Kelvin Harrison Jr. ja Dakota Johnson suoriutuvat rooleistaan hienosti. Kuva: <span class="photographer">The High Note / Glen Wilson</span>
Kelvin Harrison Jr. ja Dakota Johnson suoriutuvat rooleistaan hienosti. Kuva: The High Note / Glen Wilson

The High Note -elokuvasta ei puutu tähtiloistetta ja glamouria, mutta tarina jää heppoisaksi. Parasta antia ovat näyttelijät.

ENSI-ILTA: The High Noten tarina on tyypillinen. Näitä elokuvia on nimittäin nähty lukemattomia. Pääosassa nähdään jonkinlainen avustaja, joka osoittaa omat yllättävät taitonsa korkeampiarvoiselle pomolleen. Mukaan sotketaan romanttinen sivujuonne.

Tällä kertaa muusikkoperheen tytär Maggie (Dakota Johnson) työskentelee legendaarisen soul- ja R&B-diivan Grace Daviesin (Tracee Ellis Ross) assistenttina, ja haaveilee samalla tuottajan urasta. Nuori nainen törmää sattumalta Kelvin Harrison Jr.:n näyttelemään amatöörimuusikko Davidiin. Pian Maggie haluaakin ryhtyä lahjakkaan miehen tuottajaksi.

Tietenkin Maggien kyvyt haastetaan, eikä kuopiltakaan vältytä. The High Note on täynnä romantiikkaa, hyvää musiikkia, naisenergiaa ja letkeää menoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sivurooleissa nähdään mainio Bill Pullman, räppäri Ice Cube, Johnsonin koomista sidekickia näyttelevä Zoë Chao sekä erilaisia musiikkimaailman soittajatähtiä. Elokuvasta ei tähtiloistetta ja glamouria puutu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuri näyttelijät ovat parasta antia koko elokuvassa. Ross ja Johnson vetävät roolinsa upeasti, eikä Harrison Jr. varjoon jää upean äänensä takia. Kuvausjälki on myös lämmintä. Elokuvaan on haettu poikkeavaa runollista ulkoasua, joka erottaa sen massasta.

Nisha Ganatra on aiemmin tehnyt erinomaisen Emma Thompsonin ja Mindy Kalingin tähdittämän Late Night -komedian, joka noudattaa samaa juonikaavaa kuin The High Note. Ei uutukainen kuitenkaan aivan niin hyvä ole, mutta tarjonnee hupia kaikille niille, jotka ovat kaivanneet romanttista ja komediallista draamaa arkeen. Tämän avulla on helppo unohtaa koronahuolet.

The High Note

***

Ensi-ilta 31.7. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla