Sport
”Auttamisen haluni on tosi suuri”, Hanna-Maria sanoo.
”Auttamisen haluni on tosi suuri”, Hanna-Maria sanoo.

Tiukka kilpailukalenteri tiesi sitä, ettei levolle ja flunssista toipumisille jäänyt aikaa. – Aloin ymmärtää, etten voi jatkaa näin.

Nyt unelmissa siintää aivan toisenlainen ura.

Uintiuran päättyminen vuonna 2016 oli monella tapaa Hanna-Maria Seppälälle, 33, pelastus. Viimeisinä vuosina yöt kuluivat pätkissä selkäsäryn vuoksi. Myös flunssaa oli paljon.

– Aktiiviuralla en uskaltanut levätä tarpeeksi. Vasta lopetettuani tajusin että näinhän minun olisi pitänyt toimia jo kauan sitten.

Kipu opetti omasta kehosta paljon. Nyt Hanna-Maria nauttii täysillä uudenlaisesta arjestaan, vapaudesta ja kevyestä olosta. Uimarin astma ja selkäsäryt ovat historiaa vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Välillä vanhat selkäkivut kummittelevat hiukan, mutta sitten otan askeleen taakse ja vaikka joogaan. Olen löytänyt kivan tasapainon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haaveissa oma leipomo

Vaikeinta uran jälkeen oli työstää omaa identiteettiä.

– Kuka nyt olen ja miten esittelen itseni? Vasta viime kesänä oivalsin, että todellinen intohimoni on kokonaisvaltainen hyvinvointi. 

Hanna-Marian pitkäaikainen haave on valmistua lääkäriksi. Parhaillaan hän tenttaa lukiossa fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa tähtäimenään lääkiksen pääsykokeet ensi vuonna.

Toinen intohimo löytyy keittiöstä. Lauantai-iltaisin Hanna-Maria rentoutuu mieluiten leipomalla korvapuusteja tai sämpylöitä.

– Leivonta on terapiani, jolla saan ikävät ajatukset pois. Keittiössä menee todennäköisesti kaikki pieleen, mutta ainakin pääsee toteuttamaan itseään. Jos olisin taloudellisesti täysin riippumaton ja voittaisin lotosta jättipotin, minulla olisi oma pieni leipomo-konditoria.

”Leivonta on terapiani, jolla saan ikävät ajatukset pois. ”

Viime kesänä Hanna-Maria kokeili triathlonia Alexander Stubbin houkuttelemana. Uinti sujui vahvasti, mutta pyöräily kaipaa vielä hiontaa.

– Ehkä vieläkin enemmän innostuin swimrunista, jossa juostaan ja välillä uidaan. Kun alun perin kuulin lajista, ajattelin, että en todellakaan lähde metsään pinkomaan uimalakki ja lasit päässä, mutta siellähän sitä lopulta paineltiin. Oli mielettömän hauskaa.

Mitä Hanna-Maria ajattelee kehostaan uran jälkeen? Miksi rutiinit ovat hänelle niin tärkeitä? Lue lisää Sport 11-12/19! Tilaajana voit lukea lehden myös osoitteessa digilehdet.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla