Kuvat
Shutterstock
Kas, ovatkohan siinä jääräpäinen härkä ja kuoreensa käpertyvä rapu?
Kas, ovatkohan siinä jääräpäinen härkä ja kuoreensa käpertyvä rapu?

Periksiantamaton taistelija vai konflikteista tuskastuva miellyttäjä? Tähtimerkki voi paljastaa, miten ihminen riitatilanteessa toimii.

Horoskooppimerkkien uskotaan paljastavan monenlaista ihmisen luonteesta. Oma merkki voi kertoa paitsi vahvuuksista, myös niistä ikävämmistä puolista.

Tällä kertaa päätimme tarkastella, millaisia eri merkit ovat riitatilanteissa. Riitelyssä kun sinänsä ei ole mitään pahaa, vaan se nyt vain usein tuppaa olemaan osa tärkeitä ihmissuhteita. Se, miten riitelee, ei kuitenkaan ole yhdentekevää.

Analysoimme Me Naisten luonnehoroskooppien pohjalta, millainen kukin merkki on riitelijänä: missä olisi parantamisen varaa, ja mitkä asiat ovat jo hallussa. Tunnistatko kuvauksista itsesi tai läheisesi?

Oinas (21.3.–19.4.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Heikkoudet: Oinas on erittäin kilpailunhaluinen ja periksiantamaton. Hän haluaa aina selviytyä riidasta voittajana, vaikka se tarkoittaisi rumienkin keinojen käyttämistä. Merkki päätyykin herkästi sanaharkkoihin ja voi toisinaan olla jopa aggressiivinen. Ongelmia syntyy erityisesti, jos vastapuolikaan ei ole valmis joustamaan.

Oinaan kärsimättömyys ei ainakaan auta konfliktin ratkaisemisessa: hän haluaa saada oman tahtonsa läpi – ja mieluiten heti!

Vahvuudet: Halutessaan oinas osaa kuunnella tarkasti, mitä toisella on sanottavanaan. Oinas tuskin jää märehtimään erimielisyyttä pitkäksi aikaa.

Härkä (20.4.–20.5.)

Heikkoudet: Härkä on riitakumppanina ennemminkin mököttäjä kuin äänekäs pauhaaja. Merkki osaa silti olla jääräpäinen: kun hän on jotain päättänyt, hän ei herkästi anna periksi. Siksi härkä ei aina osaa ottaa muita huomioon.

Eripuraa voi aiheutua varsinkin, jos tiedossa on muutoksia tuttuun ja turvalliseen: härkä nimittäin arvostaa perinteitä, ja siksi hänen voi olla vaikea sopeutua uuteen.

Vahvuudet: Tasainen härkä ei kimmastu helposti, joten riitoja ei synny ihan pienestä. Härkä ei myöskään ole hyökkäävän aggressiivinen riitelijä.

Kaksonen (21.5.–21.6.)

Heikkoudet: Kaksoselle tuottaa suuria haasteita kuunnella toista ja keskittyä siihen, mitä hänelle kerrotaan. Siksi hänen kanssaan voi olla vaikeaa saada erimielisyyksiä ratkottua molempia osapuolia miellyttävällä tavalla.

Kaksonen osaa toisinaan olla lapsellinen, joten hänen voi odottaa taantuvan riitatilanteessa. Juoruilun taipuvainen merkki saattaa riidan hetkellä kaivaa esiin kaiken ikävän, minkä toisesta tietää.

Vahvuudet: Kaksosella on yleisesti ottaen hyvät sosiaaliset taidot, eikä hän mielellään haasta riitaa. Kaksonen osaa myös ilmaista itseään selkeästi, mikä helpottaa vastapuolta ymmärtämään hänen näkökulmansa.


Rapu (22.6.–22.7.)

Heikkoudet: Tunteellinen rapu käpertyy herkästi kuoreensa ja ennemmin pitää mykkäkoulua kuin aloittaa huutokilpailun. Toisaalta joskus voi käydä niinkin, että kaikki ravun sisäänsä patoamat katkeruuden aiheet purkautuvat yllättäen kerralla kunnon räjähdyksenä.

Rapu ei anna anteeksi hevillä. Merkki voi kantaa kaunaa pitkäänkin, mutta ei välttämättä sano asianomaiselle siitä mitään ääneen. Ihmissuhteita tietysti mutkistaa, ettei toinen välttämättä edes tiedä tehneensä mitään väärin.

Rapu muistaa riidan hetkellä kaikki aiemmatkin vääryydet, joita tuntee kohdanneensa, ja tarvittaessa vetoaa niihin.

Vahvuudet: Rapu on tavallisesti luonteeltaan rauhallinen. Hänellä on myös mainiot empatiataidot, jotka auttavat ymmärtämään muidenkin näkökantoja.

Leijona (23.7.–22.8.)

Heikkoudet: Ylpeys voi tehdä leijonasta todella itsepäisen, ja hän voi vängätä vastaan väkisin vaikka kuinka pitkään. Leijonan on myös vaikeaa myöntää olevansa väärässä silloinkaan, kun hän tietää sen jo itsekin.

Leijonan iso ego voi johtaa yhteentörmäyksiin muiden kanssa. Voimakastahtoinen merkki jyrää helposti heikommat alleen. Leijona ei välttämättä malta kuunnella, mitä toisella on sanottavanaan. Jos vastassa on toinen yhtä vahva persoona, riita äityy äänekkääksi herkästi.

Suorapuheinen leijona osaa myös viiltää sanoilla. 

Vahvuudet: Suoraselkäinen leijona seisoo sanojensa takana. Avarakatseisuutensa ansiosta merkki ymmärtää monenlaisia näkökulmia.

Neitsyt (23.8.–22.9.)

Heikkoudet: Negatiivisyyteen taipuvainen neitsyt kritisoi muita vähän turhankin herkästi. Hän saattaa pahimmillaan hermostua ja jäkättää pikkuasioista varsin kärkevään sävyyn. Neitsyt osaa olla erittäin pisteliäs ja löytää toisen kaikkein herkimmät kohdat.

Omia heikkouksiaan neitsyen voi sen sijaan olla hankalaa huomata, joten hän ei välttämättä kykene myöntämään, että on väärässä.

Vahvuudet: Neitsyt on tavallisesti ymmärtäväinen. Harkitsevaisena luonteena hän ei ole räjähdysherkkä, joten yhteenottoja harvoin syntyy odottamatta.


Vaaka (23.9.–22.10.)

Heikkoudet: Vaa’at ovat ikuisia tasapainoilijoita, joille tuottaa tuskaa muodostaa lopullisia päätöksiä. Epävarmuuden ja miellyttämisenhalun takia vaa’an kanssa on vaikeaa ratkoa erimielisyyksiä. Vaaka mieluummin pakenisi paikalta kuin kohtaisi ongelmat.

Koska vaaka pyrkii yleensä viimeiseen asti välttelemään ongelmia, hän ei aina kykene ilmaisemaan itseään riitatilanteessa. Toisaalta–toisaalta-tyyppinä vaaka saattaa haeskella ongelmien ratkaisuja pitkään, sillä merkki ei välttämättä itsekään tiedä, mitä haluaa.

Vahvuudet: Diplomaattisuus on myös vaa’an vahvuus: hän haluaa aidosti ymmärtää kaikkien näkökulmat ja löytää kompromissin.

Skorpioni (23.10.–22.11.)

Heikkoudet: Epäileväinen skorpioni ei epämiellyttävässä tilanteessa pelkää loukata toista, vaan voi käyttää julmasti sekä sanoja että tekoja.

Tulinen skorpioni on todella ehdoton, joten hänen ei kannata odottaa joustavan kovinkaan helposti.

Skorpionit voivat loukattuna olla pahimmillaan todella häikäilemättömiä ja kostonhimoisia. Vaikka riita olisi siltä istumalta ohi, skorpionista luultavasti kuullaan vielä.

Vahvuudet: Skorpioni osaa ajatella asioita monelta kantilta. Hän pystyy myös löytämään ongelmien juurisyyn, jolloin ne on helpompi ratkaista kestävästi.

Jousimies (23.11.–21.12)

Heikkoudet: Jousimies ei oikein osaa ottaa muita huomioon. Joustamaton luonne tarkoittaa, ettei hänen kannata odottaa ensimmäisenä ehdottavan kompromisseja.

Rehellisyydestään tunnettu merkki ei kaunistele sanojaan, vaan saattaa loukata niillä tahattomastikin. Hienotunteisuus ei ylipäänsä kuulu jousimiehen vahvuuksiin, vaan hän saattaa riidellessä käyttäytyä suorastaan röyhkeästi.

Vahvuudet: Optimistinen jousimies on lähtökohtaisesti varsin elämäniloinen tapaus, joten eripuraa ei hänen kanssaan ole juuri odotettavissa. Jousimies jaksaa synkemmälläkin hetkellä uskoa, että asiat saadaan ratkottua.


Kauris (22.12–20.1.)

Heikkoudet: Kurinalainen kauris ei osaa ajatella asioita useista näkökulmista, joten hänen on vaikea ymmärtää muiden näkemyksiä. Sinnikäs kauris ei anna periksi herkästi, vaan taistelee loppuun saakka oman näkemyksensä puolesta.

Jos kaurista loukkaa, häneltä on vaikea saada anteeksi. Merkki onkin yksi pitkävihaisimmista.

Vahvuudet: Tiukan itsekurinsa ansiosta kauriit eivät lähtökohtaisesti ajaudu syvälle kärhämien syövereihin, vaan osaavat yleensä selvittää erimielisyyksiä rauhallisesti.

Vesimies (21.1.–19.2.)

Heikkoudet: Vesimiehestä voi olla vaikeaa saada irti oikein mitään tunnereaktiota. Vesimies voikin olla riitatilanteessa jopa painostavan kylmäpäinen, mikä voi provosoida tulisempia persoonia.

Jos vesimiehen suututtaa, hän voi olla todella kostonhimoinen ja tunteeton. Anteeksi on siis kaikkea muuta kuin helppoa saada.

Vahvuudet: Vesimiehen kylmäpäisyys voi olla hyväkin asia, sillä sen ansiosta riita ei kovin herkästi kiihdy rajuksi. Silloin molempien on helpompi pysyä asiassa ja jättää henkilökohtaisuudet pois. Merkillä on myös runsaasti tunneälyä. 

Kalat (20.2.–20.3.)

Heikkoudet: Koska kalat on luonteeltaan todella herkkä, se purskahtaa konfliktitilanteessa helposti itkuun – varsinkin, jos riitakumppani on yhtään päällekäyvä. Siksi erimielisyyksien selvittämisestä ei välttämättä meinaa tulla oikein mitään.

Kalat on taipuvainen vetäytymään murheidensa kanssa omiin oloihinsa, joten siltä voi odottaa mykkäkoulua. Itse riidan hetkellä kalat ehkä myöntyy alistuvaisuuttaan toisen tahtoon, mutta myöhemmin hänen suustaan saattaa kuulla sanat ”ei mulla mikään ole”.

Toisaalta kalat osaa halutessaan manipuloida ja asettua marttyyrin asemaan saadakseen tahtonsa läpi.

Vahvuudet: Empaattinen kalat ymmärtää muita hyvin. Koska merkki on aina valmis auttamaan, se etsii mieluiten kompromissin, joka käy kaikille.

Vierailija

Olen kalat ja ihan kutinsa pitää. Mökötän, itken ja heittäydyn vielä kaiken lisäksi marttyyrin rooliin.  Osin ehkä siksi tää elämä on väillä vaan niin vaikeaa. Pelkään loukkaavani muita enkä siksi uskalla  useinkaan sanoa mitä ajattelen. Elämä kanssani ei ole helppoa ja siksi varmaan kukaan ei enää joka päiväisessä arjessani olekaan mukana

Piituliina

Tämä horoskooppi härälle ei pidä kokonaisuudessaan paikkaansa. Olen härkä, syntynyt toukokuun puolessavälissä. Olen kärsivällinen ja kauan saa härnätä ennenkuin suutun, mutta kun suutun, niin näen todella punaista. Loukkaantuminen ja viha silloin todella kuuluu ja näkyy. Näin kokevat muutkin lähipiirissäni olevat härkä-ystäväni. Muissa, paitsi tässä horoskoopissa on härkä- ihmisen vihastuminen ja riiteleminen todettu enemmän pitämään paikkansa. Kun härkä pitkälle ärsytettynä suuttuu, viha on silloin kuin punainen vaate.

Sisältö jatkuu mainoksen alla