Kuvat
Shutterstock
Oinasko se tässä kokkaa kiireessä uuden kasvisreseptin ohjeella?
Oinasko se tässä kokkaa kiireessä uuden kasvisreseptin ohjeella?

Tämän horoskoopin luettuasi tiedät, mitä merkkisi kertoo keittiöstäsi ja ruuanvalmistustavoistasi.

Oinas (21.3.–19.4.)

Punainen tai metallinvärinen keittiö. Uusimmat vimpaimet ja vanhat luottovälineet. Keittiössä oinas arvostaa eniten toimivuutta ja näyttävyyttä. 

Oinas on todellinen seikkailija ja tähtikartaston kokeilija, myös keittiössä. Hän rakastaa ruuanlaittoa ja leipomista tarkkojen ohjeiden mukaan, mutta toisinaan hän sooloilee ja kokeilee myös soveltaa reseptejä senhetkisten mieltymystensä mukaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kilpailuvietti ja täydellisyyden tavoittelu tuovat oinaalle usein pulmia, sillä hän saattaa helposti ryhtyä liian monimutkaisiin kokkausprojekteihin. Aktiivinen tulimerkki ei luovuta koskaan, vaikka toisinaan hän haukkaa liian suuren kakun – koska luottaa liikaa taitoihinsa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kyse on juhlista, oinas valmistaa yleensä ruokaa aivan liikaa. Niistä löytyy myös jokin yllättävä maku tai yhdistelmä, sillä oinas ei halua tarjota vierailleen mitään tavallista. Hän nauttii lempiruokiensa kokkaamisesta jopa silloin, kun keittiössä on yleisöä. Hänestä viihdyttävintä elämässä onkin yleensä rakkaiden ihmisten ja ruuan yhdistäminen.

Härkä (20.4.–20.5.)

Kauneutta ja järjestystä vaaliva härkä on mainio kokki. Hänelle ruoka on kokonaisuus, jossa yhdistyvät maut, ulkonäkö ja hemmottelu

Härkä kokkaisi mielellään isossa keittiössä, josta täytyy löytyä kaikki mahdollinen ruuanvalmistusvälineistä astianpesukoneeseen. Hän pitää erityisesti keittiönsä, kotinsa sydämen, siistinä.

Ruokaa valmistaessaan härkä käyttää kaikkia aistejaan: hän maistelee, tuoksuttelee ja kuuntelee iloisena pannulta kuuluvaa sihinää.

Härkä ei suostu syömään huonoa ruokaa eikä varsinkaan tarjoilemaan sellaista. Härän laittamassa ruuassa on usein myös joku silmiä hivelevä yksityiskohta tai yllättävä makuelämys. Härän kokkaukseen kuuluvat olennaisesti myös keittiössä soiva musiikki, ja pöytään hän loihtii täydellisen kattauksen. 

Härän leipomukset ovat aina myös erityisiä herkkuja. Hän loihtii näyttäviä leivonnaisia ja hankkii niihin parhaimmat raaka-aineet. Toisinaan härän leipurintaidot ovat kuin ammattilaisella. Kannaisikohan silloin harkita kondiittorin uraa?

Kaksonen (21.5.–21.6.)

Ruoka yhdistää ihmisiä. Tämä ajatus tulee usein kaksosen mieleen.

Kaksonen arvostaa ruokailuhetkiä perheensä ja ystäviensä kanssa, koska hänen mielestään ruoka sitoo läheisiä ihmisiä entistä tiiviimmäksi porukaksi. Ruoka auttaa myös murtamaan jään, kun kaksonen viettää aikaa tuntemattomien keskuudessa.

Herkullinen ja terveellinen ruoka on tärkeä osa kaksosen elämää. Hän valmistaa ruokansa mielellään itse ja kutsuu kotiinsa vieraita illalliselle. Hän käyttää maailmalta tuttuja mausteita ja aineksia, joista hän luo herkullisia makuelämyksiä. 

Toisinaan kaksosella on niin monta rautaa tulessa, että hän saattaa vaikuttaa keittiössä todelliselta sottapytyltä. Mutta hetken sotkuisuus ei kaksosta itseään haittaa, kun kyse on herkullisesta ruuasta.

Jos kaksosta pitäisi kiittää yhdestä ruokaan liittyvästä jutusta, se olisi hänen taitonsa yhdistellä eri ruokia ja juomia. Hän löytää yleensä parhaat makuyhdistelmät ja on rohkea kokeilemaan villejäkin ruokatrendejä.

Rapu (22.6.–22.7.)

Kotielämästä nauttiva rapu on loistava ruokaseuralainen. Hän rakastaa kotiruokaa ja sen tekemistä perheelleen ja ystävilleen.

Rapu ei käytä kaikkein hienoimpia keittiövimpaimia eikä lähde tavoittelemaan monimutkaisia kulinaristia elämyksiä, mutta hänen ruokansa maistuu taatusti kaikille. Ravulla on omat luottoreseptinsä, joihin on helppo turvautua niin viikolla kuin viikonloppuna.

Juhliin rapu tekee mielellään isot satsit ruokaa ja nauttii katsellessaan, kuinka vieraat viihtyvät hänen valmistamiensa herkkujen parissa. 

Lohtuherkkuja rapu taikoo hetkessä, sillä hän uskoo ruuan auttavan kaikkiin ikäviinkin hetkiin, oli kyse sydänsuruista tai stressistä. Ennen kaikkea rapu viihtyy isossa ruokapöydässä rakkaimpiensa kanssa tavallisena arkipäivänä. 

Pöydällään rapu pitää jatkuvasti pientä purtavaa, kuten keksejä tai hedelmiä. Ruuan yhteyteen hän leipoo mielellään sämpylöitä tai hemmottelee jollakin lempijälkiruuistaan. 

Leijona  (23.7.–22.8.)

Itsetietoinen leijona ei kaipaa apua keittiöön. Hän työskentelee mielellään yksin ja tuntee olonsa kotoisaksi päästessään valmistamaan lempiherkkujaan tai uusia kokeilujaan kaikessa rauhassa. mJos leijona tekee ruokaa muiden kanssa, hän haluaa olla pääkokki sekä viihdyttäjä. Silloin hän näkee keittiön esiintymislavana ja ruuassa draaman aineksia.

Leijona tarjoilee mielellään ruokiaan muille illanistujaisissa sekä juhlissa. Leijona tunnetaan jalona merkkinä, joka uhraa jopa viimeisimmät rahansa ja voimavaransa lähimmäisten hyvinvointiin. 

Leijona rakastaa värikkäitä ruokia, kuten hedelmiä, marjoja sekä kasviksia. Hän keräilee marjat ja muut luonnon antimet talteen ja pakastaa niitä talven varalle.

Myös keittokirjoja löytyy usein leijonan keittiöstä, sillä hän haluaa tutkia uusia reseptejä perin pohjin sekä antaa aikaa niiden täydelliselle muodolle. Ennen juhlia leijona saattaa jopa tehdä kolme kakkua, joista kaksi on harjoitusversioita.

Neitsyt (23.8.–22.9.)

Neitsyt käyttää mielellään puhtaita raaka-aineita. Hän haluaa tietää, mitä suuhunsa laittaa. 

On harvinaista, että neitsyt menisi keittiöön ”vain tekemään jotain, mitä mieleen tulee”. Neitsyt kokkaa tarkasti reseptien mukaan.

Järjestelmällisyyttä vaalivana hän tekee listan tarvittavista aineksista, hankkii ne ja järjestelee tekovaiheittain esille keittiöön. Neitsyt huolehtii tarkasti ruokabudjetista ja varautuu aina hätätilanteisiin, jos ruoka ei onnistukaan.

Neitsyen keittiössä kaapit ovat aina järjestyksessä ja astiat rivissä. Vaikka neitsyt pitää järjestelmällisyydestä ja siisteydestä, ei hän niinkään välitä keittiön sisustuksesta ja tunnelmasta. Kun neitsyt nauttii ruokansa, hän ei kaipaa kristallilaseja sekä hopeaesineitä. Yksinkertaiset, helpot asiat kuuluvat neitsyen keittiöön ja ruokailuhetkiin.

Vaaka (23.9.–22.10.)

Tähtikartaston yksi huippukokeista ja todellisista kulinaristeista on vaaka. Hän on mestari kokeilemaan uusia makuyhdistelmiä. Toisaalta vaaka pitää myös perinneruuista ja vaalii alueensa lähiruokaa.

Eksoottiset mausteet, erikoiset kokkausmenetelmät ja makuyhdistelmät sopivat vaa'alle. Jos vaaka ei ole itse innostunut ruuanlaitosta, hän nauttii mielellään ensiluokkaisia herkkuja ravintoloissa. 

Omassa keittiössään vaaka on tasapainoisen luonteensa vuoksi rauhallinen kokki. Hän pitää keittiönsä superpuhtaana ja kokkausvälineet kiiltävinä. Hän seuraa tarkasti ohjeita, mutta vaa'alla on myös yllättävä kyky muokata lempireseptinsä täysin uuteen uskoon vaikkapa yhtä ainesosaa muuttamalla.

Vaaka on pätevä ruuanvalmistaja sekä leipoja siksikin, että hän oppii virheistään nopeasti. Jos hän on joskus epäonnistunut jonkin ruokalajin valmistamisessa, ei se jätä häntä rauhaan. Vaaka motivoituu mokistaan ja kokeilee vaikka viisi kertaa, jotta onnistuisi täydellisesti. Yleensä lopputulos on paljon odotettua parempi, kun vaaka pääsee näyttämään todelliset taitonsa keittiössä. 

Skorpioni (23.10.–22.11.)

Skorpioni tietää aina tarkalleen, mitä hän haluaa – myös keittiössä. Hän suunnittelee päivän ruuat tarkasti ja juhlatarjoilut vieläkin tarkemmin. 

Rakkaus yksityiskohtiin näkyy skorpionin keittiössä ja keittotavoissa. Kaikki ruokaan liittyvät haasteet motivoivat skorpionia, mutta samalla ne saattavat uuvuttaa hänet. 

Skorpioni valmistaa ruuasta aina täydellisen makuelämyksen. Hän etsii tarvittavat ainesosat ja ruuanvalmistusvälineet vaikka naapurikaupungista tai netistä. Mikään yksityiskohta tai makuyhdistelmä ei saa jäädä puolitiehen.

Keittiö on skorpionin omaa aluetta. Se on intiimi tila, johon hän ei halua muita. Kukaan ei saa koskea jääkaappiin eikä astialaatikoihin: skorpioni avaa kaapit itse ja tuo tarvittavan vieraille. 

Jousimies  (23.11.–21.12)

Jousimies on sen verran sosiaalinen, että hänen keittiönsä ympärille voisi rakentaa kokonaisen ravintolan. Hän tykkää ystäviensä ja perheensä kestittämisestä kotonaan. 

Mikään gourmet-kokki ei jousimies ole, mutta hän tekee maukasta, suoraviivaista ja helppoa perusruokaa

Energisenä ja nopeana tunnettu jousimies on taipuvainen kokkaamaan suuria määriä. Hän heittää ainesosia usein yhteen mittaamatta; joko hänen silmänsä on niin harjaantunut annoskokoihin tai sitten hän ei jaksa välittää niistä. 

Jousimiehellä on myös tarkka vaisto siitä, mitkä maut sopivat yhteen ja mitkä eivät. Siksi jousimies tekee ruokaa usein intuitionsa varassa ja suosii suosikkireseptejään vuosikymmenestä toiseen.

Hänen rempseällä kokkaustyylillään syntyy usein sotkuakin. Hän ei malta pyyhkimään keittiön työtasoja tai kokkausvälineitä eri vaiheiden välissä, vaan hän luottaa perusteelliseen loppusiivoukseen. 

Kauris (22.12–20.1.)

Kauris rentouu keittiössä. Ruuanvalmistus ja leipominen ovat hänelle kuin harrastus, joka leppoistaa arkea ja tyhjentää mieltä. Kauris nauttii jopa tylsistä työvaiheista, kuten sipulin pilkkomisesta ja porkkanan raastamisesta. 

Tämä merkki tunnetaan tähtikartaston vastuunkantajana. Luottoreseptinsä eteen kauris on valmis tekemään töitä.

Hän kokeilee mielellään uusia ohjeita, vaikka ne vaatisivat useiden tuntienkin uurastuksen. Usein uusista ruokalajeista tulee kauriin uusia lempiruokia – etenkin kun ne ovat onnistuneet hyvin.

Silloin tällöin kauris haluaa kuitenkin rentoutua totaalisesti. Silloin hän tilaa herkkunsa kotiinkuljetusfirmalta tai käy syömässä suosikkiravintolassaan. Mutta valmista ruokaa kauris ei syö suunnittelematta: hän valitsee noutoruokapäivän tarkkaan. Silloin ruuan on syytä tulla hänen eteensä sovittuna aikana, sillä jämptinä tunnettu kauris elää tarkkojen kellonaikojen mukaan.

Itsenäinen luonne voi vaikuttaa siihen, että kauris ruokailee mieluusti yksin tai ainakin rauhallisessa paikassa. 

Vesimies (21.1.–19.2.)

Vesimiehen keittiön ydin on iso ruokapöytä ja mukavat tuolit. Hän nauttii ihmisten seurasta ruokaa valmistaessaan.

Mutta joukkio ei saa olla iso; parhaiten vesimies viihtyy lähimpien ystäviensä kanssa. Vesimies päätyy helposti keittiöpsykologiksi, sillä hän on luottoystävä – lojaali ja hyvä kuuntelija. Syvällisten keskustelujen ja mutkattoman ruuan lisäksi vesimies harrastaa keittiönpöydällä usein muutakin, kuten lautapelejä.

Uudet ja monipuoliset keittiövälineet ja vimpaimet ovat vesimiehen suosikkeja. Ei ole ihme, jos hänen valikoimistaan löytyy riisinkeitin, vohvelirauta, salaattilinko tai ilmafriteerauskeitin.

Kotikokkina vesimies on monella tapaa erikoinen. Toisinaan hän suosii erittäin vaativia ruokia, mutta välillä hän on valmis lämmittämään eineksen mikrossakin. Hän syö kotona mielellään omassa rauhassaan, mutta ravintolaan hän ei osaa mennä yksin. Sinne hän tarvitsee aina kaverin.

Kalat (20.2.–20.3.)

Kalat tunnetaan romanttisena haaveilijana, ja tämä piirre on näkyvillä myös keittiössä. Hän osoittaa ystävällisyytensä ja rakkautensa herkuilla. Niiden valmistukseen kalat uppoutuu mielellään. 

Leipominen ja ruuan valmistaminen ovat kuin meditaatiota, ja annosten tarjoileminen lähimmille ihmisille on kalojen nautinto. Mistään tuntemattomien kanssa vietetystä illallisesta kalat ei pidä, vaan kahvitteluhetket ja brunssit lähimpien kanssa ovat hänen juttunsa.

Yksityiskohtiin ihastunut kalat tarjoilee usein alkupaloja ja napsii mielellään pieniä juttuja omissa oloissaankin. Hän rakastaa sitä tunnetta, kun hän pääsee koskemaan ruokaan omin käsin ja viemään sen huulilleen sekä maistelemaan rakennetta ja makuja.

Jo ruuanvalmistusvaiheessa kalat tunnustelee etenkin käsillään, miltä ainesosat vaikuttavat. Leipojana kalat viimeistelee tuotoksensa kauniilla yksityiskohdilla. 

Oman vaiston kuunteleminen ja sen varassa toimiminen näkyy kalojen keittiössä. Hän on kaikista horoskooppimerkeistä se suurin soveltaja. Kalat inspiroituu erikoisimmistakin resepteistä, mutta hän saattaa tehdä siitä vieläkin eksoottisemman omilla lisäyksillään. 

Vierailija

Minusta tuntuu, että meidän perheessä ei oikein yksikään luonnehdinta osunut. Lukuunottamatta omaani, olen ennenkin todennut olevani todellinen kauris. Eikä sitä kai kannata hävetä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla