Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Ensi kesän häissä kaikki saavat syödä karkkia, eikä morsianta ryöstetä paikalta juuri, kun bileet ovat parhaimmillaan.

Valkoinen unelma

Kimalle ja vintage-tyylinen pitsi ovat nyt in. Bling blingiä voi lisätä leveähelmaiseen prinsessamalliin tai hyvin laskeutuvaan mekkoon. Jos rahasta ei ole pulaa, vaihda illalla rennompaan kolttuun! Kaikkiin yökerhoihin ei edes pääse kalliissa kermakakussa, sillä ravintolat pelkäävät korvausvaateita, jos koltun päälle kaatuu drinkki.

Miten kaunis sulhanen!

Nykyään myös sulho saa panostaa itseensä. Jos ennen frakki tai smokki vuokrattiin, nykysulho teettää itselleen varmasti istuvan juhlapuvun räätälillä.

Puoliksi perinteistä

Huntuja ei ensi kesän häissä paljon näy. Ja ne harvatkin vaihdetaan viimeistään juhlapaikalla kukkaan. Liki puolet morsiamista saatetaan edelleen alttarille, mutta käsikynkkää voi isän sijasta tarjota myös veli, äiti tai oma puoliso.

Hempeyttä edullisesti

Mintunvihreä rantautuu Suomeen Englannista ja Amerikasta. Sitä saa ripotella asusteisiin, somisteisiin ja koristeisiin. Myös kaikki muut pastellivärit ovat trendikkäitä. Kattoon tai puihin ripustetaan suuria silkkikukkapalloja tai lippuja ja viirinauhoja, joilla rennot kesähäät saa koristeltua edullisestikin.

Stop morsiamen ryöstelylle

Hyvästit noloilulle. Perinteisiin hääleikkeihin ei enää pakoteta. Tärkeintä on ruokailu, kahvittelu ja tanssi. Ohjelmaksi riittävät puheet, joita sitten kuullaankin usein runsaasti, kun sekä kaaso, bestman että morsiamen isä ja äiti haluavat onnitella paria.

Maha täyteen makeaa

Tänä vuonna häät eivät ole häät ilman karkkibuffetia. Eivätkä leivokset ja karkit ole tarkoitettu lapsille vaan aikuisille vieraille! Lisäksi juhlapaikalle rakennetaan erikseen drinkkibaari, josta saa tilata morsiusparin juoman tai kaason tai bestmanin drinkin. Rohkeimmat korvaavat hääkakun cupcake-leivoksilla.

Asiantuntijana hää- ja juhlasuunnittelija Sonja Wikström Orchidea-suunnittelutoimistosta.