Härkä arvostaa viiden tähden hotelleja, jousimies nauttii reppureissaamisesta. Analyysi kertoo, millaisia reissaajia eri horoskooppimerkit ovat – ja mitkä maat tai kaupungit ovat millekin merkille sopivimpia reissukohteita. 

Horoskooppi paljastaa ihmisestä monenlaista. Olemme kertoneet jo aiemmin, millaisia eri horoskooppimerkit ovat ihmissuhteissatyöelämässä tai juhlissa. Analysoimme myös, millaisia rahankäyttäjiä eri merkkien edustajat ovat. 

Jos astrologiaan on uskominen, voi horoskooppimerkki paljastaa myös sen, miten ihminen käyttäytyy matkustaessaan. Osuuko luonnehdinta kohdilleen itsesi tai vaikkapa kaverisi kohdalla? 

Oinas 21.3.–19.4.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Oinas on energinen ja nopealiikkeinen tyyppi. Oinas janoaa seikkailuja ja viihtyykin parhaiten kaupunki- tai aktiivilomilla, joilla tekeminen ei lopu ikinä kesken. Oinas ei viihdy pitkään aloillaan, joten kahden viikon verkkainen lekotteluloma kuulostaa merkin mielestä lähinnä painajaiselta. Jos oinas lähtee rantalomakohteeseen, hän keksii sielläkin puuhaa: vuokraa skootterin, osallistuu venehyppelylle tai opettelee sukeltamaan. Oinas rakastaa uusia kokemuksia eikä pelkää tutustua reissussa paikallisten tapoihin tai kokeilla eksoottisia ruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oma-aloitteisuus on oinaan vahvuuksia. Merkki on luontainen johtaja, ja kaveriporukan reissussa oinas päätyy usein ryhmänvetäjän rooliin. Oinaan heikkous on kärsimättömyys: oinas saattaa ärsyyntyä, jos reissuporukan muut jäsenet eivät innostu hänen villeistä ideoistaan. Soolomatkailu sopiikin oinaalle varsin hyvin. 

Sopivia matkakohteita oinaalle: Kalifornia, Uusi-Seelanti, Lontoo

Härkä 20.4.–20.5.

Härkä tunnetaan sinnikkäänä ja periksiantamattomana merkkinä. Härkä ei yleensä lähde reissuun hetken mielijohteesta, ei varsinkaan, jos hänellä ei ole siihen juuri nyt varaa. Kun härkä haluaa matkalle, hän kerää sitä varten kärsivällisesti pesämunan. Samaan aikaan härkä on antelias ja arvostaa perhettään ja ystäviään. Siksi härkä saattaa kustantaa kaverin tai puolisonkin matkan ihan vain siitä ilosta, että saa itselleen reissuseuraa.

Härkä arvostaa ylellisyyttä, nautiskelua ja hyvää ruokaa. Härän unelmaloma on viiden tähden hotellilla varustettu lekottelumatka, jonka aikana hän pääsee nauttimaan kohdemaan kulinaristisista elämyksistä. Härän heikkous on jääräpäisyys: akilliset muutokset voivat olla härälle vaikeita. Siksi reissukumppanien spontaanit aktiviteettiehdotukset saattavat saada härän ahdistumaan.

Sopivia matkakohteita härälle: Italia, Meksiko, Thaimaa

Kaksonen 21.5.–21.6.

Matkustaminen ja uusiin paikkoihin tutustuminen on mieluista puuhaa älykkäälle ja ihmisrakkaalle kaksoselle. Nopealiikkeisenä tyyppinä kaksonen ei viihdy pitkään paikoillaan. Siksi merkille sopivat lomat, joihin voi yhdistää monenlaista tekemistä tai joilla ehtii nähdä useampia matkakohteita kerralla. Road tripit ja reppureissaaminen ovat kaksoselle ominaisia reissaamistapoja. Kaupunkilomilla kaksonen tutustuu mielellään museoihin ja kulttuurinähtävyyksiin. 

Sosiaalinen kaksonen matkustaa mieluiten kaveriporukan tai perheen kanssa. Toisaalta soolomatkailevakaan kaksonen ei taatusti joudu viettämään iltojaan yksin, sillä kaksonen tutustuu helposti paikallisiin ja muihin reissaajiin. Kaveriporukan kanssa reissatessa kaksosen sosiaalisuus voi kääntyä myös haitaksi: kaksonen saattaa kadottaa kaverinsa heittäydyttyään kiinnostavaan keskusteluun tuntemattoman kanssa.

Sopivia matkakohteita kaksoselle: New York, Australia, Islanti

Rapu 22.6.–22.7.

Lempeä ja empaattinen rapu rakastaa lomamatkoja, etenkin rentoa ja stressitöntä reissaamista. Rapu valitsee yleensä mahdollisimman vaivattoman matkavaihtoehdon ja osaa siksi arvostaa järjestettyjä pakettimatkoja ja opastettuja kierroksia. Turvallisuutta arvostava rapu haluaa tuntea olonsa kotoisaksi missä liikkuukaan, joten rennot ja viihtyisät hotellit tai kotoisat Airbnb-majoitukset ovat merkin valinta.

Matkoilla taiteellinen rapu viihtyy museoissa ja taidegallerioissa. Vesimerkkinä rapu rakastaa tietysti myös uimista ja rannalla loikoilua. Merkin heikkous on ailahtelevaisuus: jos matkalla sattuu jotakin ikävää, rapu voi stressaantua ja äityä oikuttelemaan. Hyvällä tuulella ollessaan rapu on kuitenkin reissuporukan tukipilari ja pitää huolta muista. Koska rapu on tunteellinen ja kotia rakastava sielu, ei ole tavatonta, että hänelle iskee tien päällä koti-ikävä.

Sopivia matkakohteita ravulle: Etelä-Ranska, Kreikka, Malediivit

Leijona 23.7.–22.8.

Leijonassa piilee lapsenomainen seikkailija. Intensiivinen ja itsevarma leijona on mitä hauskinta matkaseuraa, sillä pelottomana ja avarakatseisena tyyppinä hän tutustuu reissatessaan vaivatta uusiin ihmisiin.

Leijona heittäytyy matkakohteen kulttuurielämään suurella intohimolla ja rakastaa festivaaleja, konsertteja ja teatterielämyksiä. Erityisen mielellään leijona tutustuu matkakohteen yöelämään. Toisaalta leijona haluaa inspiroitua ja päästä kosketuksiin itsensä kanssa, joten merkille sopivat hyvin myös sielua hoitavat joogamatkat ja nautinnolliset hyvinvointilomat.

Leijonalla on taipumusta suuruudenhulluuteen. Merkki nauttii luksuslomailusta ja viiden tähden hotelleista, mutta tyytyy toisaalta vaatimattomampiinkin puitteisiin, kunhan tekemistä riittää. Leijona räpsii reissatessaan mielellään kuvia ja jakaa matkakokemuksiaan sosiaalisessa mediassa. Hänen kannattaakin välillä muistaa laskea puhelin alas ja nauttia hetkestä.

Sopivia matkakohteita leijonalle: Milano, Argentiina, Dubai

Neitsyt 23.8.–22.9.

Älykäs ja pedantti neitsyt on mitä loistavin matkanjärjestäjä. Hän malttaa ottaa selvää matkakohteen nähtävyyksistä, lennoista ja majoitusvaihtoehdoista. Vaikka neitsyt yleensä hoitaa matkanjärjestäjän roolinsa mukisematta, haluaisi hän joskus vain heittää reissatessa aivot narikkaan. Tällöin neitsyt valitsee helpon ja turvallisen kaupunkiloman tai itselleen jo ennestään tutun kohteen. Onkin tavallista, että neitsyt reissaa suosikkikohteisiinsa uudelleen ja uudelleen.

Kohteessa neitsyellä on usein tarkka lista siitä, mitä hän haluaa nähdä ja kokea. Siisteyttä ja järjestystä rakastava merkki arvostaa hyviä hotelleja eikä välttämättä innostu hikisistä reppureissuista. Toisaalta neitsyt nauttii kauniista luontokohteista. Erityisen mielellään neitsyt uppoutuu kohdemaan historiaan ja haluaa päästä siihen syvälle. 

Sopivia matkakohteita neitsyelle: Berliini, Rooma, Egypti

Vaaka 23.9.–22.10.

Tasapainoinen ja hurmaava vaaka pitää monipuolisesta matkailusta. Vaaka pitää oikeastaan vähän kaikesta: kaupunkilomailusta, luontokohteista, rannalla makailusta ja kulttuuririennoista. Siksi vaa’alle sopivat hyvin monenlaiset lomakohteet – telttamatkailusta vaaka ei välttämättä tosin innostu, sillä merkki on melko mukavuudenhaluinen. Seurallinen vaaka matkustaa mieluiten porukassa. Matkakaverina vaaka on helppo: diplomaattisena tyyppinä hän suostuu matkaseuralaisten ehdotuksiin.

Vaaka arvostaa rauhaa ja mutkattomia lomakohteita. Monet vaa’at pitävät shoppailusta. Merkki kotiutuukin reissulta usein muutaman tuliaisen kanssa. Ihaninta vaa’an mielestä on reissata kumppanin kanssa. Romanttinen vaaka rakastaa sitä, että saa kävellä jonkun kanssa käsi kädessä tunnelmallisilla merenrannoilla ja pikkukujilla. Ei ole lainkaan epätavallista, että reissaava sinkkuvaaka löytää itsensä lomaromanssin pyörteistä. 

Sopivia kohdemaita vaa'alle: Pariisi, Istanbul, Kroatia

Skorpioni 23.10.–22.11.

Rohkea skorpioni nauttii matkailusta, mutta inhoaa sitä, että jokin menee pieleen. Peruuntunut lento tai matkakaverin kadonnut matkalippu saavat skorpionin pinnan kiristymään, mutta jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, skorpioni reissaa oikein mielellään. Skorpioni on pohdiskelijaluonne, joka jaksaa tutkia ja selvittää matkaan liittyviä asioita juurta jaksaen. 

Sisäänpäin kääntyvänä tyyppinä skorpioni ei viihdy täyteen ahdetuissa turistikohteissa. Merkille sopivat parhaiten hieman tuntemattomammat lomakohteet tai sesongin ulkopuolella reissaaminen. Syvällinen skorpioni nauttii eksoottisista elämyksistä. Skorpioni tuntee olonsa kotoisaksi jylhissä vuoristomaisemissa, aavikoilla ja vesiputousten pauhussa, mutta myös kiehtovissa suurkaupungeissa.

Sopivia matkakohteita skorpionille: Intia, New Orleans, Etelä-Korea

Jousimies 23.11.–21.12.

Jousimies on horoskooppimerkeistä se kaikkein kovin matkustaja! Sosiaalinen ja seikkailunhaluinen jousimies rakastaa uusiin paikkoihin tutustumista. Jousimies on aina valmiina reissuun, ja merkillä on yleensä aina vähintään muutama matka suunnitteilla. Toisaalta jousimies saattaa napata äkkilennot uuteen kohteeseen hyvin spontaanisti.

Jousimies on melko levoton sielu, joka nauttii niin luontoelämyksistä kuin urbaaneista kaupunkiseikkailuistakin. Haasteista pitävä jousimies ei kaihda erikoisiakaan matkakohteita ja nauttii reppureissaamisen tuomasta vapauden tunteesta. Lyhyet viikonloppulomat eivät ole jousimiehelle ominaisia, vaan merkki lähtee mieluiten pitkille, kuukausienkin mittaisille matkoille rohkeasti rinkka selässä ja sydän avoinna. 

Jousimiehelle sopivia matkakohteita: Tansania, Etelä-Amerikka, Vietnam

Kauris 22.12.–20.1.

Ahkera ja kurinalainen kauris ei yleensä osaa laiskotella arjessa. Juuri siksi rento ja rauhallinen loma on usein sitä, mitä kauris todella tarvitsee. Kauriin voi silti olla vaikeaa heittäytyä vapaalle, ja merkki saattaa haalia reissuunsa liikaa tekemistä.

Kauris suunnittelee, pakkaa, tekee listoja ja laskee reissubudjetin. Kun kauris vihdoin onnistuu rentoutumaan, hän on varsin mukavaa matkaseuraa. Kauris matkustaa mieluiten lähimpien ystäviensä kanssa, mutta jotkut kauriit rentoutuvat parhaiten yksin reissatessaan. 

Kauris nauttii kauneudesta ja seesteisestä ympäristöstä. Pohjimmiltaan merkki ei tarvitse paljon: usein kauriille riittää, kunhan hän saa katsella sinistä taivasta ja auringossa kimaltavaa merta. Kunnianhimoisena tyyppinä kauris haluaa kuitenkin usein haastaa itseään ja saattaa kokeilla lomalla vaikkapa surffausta tai sukellusta. 

Sopivia matkakohteita kauriille: Espanja, Praha, Singapore

Vesimies 21.1.–19.2.

Omaperäinen ja luova vesimies rakastaa erikoisia matkakohteita ja vaihtoehtokulttuuria. Energinen merkki hakeutuu mielellään vilkkaisiin kaupunkeihin, mutta ei niiden tunnettujen turistikohteiden vuoksi, vaan tutustuakseen kaupunkien vähemmän tunnettuihin sopukoihin ja syrjäisempiin mutta kiinnostaviin kortteleihin.

Ystävällinen vesimies tutustuu helposti paikallisiin. Toisaalta soolomatkailu sopii hyvin itsenäiselle, omissa oloissaan viihtyvälle merkille. Ei ole tavatonta, että vesimiehelle sattuu ja tapahtuu reissatessa, sillä uutuudenviehätys ajaa merkin joskus vauhtisokeuteen.  

Vesimies etsii jatkuvasti uusia haasteita ja seikkailuja. Lomamatkalla se voi tarkoittaa vuorelle kiipeämistä, safariajelua tai vaikkapa varjoliitoa. Vesimies haluaa myös tehdä hyvää. Siksi merkki saattaa reissulla hakeutua vapaaehtoistöihin, esimerkiksi auttamaan eläimiä.

Sopivia matkakohteita vesimiehelle: Japani, Havaiji, Peru

Kalat 20.2.–20.3.

Herkkä ja empaattinen kalat on todellinen unelmoija. Kalat elää pää pilvissä ja unelmoi upeista lomamatkoista, joiden toteuttaminen jää yleensä ajatuksen tasolle. Matkustaminen inspiroi kalojen luovaa mieltä, ja merkin edustajat palaavatkin usein lomalta aivot uusia ideoita kuhisten. Vaatimattomana tyyppinä kalat ei kaipaa viiden tähden hotelleja, vaan viihtyy mukavissa ja mutkattomissa majapaikoissa. 

Kalat pitää huolta henkisestä hyvinvoinnistaan ja viihtyy hyvin luonnon keskellä tai rauhallisilla joogamatkoilla. Vesi on kalojen elementti, ja merkki viihtyykin parhaiten merien tai järvien äärellä. Kalat hakeutuu matkustaessaan kauniiden maisemien äärelle. Merkki on myös hyvin romanttinen. Hidas aamiainen, uintiretki ja päiväunet kahden hengen riippumatossa on kalojen ajatus täydellisestä lomapäivästä. 

Sopivia matkakohteita kaloille: Venetsia, Kööpenhamina, Costa Rica

Lähteet: Your Tango, Lonely Planet, Travel&Leisure, Jetsetter.com, Me Naisten luonnehoroskoopit

V

Hah! Ainoa mikä tossa vaa'assa osui oikeaan oli ettei nauti telttamatkailusta. Muu oli kyllä ihan tuubaa. Yksin, eikä ainakaan yhdenkään suomalaisen kanssa samaan reissuun. Jos reissussa tarttuu joku samaan matkaan, niin ok, se menettelee.

Kreikka ok..

Rapu ja Kreikka osui ja upposi olen parhaat ruuat itse syönyt juuri Kreikassa siellä  olen kokenut myös  ysävällisyyttä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla