Kärsin selkäkivuista, melko pahoista sellaisista. Juokseminen tuntuu hyvältä eikä sinällään lisää selkäkipua. Luulen, että kipua lisää ennemminkin juoksulenkin jälkeen puuttuva venyttely.

Bloggaaja Teresa Välimäelle ruoka on sekä työ että harrastus. Hänen perheessään syödään hyvin ­- ja useimmiten myös terveellisesti. Se vapaa-aika, mikä kahden lapsen ja yhden koiran yh-äidille jää, kuluu monesti juoksulenkkareissa.

Ei uuden vuoden vaan kesän lupaus

Kärsin selkäkivuista, melko pahoista sellaisista. Juokseminen tuntuu hyvältä eikä sinällään lisää selkäkipua. Luulen, että kipua lisää ennemminkin juoksulenkin jälkeen puuttuva venyttely. Hauskinta tässä on se, että tykkään venyttelystä, mutta en vain muka ehdi enkä muista venytellä.

Tyttäreni harrastaa joukkuevoimistelua, melko vakavasti mutta ilon kautta! Olen harrastuksessa mukana toimimalla joukkueen johtajana ja kannustamalla kaikissa kilpailuissa sekä silloin kun harjoittelu tuntuu raskaalta ja aikaa vievältä puuhalta.

Olen monta kertaa kisoja ja harjoituksia katsoessani ihaillut noiden nuorten tyttöjen notkeita olemuksia ja samalla tuntenut sen kivun selässäni, jos edes yrittäisin päästä siltakaatoon, rintaseisontaan tai johonkin muuhun mahdottomaan asentoon.

Tänä kesänä tähän tulee muutos. En väitä, että ensi syksynä teen siltakaadon, mutta ainakin yritän. Voimistelijat saavat kesäksi erillisen kesätreeniohjelman, joka olkoon myös minun ohjelmani tälle kesälle. Venyttelen, en vain juoksulenkin jälkeen, vaan joka päivä. Ehkä pidän viikossa yhden vapaapäivän venyttelystä, mutta en sen enempää. Jos selkäkipu venyttelyllä korjaantuu, lupaan venytellä lopun ikääni. Nähtäväksi jää...

Notkeaa kesän alkua!

P.S. Joku toivoi ruokavinkkejä. Tässä yksi: helppo ja herkullinen salaattikastike syntyi tässä eräänä päivänä vahingossa. Sekoita haarukalla hurjasti vispaten kulhossa 0,5 dl oliiviöljyä, 2 rkl valkoista balsamicoa, 2 rkl kuivaa omenasiideriä (mieluiten englantilaista), ripaus suolaa ja mustapippuria sekä sokeria. Ihanan omenainen maku!