Kuvat
Shutterstock
Oinas, härkä, kaksonen, rapu jne: ostat heinäkuussa jäätelön.
Oinas, härkä, kaksonen, rapu jne: ostat heinäkuussa jäätelön.

Kesähoroskooppi lupaa lempeä! Lämpimät illat virittelevät romantiikan kukkaan, ja eristyksen luomat paineet purkautuvat monella tähtimerkillä.

Oinas 21.3.–21.4.

Varovaisuus leimaa alkukesän rakkauselämää. Romantiikan papitar Venus ei innostu romanttisista virityksistä ennen 25.6. Sinkkuoinaalla juhannus kuluukin pitkälti vanhoja hyviä aikoja muistellessa. Myös parit joutuvat etsimään sytykettä liekin nostattamiseen.

Nautinnollisempi ajanjakso osuu juhannuksen jälkeiselle ajalle. Eroottinen Mars saapuu merkkiin 28.6. ja voi räjäyttää kevään aikana tukahdutetut tunteet. Lämpimät kesäillat ovatkin oinaan hekumallinen paratiisi. Sinkkuoinaan on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota kielenkäyttöönsä, sillä liika suorasukaisuus karkottaa kosijat.

Loppukesän suurimmat haasteet liittyvät rahankäyttöön, parisuhteessa väännetään turhista menoista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Härkä 21.4.–22.5.

Olet onnellisessa asemassa rakkauselämäsi suhteen, kriisit ja kärhämät tuntuvat nyt kuuluvan muille kuin sinulle. Suuret romanttiset odotukset tai pilvilinnat eivät kesääsi kuulu. Koet enemmän romantiikkaa kesämökkiprojektissa tai perheen yhteisellä telttaretkellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhannus sujuu leppoisasti. Liikunnalliset projektit ovat parisuhteen liima. Heinäkuun puoliväliin osuva matka tuo tullessaan lämpimän tunneaallon, pieni irrottelu on tässä vaiheessa kesää paikallaan. 8.8. jälkeinen aika sopii loistavasti romantiikan herättelyyn.

Aivan merkin alussa syntyneiden alkukesän stressi helpottaa loppukesästä. Myös parisuhdetta tai sinkkuelämän välttämättömyyttä tulee tarkasteltua hieman optimistisemmin.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Huhtikuussa vallinnut leppoisa tunnelma on alkukesästä vaihtunut viileään etäisyyteen. Kumppanin virheitä tulee vielä juhannuksenakin katsottua suurennuslasin läpi. Osa nauttii merkille epätyypillisestä yksinäisyydestä tai eristäytymisestä. Koronakammo on monen uuden suhteen tiellä.

Merkissäsi liikkuva Venus on antoisimmillaan 25.6. jälkeen, ja saat nauttia kesäisestä romantiikasta ja yhdessäolosta 7.8. saakka. Keskikesä on ehdottomasti parisuhteen parasta aikaa. Sinkkukaksosen on kuitenkin syytä olla hereillä heinäkuun kolmannella viikolla, sillä romantiikan höyryissä tulee helposti valittua aivan väärä kohde. Loppukesän työkiireet ja velvollisuudet vievät romantiikalta parhaan terän.


Rapu 22.6.–22.7.

Rapua odottaa tapahtumarikas kesä. Koska auringonpimennys (21.6.) ja kuunpimennys (5.7.) osuvat molemmat merkkiisi alkukesästä, ei tunne-elämäsi varmasti ole tasaista. Rakkauselämässä kannattaa kuitenkin pyrkiä tasaisuuteen, impulsiiviset käänteet kaduttavat myöhemmin.

Hormonaalinen mylläkkä käynnistyy kesäkuisella ravulla juhannuksen jälkeen, ja vahvatahtoisten kumppaneiden kanssa sukset menevät väkisinkin ristiin. Onneksi tunnemyräkkä rauhoittuu heinäkuun puolenvälin jälkeen. Heinäkuussa syntyneet ravut kokevat tunne-elämässään melkoisen vuoristoradan, ja parisuhteen tilaa puidaan pitkälle loppuvuoteen. Romantiikan kannalta parhaita hetkiä 7.8.–6.9. ei kannata tuhlata turhaan sanaharkkaan.

Leijona 22.7.–23.8.

Kesä 28.6. saakka on tasaisen rauhallinen, kaipaisit ehkä enemmän hellyydenosoituksia tai kauniita sanoja. Maailma tuntuu seisahtuneen juhannuksen tienoilla paikoilleen. 22.–25.7. syntyneet kipuilevat parisuhdekriisiä vielä alkukesästä, mutta heinäkuun helteet tuovat helpotusta tilanteeseen.

Kesän kääntyminen heinäkuulle tuo monelle leijonalle kaivattua vauhtia ja osalle vaarallisia tilanteita. Sinkkuleijonan mielitietty voi tänä kesänä löytyä tenniskentältä tai lenkkipolulta. Kuun vaihteessa syntyneiden levottomuus ei anna tilaa tylsälle parisuhteelle. Romantiikan kannalta syyskuu tulee olemaan täynnä yllätyksiä.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Alkukesä on etenkin syyskuiselle neitsyelle räjähdysherkkä. Työkiireet tai arjen velvollisuudet kiristävät pinnaa, eikä juhannusjuhliin kannata kasata liikaa romanttisia odotuksia. Parisuhde tai ihastus voi tuntua kesäkuun aikana syystä tai toisesta etäiseltä.

Kesä-heinäkuun taitteesta alkava jakso on monelle neitsyelle voimaannuttava. Ilmassa on vapautumisen tunteita. Yötön yö, savusauna ja kuutamouinnit herättelevät kesäromantiikan. 23.–25.7. osuva matka tai tapahtuma on yksi kesän tunne-elämän huippukohdista.

Vastuuntuntoinen neitsyt astelee tiukkaan työrytmiin heti koulujen alettua. Elokuun jälkipuoliskolla kesäromanssit saa kiireen keskellä unohtaa.


Vaaka 23.9.–23.10.

Aina niin sosiaalinen ja osallistuva vaaka viihtyy alkukesän omissa oloissaan. Koronakaranteenin jälkimainingeissa oma tila ja aika tuntuvat erityisen tärkeiltä. Syyskuisen vaa’an kumppanuudessa räiskyy ja rätisee kesä-heinäkuun taitteessa, roskapussin viemisestä tai imuroinnista voi tulla isot kärhämät. Sinkkuvaa’an pelastajana toimii ystävärinki, joka ymmärtää.

Vaa’an heinäkuuhun ilmaantuu tekemättömiä töitä: opiskelu, puutarha tai mökkiprojekti vaatii aikaa ja vaivaa, parisuhde tulee siinä sivussa. Onneksi pienimuotoiset kesäjuhlat hellivät heinäkuussa parisuhdetta. Parasta antia kesä tarjoaa 25.–27.7. Lepo ja joutenolo saa hormonit hyrräämään. Vaikka kesä ei olekaan erityisen romanttinen, tarjoaa heinä-elokuun taite mahdollisuuden suurien tunteiden herättämiselle.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Skorpioni toimii alkukesän suurella liekillä. Hitaan kevään jälkeen vauhdin tarve on pitelemätön, ja kumppani tai rakastettu saa juhannusjuhlilla nauttia huomiosta. Vaikka kesälomasuunnitelmat eivät toteudukaan suunnitelmien mukaan, ei rakkauselämä kaadu muutamaan mutkaan. Kuun vaihteessa syntyneet ovat suurimman muutosvyöryn keskellä: muutto, työnvaihdos tai naimisiinmeno pyöräyttää elämäntilanteen aivan uusille raiteille.

Kesän sosiaalisin ajanjakso alkaa 7.8. jälkeen. Koronakaranteenin jälkimainingeissa on mukava osallistua yhteisiin rientoihin. Samalla alkaa sinkkuskorpionin kesän kuumin jakso – mielenkiintoinen tuttavuus voi löytyä kesäterassilta tai netin keskustelupalstalta.

Jousimies 23.11.–23.12.

Alkukesä ei ole romantiikan kannalta kesän parasta aikaa. Yhteisen ajan puute, sinkkuelämän ihannointi tai koronakammo tappavat romantiikan tehokkaasti. Juhannusjuhlilla on tänä vuonna sähköä ilmassa. Pienet asiat menevät helposti tunteisiin, riidanaiheita tuntuu putkahtelevan parisuhteeseen ovista ja ikkunoista.

Suunta vaihtuu 28.6. jälkeen. Kun jousimiehelle löytyy riittävästi mielekästä tekemistä, voi parisuhdekin paksusti. Hekumallisimmat hetket koetaan heinäkuun helteillä – kesämökkiprojektista tai telttaretkestä voi kehkeytyä kesän kuumin seikkailu. Heinäkuun viimeisellä viikolla sinkkujousimiehen on syytä olla varuillaan: varatut, eronneet ja karanneet aiheuttavat hämminkiä muutoin rauhalliseen kesään. Elokuu tuo kumppanuuteen yhteiseen hiileen puhaltamisen tuntua.


Kauris 23.12.–21.1.

Puoli taivaankantta on ollut pakkaantuneena merkkiisi kevään aikana, mutta muutospaineet helpottavat onneksi alkukesän kohdalla. Nauti kiireettömyydestä ja lämpimistä ihmissuhteista kesäkuun jälkimmäisellä puoliskolla, sillä 28.6. jälkeen kesä tarjoaa ihmissuhteillesi enemmän vastatuulta.

Jos kesä ei heinäkuun alusta eteenpäin ole aivan sitä, mitä olet suunnitellut, älä kaada likasankoa läheistesi niskaan. Ärtymyksen tunteet nousevat heinäkuun helteillä: hikisukat lattialla tai hammastahnatuubi väärin puristettuna nostaa niskakarvat pystyyn. Tammikuinen kauris löytää nalkutuksen aihetta vielä pitkälle syksyyn saakka. Orastavaa uutta ihmissuhdetta ei kannata heti ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen niputtaa, sillä loppukesä tarjoaa haasteiden kautta voittoon -tunnelmaa.

Vesimies 21.1.–20.2.

Seurallinen luonteesi ei alkukesästä pääse oikeuksiinsa. Ystävillä tai omalla kumppanilla tuntuu olevan omat rientonsa, ja koronakammo pitää sinkkuvesimiehen mielitietyn etäällä. Keväällä virinnyt uusi ihmissuhde tuntuu sekin väljähtyvän, ja haikeus nousee juhannusjuhlissa päällimmäiseksi. Jos menneisyyteen on jäänyt selvittämätön ihmissuhde, palaa se alkukesän aikana kummittelemaan.

Parempi kesä käynnistyy heinäkuun alussa, tarve ilmaantua ihmisten ilmoille on lähes pakottava. Sosiaalinen ja romantiikan kannalta otollinen jakso kestää aina koulujen alkamiseen saakka. 3.–5.8. tunnekäyrä pomppaa yläilmoihin, kesäloma ja mukava matka hellii rakastuneita. Kuun vaihteessa syntyneet elävät vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan kesän, huono parisuhde pysyy heikosti mukana.

Kalat 20.2.–21.3.

Kalan kiltteys ja herkkyys on alkukesän kohdalla tipotiessään, pitkään sisällä olleet sanomattomat asiat tulevat pintaan viimeistään juhannusjuhlien booliastialla. Omien tunteiden tuulettaminen on alkukesän kohdalla suotavaa, loppukesä on mukavampi lasketella puhtaalta pöydältä. Myös aloitteiden tekeminen on sinkkukalalle helpompaa, mielitietylle kilauttaminen ei pikkutuiterissa ole ollenkaan vaikeaa. Eroottinen lataus on huipussaan juhannusjuhlien kohdalla.

Meno rauhoittuu kertaheitolla kesä-heinäkuun taitteessa. Kova kiire ja osalla stressintäyteinen alkukesä vaativat vastapainokseen totaalisen hiljentymisen. Rakkauselämän selvitystyö saa jäädä unholaan, on aika keskittyä rennompaan olotilaan. Jos heinäkuussa on jo merkin osalta hekumaa, elokuussa on aika viettää parisuhteen parasta laatuaikaa. Elokuun ensimmäiselle viikolle osuva lomamatka hemmottelee rakastuneita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla