noin 9 paksua bliniä
Valmistusaika: 1 tunti + käymisaika 2–12 tuntia

taikina:
4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20 g hiivaa
2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 muna
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
paistamiseen voita

tarjoiluun:
smetanaa, sipulisilppua ja mätiä tai savulohta

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna seoksen käydä pari tuntia huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa. Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lämmitä maito ja sekoita se käyneeseen taikinaan suolan, voisulan, keltuaisen ja vaahdotetun valkuaisen kanssa. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Aseta blinit tarjolle kokoamalla kolmen blinin kerroskakkuja, joiden väleissä on mätiä tai savulohta, smetanaa ja sipulisilppua.

Vinkki!
Tarjoa kala-allergisille ja kasvissyöjille blinin välissä sienisalaattia tai kuutioitua suolakurkkua ja sipulisilppua.

Katso myös:

Punajuurikeitto juustoravioleilla

Blinikakku

Jyväsämpyläsolmut

Kukkapastasalaatti ruistaikinakupissa

Kaurakeksikakku

Letturullat

Mustikka-cupcakes

Kanttarellisarvet

Tuorepuuroshotti

Suklaakorvapuustit

Makupastavuoka

Piparit