"Olisitko sä se tyyppi, joka palkkais mut vihdoin ja viimein?", Nina Kanninen haastaa mahdolliset työnantajat Facebookissa julkaisemallaan työnhakuvideolla. Itseään hän kuvailee ulospäinsuuntautuneeksi, rohkeaksi, oma-aloitteiseksi, yritteliääksi, haasteita rakastavaksi ja periksiantamattomaksi. Kuva: kotialbumi
"Olisitko sä se tyyppi, joka palkkais mut vihdoin ja viimein?", Nina Kanninen haastaa mahdolliset työnantajat Facebookissa julkaisemallaan työnhakuvideolla. Itseään hän kuvailee ulospäinsuuntautuneeksi, rohkeaksi, oma-aloitteiseksi, yritteliääksi, haasteita rakastavaksi ja periksiantamattomaksi. Kuva: kotialbumi

Naantalilainen Nina Kanninen kokeili sosiaalisen median voimaa työnhaussa. Vaikka hänen Facebookissa julkaisemansa ilmoitus oli torstai-iltapäivällä jaettu reilut 900 kertaa ja videota katsottu lähes 250 000 kertaa, ei kiinnostavia yhteydenottoa ole vielä tullut.

Suurtalouskokki ja merkonomi Nina Kanninen, 30, julkaisi Facebook-seinällään tiistaina työnhakuilmoituksen. Siinä hän kertoo koulutuksistaan ja muista työnhaussa oleellisista asioista, mutta myös synnynnäisestä sairaudestaan.

”Sairaus ei ole koskaan kovin paljon hidastanut mun touhuja.”

Keväästä 2015 saakka työttömänä ollut Kanninen kertoo videolla, ettei hän ole saanut töitä sairautensa vuoksi. Hän sairastaa harvinaista Sturge-Weberin oireyhtymää, mutta sen oireet ovat melko lievät. Näkyvimpänä oireena hänellä on ollut syntymästään lähtien kasvoissa tuliluomi. Epilepsiakohtaukset ovat pysyneet lääkityksen avulla täysin pois jo 11 vuotta, eikä sairauteen kuuluva toispuoleinen halvaus ole vaikea. Se verottaa voimaa ja hienomotorisia taitoja hänen vasemmasta kädestään. Oireisiin kuuluu myös ulospäin melko huomaamaton silmänpainetauti.

– Sairaus ei ole koskaan kovin paljon hidastanut mun touhuja, Kanninen kertoo videolla.

Hän kuitenkin korostaa, ettei hänen järjenjuoksussaan ole mitään vikaa.

Muutama tarjous tullut

Kannista turhauttaa se, että hän on viettänyt elämästään lähes puolet koulun penkillä, mutta oman alan töitä ei vain ole löytynyt.

Tästä sisuuntuneena Kanninen päätti testata sosiaalisen median voimaa työnhaussa ja yllättyi, miten vauhdilla hänen videonsa lähti leviämään. Videon leviämistä ovat vauhdittaneet myös manageri Carla Ahonius, räppäri VilleGalle ja näyttelijä Roope Salminen. Kanninen kertoo olevansa kaikille heille erittäin kiitollinen.

Vaikka työnhaun tavoittavuus on yltänyt jo erittäin kiitettäviin mittasuhteisiin, ei Kanninen ole saanut mieleisiään työtarjouksia. Hänelle on tarjottu ainoastaan verkostomarkkinointialan töitä muutamasta eri yrityksestä. 

– Arvostan niitä, jotka sitä hommaa tekevät, mutta se väylä ei ole minua varten. Jos haluaisin tehdä sitä työtä, olisin sen jo tehnyt, Kanninen sanoo.

Hän on saanut ihmisiltä runsaasti kannustavia kommentteja. Niihin vastatessa hänellä vierähti eilisiltana jopa kolme tuntia. Yhteydenottojen joukkoon on mahtunut kuitenkin myös negatiivisia kommentteja. Kannisen on muun muassa väitetty hakevan vain huomiota postauksellaan. Myös hänen poikkeavaa ulkonäköään on kommentoitu, mutta sitä hän osasikin odottaa. Itseään videolla muun muassa rohkeaksi kuvaileva nainen antaa "mielensä pahoittajien, kateellisten ja ahdasmielisten ihmisten" kommenttien mennä toisesta korvasta ulos.

Kanninen odottaa vielä, että sopiva työnantaja löytyisi.

– Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmaa, mutta toivon pidän yllä, hän virkkoo.