Oletko työpaikan juorukerhoa pyörittävä kalat vai pehmeästi alaisiaan ohjaava rapu? Horoskooppi kertoo, millaisia työkavereita, uratykkejä ja esimiehiä tähtiradan eri merkit ovat.

Horoskooppimerkin väitetään paljastavan ihmisestä enemmän tai vähemmän yhtä sun toista. Olemme aiemmin kertoneet, millaisia eri horoskooppimerkit ovat ystävinä, millainen koti eri horoskooppimerkeillä on ja millaisia rahankäyttäjiä eri merkkien edustajat ovat.

Jotain horoskooppimerkki voi kertoa myös siitä, millainen ihminen on työelämän tuiskeessa. Osuuko luonnehdinta omalla kohdallasi oikeaan?

Oinas (21.3.–19.4.)

Energiaa, intohimoa ja liikettä – niitä ei oinaasta puutu. Merkki kaipaa työhönsä vauhtia eikä kaihda vaarallisia tilanteita. Sen takia oinaalle sopii hyvin palopelastajan, ambulanssihoitajan tai poliisin ammatti. 

Osa oinaista nauttii fyysistä toimeliaisuutta enemmän aivotyöstä. Tutkijana oinas voi olla erittäin etevä: varsinkin jos hän pääsee luomaan jotain ihan uutta. Yksitoikkoiseen perustutkimukseen oinas saattaa kyllästyä ja turhautua. 

Kun oinas haluaa saavuttaa jotain, on risujen ja männynkäpyjen syytä väistyä. Merkki etenee työssä kuin työssä nopeasti, sillä oinaalle on kunniakysymys olla työpaikkansa paras tekijä. Oinaan päämäärätietoisuus ja karski tyyli saattavat raastaa kollegoiden hermoja. Roson alla oinas on kuitenkin usein työkavereiden arvostama tyyppi, jota on vaikeaa lannistaa ja joka nostaa kissan pöydälle empimättä.

Perusluonteeltaan oinas sopii monenlaisiin johtotöihin. Suuria diplomaatin taitoja vaativissa tilanteissa merkki ei näytä parhaita puoliaan, ja oinaan johtamistyyli saattaa olla töksähtävä. Toisaalta hänen johdollaan hommat tulee takuulla tehtyä ja tuloksia syntyy.

Härkä (20.4.–20.5.)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pitkäjänteinen ja paneutuva härkä nauttii maanläheisistä ammateista, joissa pääsee näkemään luonnon kasvun ja kehityksen. Merkki on enemmän juureva käsillä tekijä kuin suuri visionääri. Siksi härälle sopii esimerkiksi maanviljelijän, leipurin tai vaikka kätilön ammatti.

Koska härällä on taipumusta materialismiin, ei ole missään nimessä epätavallista, että merkki hakeutuu työskentelemään rahan kanssa. Härällä on monesti terävä rahan vainu. Sen takia merkki saattaa perustaa myös oman yrityksen.

Kaikista hankalinta härälle on työyhteisössä se, jos joku toinen alkaa hengittää hänen niskaansa. Toinen paha juttu on se, jos hänen ympäristönsä näyttää tuhnuiselta. Härkä nimittäin rakastaa ylellisiä kalusteita ja kauniita koriste-esineitä myös työpaikallaan.

Jos jonkun kanssa haluat käydä kehityskeskustelusi, niin härän! Johtajana härkä on empaattinen ihmisihminen, jolla on rauhoittava ja lämmin vaikutus alaisiinsa. Merkki osaa pitää itsensä tyynenä tiukassakin paikassa ja, mikä parasta, hän osaa myös välittää rauhallista asennetta muihin.

Kaksonen (21.5.–20.6.)

Kuka pyytää kaikki kollegat lounaalle mukaan? Kuka tuo työpaikalle itse tehtyä pullaa ja kertoo parhaat jutut kahviautomaatilla? Tietenkin kaksonen! Sosiaalinen ja aurinkoinen merkki on työpaikan ilopilleri, joka ei ota asioita turhan vakavasti.

Kaksosella on usein pullan kaveriksi tarjolla myös jonkinlainen juorun siivu. Työpaikalla hänen saattaa välillä olla vaikea keskittyä olennaiseen, koska hän haluaisi vain pitää hauskaa. Jokainen työpaikka tarvitsee kuitenkin yhden kaksosen: hänen läsnäolollaan on mainion piristävä vaikutus meininkiin. 

Kaksonen sopii hienosti aloille, joissa ihmisten kanssa oleminen on arkipäivää. Hän loistaa esimerkiksi myyntityössä tai politiikan kabineteissa luomassa suhteita. Toisaalta kaksosella voi olla myös luontaista vetoa kirjailijuuteen: onhan hän taitava kuvaamaan ihmisyyttä.

Monet kaksosen sosiaaliset luonteenpiirteet tekevät merkistä etevän pomon, mutta kaksoselle ei ole luonteenomaista ryhtyä johtajaksi. Jos kaksonen pomoksi päätyy, hän haluaa jutella alaistensa kanssa paljon ja pyrkii tasa-arvoon alaistensa välillä. Hän todellakin haluaa, että ihmiset viihtyvät. 

Rapu (22.6.–22.7.)

Lempeä ja lämmin rapu tuntee vetoa pitää huolta pienemmistään. Hän sopii hyvin hoitotyöhön ja ammatteihin, joissa puuhastellaan ihmisten kanssa. Myös ruuanlaittoon liittyvät työt saattavat vetää rapua puoleensa, koska ravulle ruoka on välittämisen osoitus.

Pesänrakentajahenkisenä tyyppinä rapu päätyy usein alalle, jolla on jotain tekemistä kodin ja asumisen kanssa. Esimerkiksi kiinteistönvälittäjän hommat kiinnostavat monia rapuja. Myös antiikkiesineiden välittäminen saattaa sopia ravulle, sillä hänellä on luontainen taipumus innostua historiasta ja nostalgiasta. 

Johtaminen ei ole ravulle ihan tyypillisintä toimintaa, mutta oman pienen yksikkönsä johtajana merkki voi osoittautua kerrassaan oivalliseksi. Rapu nimittäin kantaa vastuuta alaisistaan ja kohtelee heitä isällisen ohjaavasti ja kannustaen. Parhaimmillaan rapu ohjaa alaisiaan pehmoisin tuuppauksin mutta koskaan ääntään korottamatta. 

Toisaalta ravun tunteita saattaa olla välillä vaikea ennustaa. Sen takia alaiset saattavat joutua välillä ikävään välikäteen, kun rapu yhtäkkiä muuttaakin mieltään. Joskus ravun voi olla myös vaikeaa ilmaista suoraa kritiikkiä, sillä hän ei haluaisi loukata ketään.

Leijona (23.7.–22.8.)

Hyvin persoonallisella tavalla luova leijona ei helposti jää varjoihin makoilemaan. Sen sijaan hän päätyy usein liki huomaamattaan asemaan, johon liittyy vähintään jollain tasolla esiintymistä tai ohjaamista.

Persoonallisella tavalla luova merkki voi päätyä esimerkiksi näyttelijäksi, puhujaksi tai kouluttajaksi. Hänellä on kyky ilmaista itseään selkeästi ja vakuuttaa yleisönsä. Toisinaan leijona voi viihtyä myös konkreettisesti ohjaavassa työssä, kuten autonkuljettajana.

Leijona janoaa arvovaltaa ja korkeita asemia. Luontainen johtajatyyppi taitaa delegoinnin eikä pelkää pyytää apua alaisiltaan tilanteissa, joita ei itse hallitse. Leijona luottaa usein itseensä vahvasti ja noudattaa ohjetta, jonka mukaan anteeksi pyytäminen on aina helpompaa kuin luvan kysyminen.

Vahvan luonteensa takia leijona saattaa pomona olla turhan tylyttävä ja unohtaa toisten tunteet. Merkillä on myös taipumus turhautua, jos asiat eivät mene hänen pillinsä mukaan.

Neitsyt (24.8.–23.9.)

Jos haluat saada työn tehtyä, laita asialle neitsyt. Korkealla työmoraalilla varustettu neitsyt haluaa saada hommat hoidettua asiallisesti, järjestyksessä ja juuri niin kuin kuuluukin. 

Luonteensa puolesta neitsyt sopii töihin, jotka vaativat tarkkuutta ja analyyttisyyttä. Moni neitsyt hakeutuu töihin, joissa pääsee tutkailemaan asioita pitkäjänteisesti ja mieluiten omassa rauhassaan. Toisaalta merkki pitää melko yksitoikkoisistakin hommista, kunhan hänelle tulee niistä olo, että työllä on jokin merkitys.

Tehokkaalla ja tunnollisella neitsyellä on tapana edetä johtoasemiin, sillä hän vakuuttaa muut järjestelmällisyydellään. Vastuun kantaminen saattaa olla neitsyelle kuitenkin hieman hankalaa, sillä merkki stressaantuu helposti, jos asiat eivät suju suunnitelmien mukaan. Valitettavasti neitsyt ei osaa relata erityisen hyvin.

Koska neitsyt tähtää jatkuvasti parempiin suorituksiin, hänen kollegansa ja alaisensa saattavat helposti tuntea olonsa tukalaksi. Neitsyt nimittäin purkaa helposti omat vaatimuksensa toisiin. Ja jos silloin kaikki ei hoidu halutulla tavalla, neitsyt saattaa äityä piikikkääksi.

Vaaka (24.9.–23.10.)

Otetaan ensin esiin tilanteen raadollinen puoli: vaaka ei ole erityisen tuottelias ihminen. Merkin voi olla vaikeaa ajatella työtä asiana, jonka pitäisi johtaa tuloksiin.

Toisaalta vaa’alla on usein hyvin oleellinen rooli työyhteisössä. Merkki on oivallinen ristiriitojen selvittelijä, joka pystyy pitämään ihmiset sovussa keskenään. Vaaka tykkää kauniista asioista ja saattaa piristää työympäristöään esimerkiksi kukkasilla.

Vaa’an kannattaa valikoida työkseen jokin sellainen ammatti, jossa tulospaineet eivät ole kovat. Silloin hän pystyy loistamaan ja yleensä onnistuu myös pitämään stressitasot kohtuullisina. Merkille sopii esimerkiksi työ kulttuurin parissa. Toisaalta oikeudentajuinen vaaka voi viehättyä juristin hommista.

Johtajana vaaka on vakaa mutta pehmeä, rauhallinen mutta jämäkkä. Merkillä ei ole tapana ohjata korottamalla ääntään vaan mieluumminkin saada alaisensa itse havaitsemaan, että asiat voisi tehdä toisin. Hän tykkää ohjata omalla esimerkillään ja arvostaa rauhaa.

Skorpioni (24.10.–22.11.)

Tarkkasilmäinen, strateginen ja jännityksestä pitävä skorpioni kaipaa työhönsä kiihkeyttä. Hän sopii erityisesti pankki- ja pörssimaailmaan, koska raha ei koskaan nuku, ja sekös saa skorpionin sykkimään itsekin. 

Toisaalta skorpioni on hyvin taitava ihmisten tuntija ja osaa vaikuttaa muihin mitä hienostuneimmilla tavoilla. Esimerkiksi psykologia tai jonkinlainen salapoliisintyö voivat tyydyttää merkin luontaisia taipumuksia. Skorpioni on taitava kaivamaan toisten ihmisten salaisuudet esiin. 

Johtajana skorpioni ei ole omimmillaan, sillä mystinen tyyppi nauttii enemmän sivussa tekemisestä kuin jalustalla olemisesta. Esimiesasemassa skorpioni on kuitenkin usein perin taitava: hän havaitsee alaistensa tuntemukset herkästi ja osaa ratkaista jos jonkinlaisia pulmia strategisista väännöstä alaisten välisiin ristiriitoihin. 

Parhaimmillaan skorpioni on johtajana sydämellinen tyyppi, kunhan hänet oppii tuntemaan. Halutessaan hän osaa myös olla varsin avoin ja avokätinen.

Jousimies (23.11.–21.12.)

Jousimiehessä on eläinradan merkeistä selkeästi eniten taipumuksia opettajaksi. Merkillä on kyky ilmaista itseään organisoidusti ja järkevästi. Hän tykkää jakaa ymmärrystä maailmasta ympärilleen – joskus jopa melkoisen paasaavaan sävyyn.

Koska jousimies tuntee vetoa toisten ohjaamiseen, hän saattaa päätyä myös uskonnollisten piirien vetäjäksi tai esimerkiksi lentokoneen kapteeniksi. Paikallaan pysyminen ei ole jousimiehen juttu. Siksi myös matkustamiseen liittyvät hommat sopivat hänelle.

Jos jousimies päätyy johtajaksi, kyseessä on yleensä ennemmin puheenjohtajan pesti kuin varsinainen esimiesrooli.

Pomona jousimies on alaisilleen suurpiirteinen, koska ohjaavasta luonteestaan huolimatta hänellä ei ole taipumusta päsmäröintiin. Alaisilleen jousimies antaakin usein varsin vapaat kädet toteuttaa itseään.

Kauris (22.12.–20.1.)

Isossa organisaatiossa ei ole aina ihan helppoa tietää, mikä pesti kuuluu kellekin ja mitkä asiat ovat kenenkin vastuulla. Kauris tietää vastauksen moisiin kysymyksiin usein lonkalta. Hänellä on taipumus hahmottaa hyvin isoja kokonaisuuksia ja nähdä asioiden tärkeys- ja arvojärjestys selkeänä päässään. 

Maanläheinen kauris on melkoisen vakava, askeettinen ja kurinalainen. Kauris pitää rutiineista ja siitä, että työpaikan säännöt ovat selkeät. Hän haluaa myös, että muutkin toimivat sovitusti. 

Merkki ei välttele vastuuta, minkä takia hänelle annetaan usein erilaisia luottamustehtäviä. Kauris myös ottaa mieluusti ohjat omiin käsiinsä ja päätyykin usein johtavaan asemaan.

Pomona kauris on itsevarma, vakaa ja fiksu. Hän ei ole johtajana supliikki suupaltti vaan ennemmin vakaa työyhteisön tukijalka, joka noudattaa ohjeistuksia säntillisesti. Kauriiseen on helppo luottaa.

Vesimies (21.1.–19.2.)

Persoonallinen vesimies on jatkuvasti keksimässä jotain uutta. Nykytyöelämässä vesimies hakeutuu usein esimerkiksi IT-alalle, jossa pääsee kehittelemään uusia sovelluksia ja vempeleitä. Toisaalta hän pitää usein hommista, joissa pääsee perehtymään uusiin trendeihin.

Viihde, muoti ja erilaiset pelit kiinnostavat originellia vesimiestä. Toisaalta hän saattaa päätyä esimerkiksi politiikan tai lobbauksen pariin, koska silloin hän pääsee pelaamaan sosiaalisia pelejä erilaisten ihmisten kanssa.

Tyypillinen vesimies ei haikaile johtajan pallille. Jos hän saa ohjata joukkoja todellisen intohimonsa saavuttamiseksi, johtotyö sopii merkille. Silloin työssä on kuitenkin oltava toimintaa, jännittäviä tilanteita ja muutosta.

Kollegana vesimies pystyy eläytymään helposti toisten asemaan ja tuntee lämmintä yhteenkuuluvuudentunnetta alaisiaan kohtaan. Hän on ehdottomasti tiimipelaaja, joka ei tee itsestään suurta numeroa tai äitiydy käskyttämään.

Kalat (20.2.–20.3.)

Avuliaana merkkinä tunnettu kalat tykkää auttaa – tavalla tai toisella. Koska monessa ammatissa autetaan ihmisiä, kalat saattaa suuntautua hyvin vaihteleviin hommiin. Perinteisesti kalojen avuliaisuus kuitenkin näkyy hoivaamisena, joten hän saattaa hyvinkin valita sairaanhoitajan työn. Merkistä löytyy myös luovuutta, joka saattaa ohjata hänet tanssin, kirjallisuuden tai elokuvien pariin.

Työyhteisössä kalat on usein juorukerhon pyörittäjä, joka tietää kollegoidensa yksityiselämästä hämmästyttävän paljon. Toisaalta hän on luotettava ja avulias tyyppi, jolle on helppo kertoa huolet ja murheet. 

Kunnianhimo ja valta eivät juuri motivoi kaloja. Sen sijaan merkki menee parhaiten eteenpäin, kun saa toteuttaa omia intohimojaan. Valitettavasti kalat ei välttämättä jaksa ponnistella juurikaan saavuttaakseen tavoitteitaan. Siksi hän saattaa elää elämänsä ilman kummoista menestystä työrintamalla, ikään kuin ajelehtien virran mukana. 

Johtajana kaloja harvemmin näkee, mutta jos hän sellaiseen asemaan päätyy, hän on usein symppis esimies.

Eikö luonnehdinta osu yhtään oikeaan? Tee tästä testi, joka kertoo, mikä sinun pitäisi oikeasti olla horoskooppimerkiltäsi:

Lähteet: Horoskooppien voima – Tähtimerkit elämässä ja ihmissuhteissa, Ulla Palomäki (Gummerus), Me Naisten luonnehoroskoopit, zodiacsigns-horoscope.com

Me Naiset
Teksti
Kuvat
Shutterstock