Grillikauden alkaessa minulta usein udellaan uusia grillausvinkkejä. Toisaalta päivitellään grilliruoan epäterveellisyyttä ja kesäkilojen karttumista.

Bloggaaja Teresa Välimäelle ruoka on sekä työ että harrastus. Hänen perheessään syödään hyvin ­- ja useimmiten myös terveellisesti. Se vapaa-aika, mikä kahden lapsen ja yhden koiran yh-äidille jää, kuluu monesti juoksulenkkareissa.

Grillausta, mutta kevyesti

Grillikauden alkaessa minulta usein udellaan uusia grillausvinkkejä. Toisaalta päivitellään grilliruoan epäterveellisyyttä ja kesäkilojen karttumista. 

Jännä juttu tuo grillaamisen epäterveellisyyden illuusio. Voihan sitä toki grillata rasvaista makkaraa ja possun kylkeä läpi kesän, mutta myös kaikkea muuta. Itse olen grillatun ruoan ehdoton ystävä, enkä silti kerää juurikaan lisäkiloja kesällä - ainakaan grillaamisesta johtuen.

Rakastan grillattua pihviä ja sen oheen grillaan erilaisia kasviksia ja juureksia. Kokeilkaapa vaikka grillata keitettyä parsaa, porkkanaa tai palsternakkaa. Sivele kasviksia grillaamisen aikana kevyesti rypsiöljyllä, jonka olet maustanut yrteillä, valkosipulilla ja sitruunamehulla. On muuten tosi maukasta. Tai keitä ja grillaa kasvikset, jätä ne marinoitumaan yön yli ja tarjoa seuraavana päivänä kylmänä salaattina tai tapaksina. Toimii!

Muista myös, ettei grilliruoan, oli se sitten lihaa, kalaa tai kasviksia, tarvitse uida marinadissa, joka yleensä on pääosin öljyä. Riittää, että maku on raaka-aineen pinnassa, ja vielä silloinkin ylimääräisen öljyn voi pyyhkäistä talouspaperilla pois.

Vaikka grillaisit kesän jokaisena päiväna ja vaikka pääraaka-aine olisi liha, kokonaisuus ratkaisee. Nauti grillin äärellä runsaasti kesän kasviksia ja juureksia joko grillattuna tai ihan vain salaattina. Tulet huomaamaan, ettei grilliaterian jälkeen olekaan niin raskas ja rasvainen olo.

Maukkaita grillihetkiä!

P.S. Puhtaus on puoliruokaa - ja vähintään puolet terveellisyydestä. Pidä grillisi puhtaana ja hyvässä kunnossa niin, etteivät grillattavat ole yltä päältä mustan karstan peitossa. Lopputulos maistuu takuulla paremmalta kuin karstalla kuorrutettu ruoka. Eikä terveellisyyttä varmaankaan tarvitse tässä kohtaa enää enempää korostaa.