Hempeä vaaleanpunainen silkkikreppihame tekee muuten niin mustasta asukokonaisuudesta hääjuhlakepoisen. Nina Ricci, MVPhotos
Hempeä vaaleanpunainen silkkikreppihame tekee muuten niin mustasta asukokonaisuudesta hääjuhlakepoisen. Nina Ricci, MVPhotos

Häävieras ei etiketin mukaan saisi pukeutua mustiin, mutta mitä tehdä, jos kaapista ei löydy muita värejä? Tyylitohtorin neuvoilla asustat tumman kokonaisuuden tilanteeseen sopivaksi.

Käytän pelkästään mustia ja muita tummia vaatteita, niin arkena kuin juhlissakin. Nyt sain kutsun ystäväni kesähäihin, enkä haluaisi ostaa itselleni vääräntyylisiä vaatteita vain yksien juhlien takia. Mikä avuksi?

Täysmusta asukokonaisuus ei istu iloisiin kesähäihin, mutta sinun ei tarvitse täysin hylätä suosikkiväriäsi. Mitä vähemmän tummaa tai mustaa valiset juhliin, sitä kesäisemmältä juhlatyylisi näyttää. Mustan hameen tai housut voit raikastaa värikkäällä yläosalla, silkkitopilla tai -tunikalla. Kengät ja laukku voivat silti olla mustia.

Musta kotelomekko ja jakkupuku taas piristyy jo värikkäillä asusteilla. Valitse hempeitä pastellisävyjä tai luonnonvalkoista, jos pidät pehmeistä väreistä. Kirkkaista väreistä muodikkaimmat tänä kesänä ovat sähkönsininen, fuksia, keltainen ja vihreä.Valitse yksi pääväri korostamaan mustaa asuasi: esimerkiksi vaaleansininen pashminahuivi, käsilaukku ja kengät.

Jos et halua sijoittaa suuria summia uusiin juhla-asusteisiin, hanki vain yksi näyttävä vaate tai asuste. Esimerkiksi värikäs, kukallinen saali harteillasi kiinnittää katseet.

Vinkki: Vaikka et olisi hattuihminen, kokeile asustaa häätyylisi leveälierisellä kesähatulla tai hauskalla hattupannalla.