Ja Rintamäkeläiset. Vastatuuleen. Ruusun aika. Safiiri ja teräs. Nyt kaikki mukaan nostalgisoimaan vanhojen lempisarjojen äärellä!

Muistatko tv-sarjan Öhmanin tavaratalo? Et varmaan, jos olet nuori, mutta jo 70-luvulla syntyneillä saattaa olla tuhnuisia muistikuvia ruotsalaisesta saippuasarjasta ajalta, jolloin cd-levyt olivat tieteen viimeinen sana ja tunnusmusiikit ihanan kiliseviä.

Öhmanin tavarataloa ei kukaan MeNaiset.fi:n lukijoista ole vielä maininnut niiden sarjojen joukossa, joita haluaisi nähdä uusintana – eikä ole muuten Kasmasiiniakaan, mutta jos muistaa Öhmanit, muistaa varmasti myös nuortenvisailun Erkki-merkit.

Lempisarjaäänestykseen ehtii vielä hyvin mukaan: käy täällä kertomassa 4.7.2012 mennessä, mikä olisi sinun toiveuusintasi. Samalla osallistut designnäytön arvontaan.

Onhan näitä

Äänivyöryn ovat jo saaneet esimerkiksi Dallas, Puhtaat valkeat lakanat, Ruusun aika ja Twin Peaks.

Myös monet vuosikymmenten takaiset australialaissarjat ovat olleet selvästi mieleenpainuvia. Muistatteko Paluun Eedeniin, jossa Stephanie selviää nippa nappa krokotiilin kidasta ja palaa  kostamaan miehelleen? Tai sarjan Vastatuuleen, jota esitettiin Suomessa 80-luvun alussa? Siinä päähenkilöiden elämä oli vastoinkäymisiä täynnä ja tunnusmusiikkikin melko itkettävä. Entäs Okalinnut, tuo "surullinen mutta tosi hyvä" aussisarja?

Ja onhan näitä vaikka minkä verran, tässä toivelaarin satoa:

"Veljekset!!!!! Nuorena ihan lapsena vielä teeveestä tullut sarja mitä seurasin, mutta pakotettuna mökkimatkalle VIIMEINEN RATKAISEVA JAKSO jäi näkemättä!"

"Hiidenvirta. Katsoimme sitä kaverini kanssa ala-asteikäisinä, ja olisi kiva nähdä nyt aikuisena, mikä siinä sarjassa mahtoi oli niin pelottavaa."

"Raid-televisiosarja on parasta dekkariviihdettä jota koskaan on Suomessa tehty!"

"Rehelliset siniset silmät -nimisen ruotsalaisen sarja, se esitettiin joskus 70-luvulla ja muistan sen olleen valtavan hyvä. Kyseessä oli veijaritarina, jossa nainen huijasi erilaisia konnia."

"Rintamäkeläiset. Vanhoja aikoja ja tapoja nykypäivin silmin katsottuna ja arvioitavaksi onko jokin muuttunut ihmisten välisessä kanssakäymisessä."

"Columbo, tosi hyvä päänäyttelijä aina valkoinen takki päällä, hyvä juoni."