Me Naiset
|
Viivi Aaltovesi
Olisi perin kiusallista, jos Sussexin herttuattaren suusta löyhähtäisi kansalaisten naamoille valkosipulihengitys. Kuva: Reuters
Olisi perin kiusallista, jos Sussexin herttuattaren suusta löyhähtäisi kansalaisten naamoille valkosipulihengitys. Kuva: Reuters

Brittihoviin naiminen rajoittaa kaiken muun hyvän lisäksi ruokavaliotakin. 

Jos olet aina halunnut aterioida kuin kuninkaalliset, nyt se on helppoa! Jätä vain ruokavaliostasi pois valkosipuli ja äyriäiset. Silloin murkinointisi muistuttaa itse herttuatar Meghanin ruokavaliota. 

Brittitabloid Sunday Express nimittäin kertoo, että kuninkaalliset eivät virkatehtävissä ollessaan voi nauttia valkosipulilla silatuista ruuista. Syy on ilmeinen: valkosipulin murkinoiminen voisi aiheuttaa kiusallisia tuoksahduksia kuninkaallisten ruokatorvien suunnalta. 

Kuningatar Elisabet II:lle valkosipulipanna ei aiheuta minkäänlaisia toimenpiteitä, sillä hänen tiedetään muutenkin vihaavan valkosipulia. Buckinghamin palatsin kokin mukaan palatsissa ei koskaan tarjoilla valkosipulisia tai muutenkaan liian sipulisia ruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen sijaan Meghanille valkosipuliton elämä lienee muutos entiseen. Marie Clairen haastattelussa herttuatar nimittäin kertoo olevansa ruokaintoilija, foodie

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Ei sairausloman riskiä

Toisaalta valkosipulista luopuminen on vain yksi pieni yksityiskohta kuninkaallisuudessa, joka on muutenkin yhtä luopumista ja etikettisääntöä. Meghan on joutunut luopumaan muun muassa näyttelijänurastaan ja Instagram-tilistään mennessään kuninkaallisiin naimisiin, ja hänen rajut tyylivalintansa, kuten esiintyminen kerran ilman ihonvärisiä sukkahousuja, ovat herättäneet ihmetystä (tai ainakin teeskenneltyä paheksuntaa). 

Mitä kuninkaalliseen ruokavalioon tulee, pannassa ei ole vain valkosipuli, vaan myös esimerkiksi äyriäiset ovat kiellettyjä. 

Kuninkaallisten aikataulut ovat sen verran tiukkoja, että pienintäkään sairausloman riskiä ei haluta ottaa, jos se on vältettävissä. Niinpä äyriäiset, joista voi ajatella saavansa herkästi ruokamyrkytyksen, on poistettu kuninkaallisesta menusta. 

Tavallisen talliaisen elämässä ja aikatauluissa on omat haasteensa, mutta täytyy todeta, että ei ole helppoa kuninkaallisillakaan! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla