Himoittu helmi hemmottelee sekä ihoa että hiuksia. Koruista tuttua materiaalia käytetään nykyään paljon myös kauneudenhoitotuotteissa.

Korujen klassikkomateriaalia helmeä käytetään kiihtyvällä innolla kauneudenhoitotuotteissa, koska se sisältää sekä hiuksille, kasvoille että vartalolle hyödyllisiä ominaisuuksia. Kokonaisia helmiä lisätään purkkeihin puuteriksi jauhettuna, mutta niistä myös erotellaan eri ainesosia muun muassa uuttamalla.

Helmet syntyvät helmisimpukoiden kuoren sisällä olevasta helmiäispinnasta. Helmi alkaa kehittyä, kun simpukan kuoren ja helmiäisvaipan väliin ajautuu hiekanjyvänen, jota simpukka alkaa päällystää mineraali- ja sarveisainekerroksilla.

Romantisoidut mielikuvat helmiä kalastelevista onnenonkijoista kannattaa kuitenkin unohtaa, sillä nykyään valtaosa helmistä on viljeltyjä.

Voiteissa helmi aktivoi ihon omaa aineenvaihduntaa ja vahvistaa sen vastustuskykyä. Helmeä käytetään myös kosteuttamaan, kiinteyttämään ja tasapainottamaan aikuisen naisen ihoa.

Helmiäistä puolestaan lisätään meikki- ja hiustuotteisiin sen valoa heijastavien ominaisuuksien takia.

– Kiiltoefekti syntyy helmiäispigmentistä, joka on täysin luonnollinen raaka-aine. Hiustuotteissa helmiäispigmentti luo kiiltoa ja helmiuute vahvistaa hiusta, Lumenen tuotekehityspäällikkö Teija Hyppönen-Paloheimo kertoo.

Testissä helmihoito

Jos peilistä katsoo vastaan harmaan samea naama, kannattaa kokeilla Greencosin Purewhitehelmihoitoa. Ihon sävyvirheitä tasoittava hoito sopii erityisesti pigmenttiläiskistä tai aknearvista kärsiville, mutta kirkastaa kyllä kummasti perustunkkaistakin ihoa.

Tällä kertaa ei tarvitse pelätä nyppimistä tai puristelua. Hellävaraisessa hoidossa kuoriva naamio sai vaikuttaa kasvojen iholla samalla, kun kosmetologi hieroi pään, kaulan ja hartiat. Hoitopöydälle melkein nukahti.

Jälkeenpäin iho tuntuu selvästi pehmeämmältä ja raikkaammalta. Eikä seuraavana päivänä meikkiäkään tarvinnut samanlaista kerrosta kuin yleensä.

Kesto 75 min, hinta noin 100 €. Hoito testattu: Lauttasaaren Kauneuskeskus, Kati Lehtonen p.(09) 671 818. Tiedustelut: Greencos Oy, p. (02) 2333 754, www.greencos.fi.