Kuvat
Shutterstock
Kalatko se siinä loikoilee haaveksimassa?
Kalatko se siinä loikoilee haaveksimassa?

Tähysimme tähtiin ja selvitimme, millainen on kunkin horoskooppimerkin unelmaloma.

Meillä jokaisella on oma käsityksemme siitä, mitä täydelliseen kesälomaan kuuluu. Kuuluuko se viettää ilman aikatauluja lekotellen? Vai onko se kenties odotettu tilaisuus kokeilla kaikkea uutta ja kivaa?

Horoskooppimerkki voi hyvinkin paljastaa, millainen lomailija kukin on. Tunnistatko kuvauksista itsesi tai ystäväsi?

Oinas (21.3.–19.4.)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Oinas pursuaa energiaa, joten hän ei lomallakaan lepäile laakereillaan. Uusia kokemuksia janoava oinas lähtee mielellään reissuun tai kokeilee jotain uutta ihan kotikulmilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sporttinen oinas viihtyy ulkona ja haastaa itseään mielellään fyysisesti. Esimerkiksi aktiivinen päivä seikkailupuistossa onkin hänelle mieleen. Toisaalta ylimääräisen energian purkaminen onnistuu myös vaikkapa pitkillä juoksu- tai pyöräilylenkeillä. Oinas saattaa jopa tähdätä maratonille tai muuhun kisaan, jossa pääsee koettelemaan kuntoaan. Tärkeintä on kuitenkin voittaa itsensä kerta toisensa jälkeen.

Jos oinas on innostunut hevosvoimista, kesälomaan sopii mainiosti myös vaikkapa moottoripyöräily villinä ja vapaana. Toisaalta mikä ettei myös vauhdin hurma hevosten kanssa!

Härkä (20.4.–20.5.)

Rauhallinen härkä ei kaipaa lomalta mitään ihmeellistä. Perhekeskeisenä hänelle riittää rento yhdessäolo lähimmäisten kanssa. Mieluiten härkä viettääkin vapaansa kotioloissa pienessä piirissä.

Härkä ei pidä äkillisistä muutoksista, joten hän on todennäköisesti suunnitellut lomaohjelmansa valmiiksi etukäteen. Ex tempore -reissuun merkki tuskin lähtee.

Härän unelmalomaan kuuluu olennaisesti löhöily ja pieni luksus. Jos ylellisyyttä arvostavalla merkillä on parveke tai terassi, hän on todennäköisesti laittanut sen todelliseksi kesäkeitaaksi, jossa kelpaa nautiskella aurinkoisista päivistä.

Ehdottoman tärkeää on myös hyvä ruoka. Härkä onkin todennäköisesti varsinainen grillimestari, jonka käsissä valmistuvat kesän maistuvimmat herkut. Aistielämyksiä arvostava merkki fiilistelee huolella myös kesän tuoksuja, kuten vastaleikattua nurmikkoa. Härkä viihtyy mainiosti myös puutarhahommissa.

Kaksonen (21.5.–21.6.)

Kaksonen ei viihdy pitkään aloillaan, joten hän haalii lomaansa monenlaista tekemistä. Sosiaalisena tyyppinä hän tapaa mielellään ystäviä ja sukulaisia. Kaksonen on yleensä joukon ensimmäinen ehdottamaan pihapelejä. Kekseliäs merkki saattaa jopa innostua pistämään pystyyn kokonaiset mökkiolympialaiset.

Kaksosen olisi kuitenkin tärkeää malttaa myös ihan vain rentoutua, koska hän on arjessakin yleensä menossa. Esimerkiksi ulkosalla maalaaminen tai kirjoittaminen on sopivan rauhallista, mutta silti riittävän stimuloivaa puuhaa älykkäälle kaksoselle. Jos kaksonen malttaa pysähtyä, hänet saattaa hyvinkin löytää myös kiinnostavan uutuuskirjan parista.

Kaksonen tykkää myös liikkua luonnossa.

Rapu (22.6.–22.7.)

Murehtimiseen taipuvaiselle ravulle on tärkeintä, että loma on rento ja stressitön. Koti-ihmisenä hän ei hingu matkalle ainakaan mihinkään kovin kauas. Oman kodin lisäksi rapu viihtyy parhaiten tutulla kesämökillä.

Mökkiolosuhteet sopivatkin mainiosti uimista rakastavalle vesimerkille. Kun rapu pulahtaa järveen, voi mennä hyvinkin pitkään ennen kuin hän malttaa nousta pois.

Rapu viihtyy mainiosti omissa oloissaan. Mieleisiä kesäpuuhia ovat esimerkiksi pihalla kuopsuttelu, ruuanlaitto ja lukeminen. Toisaalta ravulle on tärkeää myös tavata läheisiä ystäviä ja vaihtaa kuulumisia vaikkapa piknikillä. Sinne huolehtivainen rapu on todennäköisesti valmistanut herkulliset eväät koko porukalle.

Leijona (23.7.–22.8.)

Ulospäin suuntautunut leijona ei löhölomista piittaa! Hän haluaa, että lomasta kertyy muistoja: jos siitä ei jää hyviä tarinoita kerrottavaksi, se ei ole onnistunut.

Urheilusuoritusten sijaan tärkeintä on kuitenkin hauskanpito – ei sillä, etteikö lomaan mahtuisi liikuntaakin. Leijona rakastaa festareita ja viihtyy loistavasti myös terasseilla isossa kaveriporukassa. Karaokesta tai yökerhoistakin voi kesäleijonan bongata.

Sporttipuolelta seikkailullinen leijona valitsee kesälajikseen jotain vauhdikasta, kuten maastopyöräilyn. Sosiaalisena tyyppinä hän ottaa mieluiten ystävät mukaan seuraksi.

Leijona lähtee mielellään myös ulkomaanmatkalle, mutta keksii kyllä tekemistä lähempänäkin. Lapsenomaista mieltä voi ruokkia myös vaikkapa telttaretki kummitustarinoiden kera.

Neitsyt (23.8.–22.9.)

Yksi asia on selvä: Pedantti neitsyt tietää jo hyvissä ajoin etukäteen, miten tulee lomansa viettämään. Hän on nimittäin laatinut tarkat suunnitelmat ja merkinnyt ne huolellisesti kalenteriinsa.

Neitsyelle on pääasia päästä rentoutumaan ahkeran työnteon vastapainoksi. Koska hän malttaa arjessaan harvoin höllätä, se on pidemmällä vapaalla sitäkin tärkeämpää.

Neitsyt nauttii kesästä mieluusti vaikkapa rauhallisilla kävelyillä tai risteilyllä. Myös puutarhan hoitaminen on mieleistä puuhaa. Kulmakunnan huolellisimmin hoidettu piha kuuluukin todennäköisesti juuri neitsyelle.

Telttailu tai mökkeily alkeellisissa olosuhteissa puolestaan eivät ole siisteyttä ja järjestystä rakastavan merkin mieleen. Neitsyt kannattaa kutsua mökille vain, jos se on kaikilla mukavuuksilla varusteltu.

Vaaka (23.9.–22.10.)

Ikuisesti tasapainoa etsivän vaa’an lomaviikoissa on hyvä olla vaihtelua: sekä rauhallisempia suvantovaiheita että aktiivisempaa menoa. Vaaka tykkääkin monenlaisesta kesäpuuhasta. Hän tykkää pitää hauskaa ystävien kanssa, liikkua luonnossa, matkustella ja makoilla rannalla lehtiä lukien – melkein kaikki käy!

Seurallinen vaaka kaipaa lomallakin ympärilleen ihmisiä. Toisaalta älykäs merkki viihtyy aika ajoin myös vaikkapa ristikoiden parissa.

Esteetikkona vaaka ottaa kaiken ilon irti siitä, että pääsee pukeutumaan kauniisiin kesämekkoihin. Myös luonnon kauneuden ikuistaminen kameralla on hänelle mieleen.

Romantiikannälkäinen vaaka virittelee mielellään lomaromanssia, jos sopiva ehdokas suinkin osuu kohdalle. Parisuhteessa oleva vaaka puolestaan arvostaa esimerkiksi tunnelmallisia kesäiltoja viinilasillisten äärellä yhdessä syvällisiä keskustellen.

Skorpioni (23.10.–22.11.)

Sisäänpäin kääntynyt skorpioni viettää mieluiten lomansa pitkälti omissa oloissaan. Ei sillä, etteikö skorpioni pärjäisi porukassakin – hän nyt vain sattuu viihtymään parhaiten omissa oloissaan.

Eläinradan syvälliselle pohdiskelijalle mieleistä lomapuuhaa on esimerkiksi uppoutua hyvään kirjaan. Lukulistalta löytyy todennäköisesti ainakin kesän hittidekkari, sillä skorpioni tykkää ratkoa arvoituksia. Sikäli ristikot ovat niin ikään sopivaa tekemistä.

Skorpioni saattaa hyvinkin lähteä mökille itsekseen. Siellä parasta meditaatiota ovat pitkät löylyt järvimaisemaa saunan ikkunasta tuijotellen.

Jousimies (23.11.–21.12)

Jousimies on innokas matkustaja ja lähtee lomalla kaikkein mieluiten ulkomaanreissuun. Jos se ei ole mahdollista, tutustuu seikkailunhaluinen merkki uusiin paikkoihin kotikonnuillaan. Luontoihmiselle mieleisiä kohteita ovat esimerkiksi kansallispuistot.

Jousimies on spontaani eikä mieti lomaohjelmaansa valmiiksi etukäteen – tai ainakin suunnitelmat voivat mennä hujauksessa uusiksi, jos jotain kiinnostavampaa sattuu ilmaantumaan.

Jousimies nauttii haasteista lomallakin. Hänen mielestään oivaa kesäpuuhaa ovat esimerkiksi telttailu ja mökkeily eräolosuhteissa. Myös purjehtiminen, pitkät patikkaretket ja melonta voivat hyvinkin tulla kyseeseen.

Jousimies viettää lomansa mieluiten porukassa. Hän tutustuu kesäisissä puistoissa helposti uusiinkiin tyyppeihin.

Kauris (22.12–20.1.)

Kauriissa on usein työnarkomaanin vikaa, joten hänelle voi olla haastavaa malttaa ylipäänsä pitää vapaata. Lomalle päästyäänkin ahkeran ja kurinalaisen merkin voi olla vaikea ottaa rennosti. Kauris haluaa silloinkin saada jotain hyödyllistä aikaan, ja ajatuskin pelkästä lekottelusta saa hänet tuskastumaan. Kauriilla onkin todennäköisesti mielessään pitkä lista rästihommia, jotka hän haluaa hoitaa pois alta ennen paluuta arkeen.

Kauris saattaa myös haluta haastaa itseään lomalla, eikä benjihypyn kaltainen extreme-elämyskään ole pois suljettu vaihtoehto. Spontaanisti kauris ei kuitenkaan moisiin lähde, vaan on suunnitellut lomaohjelman jo etukäteen.

Kauris karttaa usein isoja väkijoukkoja, joten esimerkiksi festarit kuuluvat harvemmin hänen kesälomaansa. Perheensä ja kaikkein lähimpien ystäviensä seurasta kauris kyllä nauttii. Kaikkein parhaiten hänen akkunsa latautuvat kuitenkin yksin ollessa. Ihanteellinen ympäristö siihen on tunnelmallinen mökkiranta, joka on erinomaista sielunruokaa kauneutta janoavalle kauriille.

Vesimies (21.1.–19.2.)

Energinen vesimies on todellinen ikiliikkuja. Hänen pahin painajaisensa olisikin, että lomalla tulisi tylsää. Riski siihen on kuitenkin varsin pieni, sen verran idearikas tyyppi vesimies on.

Vesimies ei välttämättä kaipaa seikkailuihinsa seuraa, vaan viihtyy erinomaisesti omissa oloissaan. Ainakaan puolituttujen treffaamista itsenäinen merkki ei lomaansa kaipaa. Kaikkein lähin perhe ja ystävät ovat sitten asia erikseen. Heidän kanssaan vesimies kyllä viihtyy.

Vesimies lomailee mieluusti matkustellen tai urheillen. Sopivaa sadesään touhua on puolestaan esimerkiksi palapelien kasaaminen.

Kalat (20.2.–20.3.)

Kalat on todellinen taivaanrannanmaalari ja kaipaa lomaltaan ennen kaikkea todellisuuspakoa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hänen tarvitsisi välttämättä päästä matkalle, vaan mukaansatempaava kirja voi riittää ajamaan asian.

Vesimerkkinä kalat viettää kesälomansa kaikkein mieluiten järven tai meren äärellä. Koska merkki myös viihtyy luonnon keskellä, mökkeily on nappivalinta lomailuun. Siellä kalat viettää aikaa soutuveneillen, riippumatossa haaveillen ja rantavedessä kahlaillen.

Rauhallinen meininki onkin kalojen mieleen, ja merkki kaipaa lomalta runsaasti omaa aikaa.

Kalat on myös parantumaton romantikko. Lyhyiden lomaromanssien sijaan hän etsii kuitenkin jotain pysyvämpää. Joskus sadeillat klassikkoelokuvien äärellä voivat siis olla paras vastaus merkin rakkauden kaipuuseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla