"Minua varoiteltiin, että uusperhekuvio voi olla hankala, mutta meillä kaikki on mennyt hyvin", Heidi Suomi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
"Minua varoiteltiin, että uusperhekuvio voi olla hankala, mutta meillä kaikki on mennyt hyvin", Heidi Suomi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Heidi Suomi osti puolisonsa kanssa omakotitalon Hämeenlinnasta. Siellä asuvat vuoroviikon myös miehen kolme lasta ja kaksi koiraa.

Vielä reilu vuosi sitten Heidi Suomi, 43, asui yksin Helsingin keskustassa ja saattoi vapaapäivänä poiketa kavereiden kanssa ex tempore -lounaalle. Juontaja-yrittäjänä Heidillä oli epäsäännölliset työajat, mutta ne eivät haitanneet, sillä vuosia sinkkuna eläneenä hän oli vastuussa vain itsestään ja kahdesta kotona odottavasta kissastaan. Lasten kanssa hän ei ollut juuri koskaan ollut tekemisissä.

Parikymppisenä maajoukkuejuoksijana Heidi vielä haaveili perheestä ja omista lapsista. Naimisiin hän meni 25-vuotiaana viiden vuoden seurustelun jälkeen. Avioliitto nuoruudenrakkauden kanssa kesti kuusi vuotta, mutta lapsiasiat eivät olleet vielä tuolloin ajankohtaisia. Viimeisessä suhteessaan Heidi kävi läpi keskenmenon ja hedelmöityshoitoja, joiden loppusuoralla mies halusi lopettaa suhteen.

– Kesti kauan, että pääsin asian yli. Opettelin samalla olemaan vastuussa omasta onnestani, joka ei ole riippuvainen siitä, onko minulla parisuhdetta tai perhettä vai ei.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuoden alussa Heidi tapasi miehen, jonka mukana hänen elämäänsä tuli myöhemmin tämän kolme lasta, kaksi alakouluikäistä ja yksi alle kouluikäinen. Vuoden lopussa pari osti Hämeenlinnasta omakotitalon, jossa myös lapset sekä miehen ja tämän ex-puolison kaksi koiraa asuvat vuoroviikoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuolloin Heidi hoitaa ruuan laitot, harjoituskuskaukset ja läksyjen kuulustelut siinä missä avopuolisokin.

”Ehdin sopeutua ja hyväksyä ajatuksen elämästä ilman lapsia.”

– Kun olin ensimmäisiä kertoja lasten kanssa yksin, hämmennyin heidän kysymyksistään. Mistä minä voisin tietää, saako lapsi mennä ulos? Tai että syökö hän mysliä vai leipää. Helpotti, kun äitikaverit kertoivat, että hei ei mekään tiedetä, eikä kukaan oletakaan, että minun pitäisi tietää kaikki vastaukset. Nyt kun on asuttu yhteistä arkea, niin toki kokemus on opettanut paljon, Heidi kertoo.

Yksinoloa Heidi ei ole uudessa tilanteessaan kaivannut.

– Ehdin sopeutua ja hyväksyä ajatuksen elämästä ilman lapsia. Välillä tuntuu oudolta, että kun ihmiset ovat saaneet lapsia, niistä aletaan heti valittaa, hän ihmettelee.

– Silloin, kun olin yksin, päätin tehdä muita onnellistuttavia asioita. Matkustelin, pidin itsestäni huolta ja hemmottelinkin. Nyt en haikaile mennyttä, vaan olen kiitollinen ja onnellinen tästä, mitä minulla nyt on.

Miten Heidi selvisi vaikeasta erosta ja lapsettomuushoitojen lopettamisesta? Miten hän kuvailee uutta puolisoaan? Millainen koti Heidillä ja puolisolla on Hämeenlinnassa. Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 19/18. Digilehden voit lukea täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla