Moni tarkkasilmäinen on huomannut horoskooppimerkkien päivämäärien vaihtelevan. Astrologi antaa mysteerille selityksen.

Eikö mihinkään voi enää luottaa? Horoskooppeja huolellisesti seuranneet ovat nimittäin huomanneet, että horoskooppimerkkien – eli astrologian kielellä aurinkomerkkien – rajat elävät ja muuttuvat.

Yleensä oman horoskooppimerkkinsä saa selville pelkän syntymäpäivän avulla, mutta jos sattunut syntymään kahden merkin rajalla, esimerkiksi toukokuun 20. tai 21. päivä, voi olla jossain listauksessa härkä ja toisessa kaksonen.

Miten tämä on mahdollista?

Astrologi Johanna Vilén kertoo, että aurinkomerkki vaihtuu kellonajan mukaan. Horoskooppimerkki määrittyy sen perusteella, missä merkissä aurinko on syntymähetkellä. Kaikki riippuu siitä, mihin kellonaikaan aurinko siirtyy merkistä toiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kun aurinko siirtyy esimerkiksi kaksosista ravun merkkiin, niin se tapahtuu tiettynä päivänä, mutta kellonaika on se, mikä selittää, miksi samana päivänä syntyneillä voi olla eri aurinkomerkki.

Koska taivaankappaleiden asento vaihtelee, jokaisen aurinkomerkin rajoilla on liikkuvuutta. Merkkien rajat siis vaihtuvat vuosittain. Johanna Vilén kertoo, että astrologit voivat myös tulkita rajapäiviä eri tavalla. Kun kahta aurinkomerkkiä on saman päivän aikana, päivä voidaan tulkita kumman merkin puolelle tahansa. 

– Tänä vuonna aurinko siirtyi ravun merkkiin sunnuntaina 21.6. klo 00:43, ja jotkut voivat ajatella niin, että siirtymä on lähempänä lauantaita kuin sunnuntaita ja siksi sunnuntaina vallitsee vielä kaksosten merkki.

Jos siis on sattunut syntymään merkin vaihtumisen aikoihin ja haluaa selvittää tarkan horoskooppimerkkinsä, on katsottava syntymäkellonaikaa.

Astrologikin turvautuu joskus keskiarvoon

Astrologin on huomioitava sama vaihtelu esimerkiksi yleisiä viikko- tai kuukausihoroskooppeja laatiessaan.

Johanna Vilén kertoo, että vuosittain vaihtuvan kellonajan merkitseminen on käytännössä mahdotonta. Siksi astrologit merkitsevätkin yleisiin kuvauksiin aurinkomerkkien päivämäärät keskiarvon mukaan.

Itse tulkintaa tehdessä kartalla on paljon muitakin tekijöitä kuin aurinkomerkki. Siksikin viikko- tai kuukausihoroskoopit ovat enimmäkseen yleisvaikutelmia ja tulkittu pitkälti merkin puolivälin mukaan. 

Johanna Vilén laatii vain harvoin viikko- tai kuukausihoroskooppeja Kuussa ja Maassa -yrityksessään, mutta kertoo, että niitä yleensä tehdään keskiarvojen avulla. 

– Totta kai se perustuu tiettyihin asioihin, ja siinä on aivan oikeat laskelmat taustalla, kuinka se katsotaan.

Kun Johanna itse satunnaisesti kirjoittaa viikoittaista ajankuvausta, hän ei erottele ajanlaatua eri aurinkomerkeille erikseen, vaan katsoo kokonaisuutta.

– Se on vähän kuin säätiedotus, yleinen päivitys kaikille. Ajattelen ensin, mikä tämä astrologisesti kollektiivinen aika on, ja sitten avaan niitä teemoja, Johanna Vilén sanoo.

Voiko itse päättää kumpi merkki on?

Vaikka rajahoroskoopit eivät Johanna Vilénin mukaan ole kaikkein tyypillisimpiä, aina välillä hänkin saa kyselyitä horoskooppien rajapäivinä syntyneiltä, jotka haluavat tietää oikean horoskooppimerkkinsä.

Vilén kehottaa jokaista seuraamaan omaa intuitiotaan, sillä monesti toisen merkin luonnekuvaus tuntuu tutummalta kuin toisen.

– Kun puhutaan luonteen kuvauksesta, niin aika nopeasti pystyy huomaamaan, että en minä kyllä ole tuommoinen ole. Siinä tulee aika helposti oma intuitio siitä, kummalle merkille energia kääntyy.

Moni horoskooppien rajalla syntynyt osaa myös luontaisesti asemoida itsensä toisen merkin puolelle ja alkaa seuraamaan sitä. Silti toisinaan ihmiset soittavat ja kyselevät, kumpaa merkkiä he virallisesti edustavat.

Esimerkiksi rajapäivänä syntyneen vauvan tuoreet vanhemmat saattavat pohtia lapsen horoskooppimerkkiä ja ovat soittaneet kysyäkseen tarkkaa auringon sijaintia lapsen syntymähetkellä. Silloin asia selvitetään henkilökohtaisen kartan avulla.

– Kun ollaan näin rajalla, niin ajattelen itse, että silloin on ikään kuin toinen jalka toisella puolella ja toinen toisella. Tosin pääpaino tulee syntymähetken kellonajan mukaan, ja se vaikuttaa enemmän.

Johanna Vilén huomauttaa, että veitsentarkkaa leikkausta eri horoskooppimerkkien välillä ei voi missään tilanteessa tehdä.

– Mukana on aina tietty vaihtumisen välitilan tuntu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla