Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Tämän hetken polttaritrendi on mukavan illan viettäminen ystävien kesken. Iltaan saattaa kuulua tankotanssitunti tai seksiväline-esittely.

Me Naisten Suuren hääkyselyn mukaan 68 % viettää polttareita. Kyselyyn vastasi 288 häitään jo juhlinutta.

Suosituimpia polttariaktiviteetteja olivat saunominen, ravintolassa syöminen ja yökerhossa juhliminen. Alkoholijuomilla on merkittävä osa suomalaisten polttareiden tunnelmanluojana. Peräti 81 % kertoi juoneensa polttareissaan alkoholia.

Kulttuuri, urheilu ja kauneushoidot kuuluvat monen suomalaisen polttariohjelmaan. Naisten polttareissa tehdään kauneushoitoja, käydään piknikillä luonnossa tai kokeillaan jotain uutta lajia, useimmiten tanssia. Viime vuosina suosiossa on ollut erityisesti tankotanssi.

Myös erilaiset järjestetyt maistelutilaisuudet ovat hyvää ohjelmaa tulevalle morsiamelle: kyselyyn vastanneet kertoivat osallistuneensa polttareissaan suklaa-, viini- ja kakkutastingiin.

Ei enää strippausta

Moni morsian haluaa nykyään tyylikkäät polttarit ja viettää mukavan illan ystäviensä kanssa, mutta kyselyn perusteella polttarikulttuuriin kuuluu yhä juhlakalun pukeminen hassuun asuun. 45 % kyselyyn vastanneista kertoi joutuneensa nolatuksi omituisella vaatetuksella.

Polttaritaiat ja erilaiset leikit ja tehtävät kuuluivat myös polttareiden ohjelmaan. Stripparin esitys on tätä nykyä lähinnä vitsi, sillä vain reilulla prosentilla vastaajista oli ollut vähäpukeinen esiintyjä polttareissaan. Sen sijaan useampi vastaaja oli osallistunut seksivälinekutsuihin.

Vastaajat kertoivat myös käyneensä polttaripäivänään huomenlahjakuvauksessa, jossa tulevasta morsiamesta otettiin sensuelleja kuvia aviomiestä varten.