Pääkaupunki tarjoaa lääkettä kovaankin sisustuskuumeeseen. Kävely- tai ratikkareissulla löytyy helposti liuta ihania liikkeitä.

Tosiromanttisia

Don Goffo. Helsingin Pikku-Pariisiksi itseään tituleeraava liike myy juhlavan romanttisia kalusteita, valaisimia, kangastauluja ja astioita. Hyvä valikoima teak-kalusteita, italialaisia kattokruunuja, italialaisia ja englantilaisia tyylisohvia. Bongaa tanskalaisen Villa Collectionin tekstiilit ja piensisustustavarat.

Korkeavuorenkatu 2 A, ark. 10–18, la 10–16. Ratikka 10 tai bussi 16.

Laura Ashley. Esplanadin puiston kupeessa on romantiikan ystävän taivas, jossa kukoistaa klassinen ja kodikas valikoima vaatteita ja sisustusta brittiläiseen tapaan.

Pohjoisesplanadi 23, ark. 10–18, la 10–16.

Etnisiä ja värikkäitä

Mingu Home. Pieni putiikki, jonka valikoimassa eksoottisia jakkaroita, penkkejä ja koreja muun muassa Kiinasta. Hyvät nettisivut.

Tehtaankatu 7, ark. 11-17, la 10-14. Ratikka 3T ja 3B

<MN kuva wide/>

Tikau. Hyvän mielen shoppailua parhaimmillaan! Intiassa käsinvalmistetut asusteet ja sisustustekstiilit ovat yksilöllisiä. Jokainen tuote on merkitty tekijänsä nimikirjaimilla. Matot, peitot, korit, tyynyt, huivit ja laukut valmistetaan pienissä kylissä pääosin luonnon raaka-aineista.

Lönnrotinkatu 39 b, ke–pe 12.30–17.30, la 12–15

Klassikkoja

Aero Design Furniture. Suomalaisen ja ulkomaisen modernin designin huiput yhdessä liikkeessä. Klassikot Aarnion pallotuolista Laakkosen Latva-naulakkoon löytyvät täältä.

Yrjönkatu 8, ark. 10–18, la 11–15

<MN kuva wide/>

Artek. Aalto-klassikkoja Esplanadin puiston kupeessa. Bongaa hauskat ruotsalaiset Stringin hyllyt ja Wästbergin valaisimet. Kesän uutuutena ovat Harri Koskisen purjekankaiset laukut.

Eteläesplanadi 18, ark. 10–18, la 10–16