Analyysi kertoo, millaista bileväkeä eri horoskooppimerkit ovat. Kuva: Shutterstock
Analyysi kertoo, millaista bileväkeä eri horoskooppimerkit ovat. Kuva: Shutterstock

Millainen bilettäjä härkä on? Entä rapu tai jousimies? Horoskooppianalyysimme kertoo, millaisia juhlijoita eri horoskooppimerkit ovat.

Horoskooppien väitetään paljastavan ihmisestä yhtä sun toista. Olemme aiemmin kertoneet, millaisia eri horoskooppimerkit ovat ihmissuhteissamillainen koti eri horoskooppimerkeillä on ja millaisia aamuihmisiä eri horoskooppimerkit ovat.

Jos astrologiaan on uskominen, voi horoskooppimerkki paljastaa myös sen, millainen juhlija ihminen on.

Oinas (21.3.–19.4.)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suorasukainen ja peloton oinas pitää juhlista, etenkin jos niissä on tarpeeksi aktiviteetteja. Teemajuhlat ovat myös oinaan mieleen. Jos oinas tylsistyy juhlissa, hän alkaa aloitteellisena auttaa emäntää tarjottavien kanssa tai kaataa muille lisää juomaa. Aloitteellisuutensa vuoksi oinas on usein myös se, joka järjestää juhlat ja kutsuu kaikki koolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oinaan kuuluva puheääni tekee hänestä näkyvän tyypin juhlissa kuin juhlissa. Oinaan käytöstavat ovat usein hieman karkeat, mutta hänen luonnollinen karismansa saa muut hänen puolelleen siitä huolimatta.

Itsevarma ja päättäväinen oinas on se, joka rohkenee astua ensimmäisenä tanssilattialle. Hän ei pelkää kummastuneita katseita, vaan bilettää antaumuksella. Innokkuus ja energisyys tekevät oinaasta hauskaa juhlaseuraa.

Härkä (20.4.–20.5.)

Tasainen ja lempeä härkä on todellinen nauttija. Hän rakastaa hyvää ruokaa ja on usein se, joka valitsee juhlaviiniksi laadukkaan pullon – ei hinnan takia vaan siksi, koska todella nauttii sen mausta. Härän juhlapukeutuminen on eleettömän tyylikästä. Hän viihtyy esimerkiksi hääjuhlissa ja illalliskutsuilla.

Juhlien järjestäjän kannattaa kysyä härältä vinkkejä hyvistä tarjottavista tai juhliin sopivasta musiikkilistasta. Härkä tosin pitää kiinni mielipiteistään ja siksi todella olettaa, että hänen vinkkejään noudatetaan.

Härkä pelkää yllättäviä tilanteita eikä siksi innostu ex tempore -ohjelmanumeroista. Hän kuitenkin suhtautuu ongelmiin leppoisasti tai ainakin vaikuttaa siltä ulospäin. Härkä ei pidä kiireestä ja vihaa sitä hetkeä, kun kotibileillan päätteeksi tulee hoppu lähteä baariin.

Kaksonen (21.5.–20.6.)

Jokaisissa juhlissa pitäisi olla ainakin yksi kaksonen. Sosiaalinen ja kaikkien kanssa viihtyvä kaksonen on elementissään juhlatilanteessa. Kaksonen on aidosti kiinnostunut muista kanssajuhlijoista. Hänellä on usein pilke silmäkulmassa, minkä muut juhlijat voivat helposti tulkita flirttailuksi.

Kaksonen on nopea liikkeissään ja tuntuu siksi olevan juhlissa kaikkialla. Hän on joukon ilopilleri ja muistaa kaikkien nimet, mutta kontakti muihin jää usein kevyeksi, koska yhden kanssa lasia kilistettyään kaksonen kiirehtii jo seuraavan luokse. Hyvä puoli on se, että kaksonen sopeutuu kaikenlaisiin juhlatilanteisiin ja viihtyy niin kreisibailuissa kuin kakkukahveillakin.

Kaksonen haluaa herättää huomiota juhlapukeutumisellaan, joten hän valitsee juhliin usein näyttävän vaatteen tai asusteen.

Rapu (22.6.–22.7.)

Rapu on erinomainen juhlien järjestäjä ja emäntä. Huolehtivainen ja äidillinen rapu häärää mielellään tarjottavien parissa ja reagoi herkästi juhlijoiden toiveisiin. Rapu on aina kaatamassa lisää kahvia ja varmistamassa, onko kaikilla hauskaa. Vieraana rapu on huomaavainen ja tuo aina lahjan tai tarjottavaa mukanaan juhliin.

Rapua ei saa hämyisiin baareihin eikä tanssilattialle kuin äärimmäisessä tilanteessa. Melu ja hälinä eivät sovi hänelle. Perhekeskeinen rapu viihtyy paremmin sukujuhlissa tai kaveriporukan kesken järjestetyissä kotibileissä.

Rapu on nostalginen luonne. Sen vuoksi hän valitsee illan soittolistalle mielellään teiniajan hitit ja valmistaa juhlatarjottavat äidin reseptin mukaan. Rapu on myös se, joka kaivaa jossain vaiheessa iltaa valokuva-albumin tai kännykän kuvavaraston esiin muistellakseen menneitä juhlia.

Leijona (23.7.–22.8.)

Leijona on juhlissa se, joka kiinnittää muiden huomion olemuksellaan, puheltavallaan, käytöksellään tai pukeutumisellaan. Leijona on juhlien rempseä ilopilleri, joka ei ujostele mitään eikä ketään. Hänen johdattaminaan muut saattavat päätyä elämänsä pirskeisiin. Surut katoavat hänen seurassaan, sillä leijonaa vastoinkäymiset eivät hätkäytä.

Johtajaluonteinen leijona päättää mielellään, mitä juhlissa tehdään. Suurpiirteisyytensä vuoksi hän ei kuitenkaan jaksa aina hoitaa valmisteluja loppuun, vaan delegoi tehtävät muille.

Huoliteltu ja näyttävä leijona ottaa juhlissa vaistomaisesti esiintyjän roolin. Hän viihdyttää, huvittaa ja kertoo vitsejä. Leijona rakastaa glamouria ja luksusjuhlia, mutta menee yhtä mielellään karaokebaariin, kunhan pääsee laulamaan bravuurinsa. Baareissa leijona vinguttaa maksukorttia ja tilaa drinkkejä estoitta. Hän elää hetkessä ja siksi kuluttaa rahaa sen mukaisesti.


Neitsyt (24.8.–23.9.)

Neitsyt on tarkkaavainen toimija. Hän saattaa vaikuttaa juhlatilanteessa ujolta, mutta tosiasiassa neitsyt arvioi jatkuvasti muita ja itseään ja on siksi ajatuksissaan. Hän ei tuo itseään esiin, mutta on mitä mielenkiintoisin keskustelukumppani.

Neitsyt on luotettava ja siksi toimii usein bileporukan järjen äänenä. Hän hillitsee villeimmät takaisin ruotuun, jottei heille satu mitään ikävää.

Juhlajärjestäjänä neitsyt on äärimmäisen pikkutarkka. Hän huomaa, jos koristelut on ripustettu vinoon tai juotavia ei ole muistettu laittaa kylmään. Kriittisyytensä vuoksi neitsyen kanssa voi olla rasittavaa järjestää juhlia, jos toiset ovat suurpiirteisiä – mutta toisaalta neitsyen juhlissa kaikki on takuulla kuten pitääkin. Neitsyt on korvaamaton myös juhlien jälkeen, sillä siisteyttä rakastavana hän siivoaa muidenkin puolesta.

Vaaka (24.9.–23.10.)

Leppoisa vaaka on yleensä sosiaalinen ja puhelias. Hän rakastaa kauneutta, joten hänen juhlissaan on taatusti upeat koristelut. Vaaka viihtyy parhaiten rauhallisissa juhlissa. Visualistina hän pitää myös teemabileistä tai naamiaisista. Vaaka jakaa mielellään elämäänsä muiden kanssa ja on siksi juhlissa usein kännykkä kourassa. Hän nappailee kuvia ja julkaisee illan tunnelmia somessa.

Vaaka on yleensä kaikkein rauhallisin juhlija: hän on se, joka miettii ennen kuin tekee. Vaaka jaksaa odottaa, eikä siksi hermostu pitkässäkään baarijonossa. Vaaka tarvitsee rauhaa ja hiljaisuutta pysyäkseen tasapainossa, joten hänestä ei ole koko viikonlopun mittaisiin jättijuhliin.

Vaaka haluaa, että kaikki ovat tyytyväisiä. Kun tulee juhlapaikan tai baarin valinnan aika, vaaka yleensä ilmoittaa, että hänelle sopii kaikki. Vaaka on iloinen silloin, kun muutkin ovat. Sopuisa vaaka on myös se, joka sovittaa muiden juhlijoiden kinat.

Skorpioni (24.10.–22.11.)

Salaperäinen ja syvällinen skorpioni paneutuu asioihin toden teolla. Hän on kriittinen kaikkea kohtaan eikä mene siitä, mistä aita on matalin. Siksi skorpionin järjestämät juhlat ovat todella vierailun arvoiset. Skorpioni on todennäköisesti se, joka jaksaa järjestää ikimuistoisia elämyksiä muille.

Skorpioni reagoi voimakkaasti asioihin. Hän on usein yllätyksellinen ja riehakas ja siksi mitä hauskinta juhlaseuraa. Ehdottomuutensa vuoksi skorpioni haluaa kuitenkin usein määrätä, mitä juhlissa tehdään, mistä kaikki eivät pidä. Skorpioni on taipuvainen äärimmäisyyksiin ja siksi juhlat ovat hänen mielestään yleensä joko aivan mahtavat tai sitten todella tylsät, välimuotoa ei ole.

Salaperäinen ja sensuelli skorpioni rakastaa flirttaillua. Hän pukeutuu mielellään näyttävästi ja hänen tanssiliikkeensä takuulla huomataan.

Jousimies (23.11.–21.12.)

Jousimies on kaikista horoskooppimerkeistä usein kaikkein kovin juhlija. Rento ja meneväinen jousimies on täynnä elämäniloa ja optimistisuutta ja saa muutkin innostumaan kaikesta. Karismaattinen jousimies on sosiaalisuutensa vuoksi hauskaa juhlaseuraa.

Joskus jousimies on liian itsekäs, eikä osaa ottaa muita huomioon. Hän saattaa kadota kaveriporukan luota juhlissa ja lyöttäytyä toisen porukan seuraan. Jousimies haluaa olla vapaa, eikä siksi sitoudu mielellään vain yhteen suunnitelmaan, vaan pitää ovet avoinna illan aikana ilmeneville mahdollisuuksille.

Jousimies janoaa seikkailuja ja toivoo aina löytävänsä itsensä ikimuistoisista juhlista. Parasta hänen mielestään on, jos juhlat järjestetään toisessa maassa tai vaikka risteilylaivalla.

Kauris (22.12.–20.1.)

Kauris ei ole kova juhlimaan ja jos hän juhliin lähtee, hän viihtyy parhaiten taustalla. Kauris nauttii omasta rauhastaan ja läheistensä seurasta, joten hänelle sopivat parhaiten pienen porukan kesken järjestetyt illanvietot.

Jos kauris lupaa jotain, hänen sanansa pitää. Hän on myös todennäköisesti se, joka saapuu sillä kellonlyömällä, kun juhlat alkavat. Ei haittaa, jos juhlien emäntä ei ole vielä valmis: käytännöllinen kauris on hyvä apukäsi ja hoitaa järjestelyt velvollisuudentuntoisena loppuun.

Kauris on realisti, joka joskus lyttää muiden juhlijoiden suureelliset tavoitteet. Toisaalta kauris osaa arvostaa arjen pieniä iloja – kenties sen vuoksi hän tyytyy vaatimattomampiinkin juhliin. Kauris pitää perinteistä ja viihtyy hyvin sukujuhlissa.

Vesimies (21.1.–19.2.)

Vesimies viihtyy hyvin omissa oloissaan eikä ole kova juhlimaan. Hän pitää pinnallista jutustelua turhanpäiväisenä, eikä viihdy sen vuoksi suurissa juhlissa. Rakkaidensa kanssa vesimies viettää kuitenkin mielellään aikaa ja on tyytyväinen, kun juhlissa on vain hänelle tuttuja ihmisiä. 

Omalaatuinen vesimies janoaa elämäänsä jatkuvasti uutta. Hän on se, joka tietää uusimmat baarit ja osaa tilata kavereille trendikkäimmät drinkit. Juhlat hän näkee usein tilaisuutena pukea ylleen jotain poikkeuksellista ja hätkähdyttävää.

Ideoita pursuava vesimies suhtautuu ennakkoluulottomasti kaikkeen ja saattaa siksi saada villejäkin ideoita kesken illan. Myös vauhtisokeus vaivaa joskus vesimiestä: hullaantuessaan hän ei piittaa muiden mielipiteistä. Yleensä hän on kuitenkin tunneälykäs ja pitää ystäviensä puolta, jos joku käy uhoamaan heille baari- tai nakkikioskijonossa.

Kalat (20.2.–20.3.)

Kalat tunnetaan herkkyydestä ja hyvästä mielikuvituksesta. Kalat tuntee voimakkaasti ja on usein romanttinen haaveilijaluonne. Sen vuoksi hän kaipaa elämäänsä jotain erikoista tai mahtavaa, ja on siksi aina valmis juhlimaan. Hän tanssii ja laulaa mielellään ja innostaa muutkin kanssaan hurmioon.

Koska kalat on niin herkkä, hän on altis surulle ja murheelle. Jos jokin asia juhlissa menee pieleen, kalat ottaa sen raskaimmin. Siksi hän auttaa ja huolehtii, jotta juhlat sujuisivat hyvin.

Kalojen vahvuuksiin kuuluvat ystävällisyys, auttavaisuus ja kiltteys. Sen vuoksi hän tulee yleensä toimeen kaikkien kanssa. Empaattinen kalat on aina valmis auttamaan toista. Hän on se, jolle dramaattisemmat juhlijat avautuvat yön pikkutunneilla. Kalojen on vaikea sanoa ei, joten hän ei kehtaa keskeyttää toisen puhetta, vaikka haluaisikin mennä takaisin hauskanpidon pariin.

Lue myös eri horoskooppimerkkien pitkät luonneanalyysit täältä.

Lähteet: Horoskooppien voima – Tähtimerkit elämässä ja ihmissuhteissa, Ulla Palomäki (Gummerus), Me Naisten luonnehoroskoopit

Päivitetty 9.5.2019 klo 12.00: Horoskooppien päivämääriä on korjattu.

Nemesis

Todellisuudessa horoskoopeilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, millaisia ihmisiä olemme. Erikoista että tämä pitää sanoa ääneen vielä vuonna 2019...

Sisältö jatkuu mainoksen alla