Hanna-Maria Seppälän ruokavalio oli uintiuralla pitkään hyvin tiukka. Asiantuntijan sanat saivat havahtumaan.

Hanna-Maria Seppälällä, 33, oli noin 25-vuotiaaksi asti tiukka ruokavalio. Ravitsemus kiinnosti, ja hän perehtyi tarkkaan ravintoainesisältöihin. Hanna-Maria halusi tietää, millainen ravinto auttaisi saavuttamaan treenitavoitteet parhaiten. 

Nyt Hanna-Maria kertoo, että hän ei tuolloin edes ymmärtänyt itse, miten pedantti hän syömisissään oli. Vastassa oli yllätys, kun hän kävi ravitsemusterapeutin vastaanotolla.

– Kun menin urheiluravintoterapeutille, hän kysyi, miksi oikein tulin. Ruokapäiväkirjasi non täydellinen, siinä ei ole mitään korjattavaa. Olin hölmistynyt. Ilmeisesti olin hoitanut ravintopuolen ihan hyvin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentti sai havahtumaan siihen, että syömisissä olisi varaa myös rentoudelle. Hanna-Maria oli vähän väliä flunssassa, joten hän kokeili alkaa hiljalleen löysätä ruokailuaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Ymmärsin, että treenikaudella kehossa saa olla pikkuisen enemmän rasvaa."

– En ehkä saanut tarpeeksi ravinteita, koska olin koko ajan tosi fitti. Ymmärsin, että treenikaudella kehossa saa olla pikkuisen enemmän rasvaa. Loppu-urasta söin enemmän ja huomasin äkkiä eron olossa. 

Nykyään Hanna-Maria nauttii ruoasta eikä välttele herkkuja, mutta kohtuus on tärkeää. 

– Rutiinit tuovat minulle eniten hyvää oloa. Viikonloppuisin voi herkutella enemmän, kun viikolla on suht terveellinen, säännöllinen ruokarytmi. 

Lue lisää Hanna-Maria Seppälän hyvän olon oivalluksia Sport-lehden numerosta 11–12/2018. Tilaajana voit lukea lehden osoitteessa digilehdet.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla