Ihon peruskunto syntyy ihan samoista jutuista kuin hyvä kunto muutenkin: Syö, juo ja nuku riittävästi, liiku monipuolisesti ja muista ulkoilla!

Ihon peruskunto syntyy ihan samoista jutuista kuin hyvä kunto muutenkin: Syö, juo ja nuku riittävästi, liiku monipuolisesti ja muista ulkoilla! Tumppaa tupakka ja suojaa hipiäsi auringolta. Rauhallinen elo on siloisen hipiän avain, joten tee vain se, minkä ehdit väsymättä. Ole kärsivällinen, sillä iho reagoi hitaasti ja muutokset näkyvät vasta viikkojen kuluttua.

Iho punoittaa, kutisee ja siinä on kuivia laikkuja.

Ärtynyt ja arka iho kaipaa lepoa ja rauhaa. Tarkista ensimmäiseksi elämäntyyli. Syyllisiä saattavat olla liika treeni tai väärä sapuska. 

Kädet pois naamalta heti! Näppylöitä ei saa puristella eikä kuivaa ihoa hangata, vaikka se kutisisi kuinka. Syynä voi olla hormonimuutokset, väärät hoitotuotteet tai stressi.

Käytä puhdistukseen emulsioita ja maitoja. Valitse kaveriksi rauhoittava kasvovesi. Clarins Hydra Quench Rich Cream, 54,40 e/50 ml, sisältää suomalaisesta lakansiemenestä saatuja tyydyttymättömiä rasva­happoja, karotenoideja ja E-vitamiinia. Voide hoitaa ja rauhoittaa myös kylmän kourimaa ihoa.

Iho on nuutunut ja elottoman värinen.

Nuutunut tai veltto iho kaipaa venyttelyä, jotta happi ja ravinteet kulkeutuisivat tehokkaasti iholle.

Elottomuus voi johtua siitä, että ravinteet eivät virtaa iholle saakka. Kokeile rentoja lajeja, kuten joogaa tai pilatesta. Tunneilla hengitys kulkee ja veri kiertää.

Kasvohieronta virkistää ihon toimintoja, aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Monipuoliset hoito-ohjeet löytyvät esimerkiksi Leena Kiviluoman Kasvot kuntoon ?kirjasta (Otava).

Iho on harmaa tai kirjava.

Tunkkainen, kirjava tai eloton iho kaipaa palauttelua. Vetoapua saat oikeista tuotteista.

Tarkista stressitasosi. Ylikierrok­silla käyvän iho uusiutuu kolme kertaa hitaammin kuin normaalisti. Uusiutumista odotellessa ota käyttöön kirkastavat ja valoa heijastavat tuotteet.

Kirkastavat ja valoa heijastavat tuotteet virkistävät kasvot. Shiseido White Lucency Brightening setti sisältää vaahtoavan putsarin (50 ml), kevyesti kuorivan kasvoveden (100 ml) ja suojaavan kosteusvoiteen (30 ml), 55 e.

Teksti Sini Kesänen Kuvat Jari Kesti