Nousumerkki voi auttaa selvittämään, miten muut sinut näkevät. 

Mikä olet horoskoopiltasi? Useimmat meistä osaavat vastata tähän kysymykseen – uskoimme horoskooppeihin tai emme. Me Naisten päivähoroskoopit ja suurin osa muistakin lukemistamme horoskoopeista perustuu horoskooppimerkkeihin, jotka määräytyvät syntymäpäivän mukaan.

Horoskooppimerkki, eli astrologian kielellä aurinkomerkki, on kuitenkin astrologien mukaan vain yksi tapa kuvata ihmisen luonnetta ja käytöstä. Horoskooppeihin perehtyneet tietävät, että aurinkomerkin lisäksi on olemassa muun muassa kuumerkki, laskeva merkki ja nouseva merkki.

– Kokonaisuus ratkaisee. Ajattelen tähtikarttaa tuhannen palan palapelinä, eli siellä on paljon muitakin tekijöitä kuin aurinkomerkki tai nouseva merkki, astrologi Johanna Vilén kertoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nousevan merkin tarkastelu on kiinnostavaa, koska nousumerkki kertoo siitä, miten muut meidät näkevät. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Nousumerkki on kasvomme maailmaan ja ihmisiin. Se kertoo ensivaikutelmasta, jonka annamme, ja siitä, mitä haluamme ihmisten näkevän meissä. Samalla se on silmälasti, minkä kautta katsomme maailmaa. Kyse ei ole vain naamiosta vaan myös ulkoisesta identiteetistä, siitä, mitä tuomme tietoisesti tai tiedostamatta esiin persoonamme kautta, Vilén sanoo. 

Kellonaika kertoo nousumerkin

Nouseva merkki perustuu syntymäkellonaikaan. Tarkan kellonajan lisäksi merkin selvittämiseen tarvitaan syntymäpäivä ja syntymäsairaalan koordinaatit. Samalla kun selvittää nousumerkkinsä, saa selville myös laskumerkkinsä, sillä laskumerkki on aina nousumerkille vastakkainen merkki.

Nousumerkin saa selville ilmaiseksi esimerkiksi astro.fi-sivustolla

Siinä missä nouseva merkki kuvaa omaa suhdettamme ihmisiin ja maailmaan, laskeva merkki kertoo siitä, minkä tyyppisiä ihmisiä vedämme puoleemme. Joskus harvoin laskumerkin tulkinta saattaa Vilénin mukaan olla niin yksioikoista, että kun laskeva merkki on kalat, vetää puoleensa kaloja.

”Nousumerkki voi auttaa oman identiteetin tunnistamisessa.”

Yleensä asia on kuitenkin monimutkaisempi, sillä tähtikartat eivät ole yksioikoisia. Ihminen, jonka laskumerkki on kalat, saattaa houkutella lähipiiriinsä esimerkiksi ihmisiä, joiden tähtikartalla kalojen hallitseva planeetta Neptunus näkyy selvästi. 

Mitä muut ajattelevat?

Vaikka muuta väittäisimme, yleensä meitä kiinnostaa ainakin hiukan se, mitä muut meistä ajattelevat. Nousumerkki on tapa ottaa selvää tästä. 

– Nousumerkki voi auttaa oman ulkoisen identiteetin tunnistamisessa, Johanna Vilén sanoo.

Erikoista nousevassa merkissä on se, että se ei yleensä ole nähtävissä kovin nuorena. Nousumerkin voi toki laskea vaikka vastasyntyneelle lapselle, mutta sen vaikutus alkaa usein näkyä vasta murrosiässä tai vasta noin 30 ikävuoden tienoilla.

– Kokonaiskartta vaikuttaa tähänkin. Toiset saattavat käydä nousumerkkiä läpi jo hyvin nuorena, toiset taas vasta 30 vuoden kohdilla. 

Mitä nousumerkkisi kertoo sinusta? Lue astrologin tulkinnat jokaisesta nousevasta merkistä. 

Kysely

Oletko selvittänyt nousevan horoskooppisi?

Kyllä! Tietenkin!
Kyllä! Tietenkin!
82.2%
En! Ei voisi vähempää kiinnostaa!
En! Ei voisi vähempää kiinnostaa!
17.7%
Ääniä yhteensä: 79

Se on hyvin mielenkiintoinen aihe. Astrologia löytyy monia antiikin tarinoita. On vaikea löytää ihmisiä, jotka jakavat samat intressit.

Näen tähdet joka ilta etsii vasta uksia. Tutkimus ymmärtää paremmin. Astrologia on Science of Dreams.

Tämä on mitä rakastan eniten maailmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla