Sanoman aikakauslehtiä maksutta osoitteessa digilehdet.fi

Kurkuma on supermauste

Kurkuma sisältää runsaasti tulehduksia ehkäiseviä aineita, kuten kurkumiinia. On myös huomattu, että kurkuma saattaisi torjua joitakin syöpiä sekä kakkostyypin diabetesta. Jotta kurkumasta saa täyden hyödyn irti, sitä tulisi nauttia päivittäin muutama teelusikallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla